Cooperativa Țara Mea: cu 40% mai multe legume românești în acest an

Cooperativa Țara Mea înregistrează 5.000 de fermieri membri, de la 2.000 anul trecut si dubleaza cifrele la legume: cu 40% mai mulți români vor putea mânca legume românești in acest an, cu 40% mai multe familii de legumicultori vor avea un nivel de trai mai bun.

La aproape 1 an de la lansarea programului pentru legume românești, Cooperativa Țara Mea înregistrează aproape 5.000 de fermieri membri si o capacitate de livrare legume de peste 80.000 tone, pentru acest an. Depozitul frigorific de la Baleni, cu 2.400 mp de spațiu de prelucrare si 11 camere frigorifice, intra in portofoliul cooperativei, împreună cu fermierii din zonă,  adăugându-se celor cinci bazine legumicole unite sub brandul Țara Mea acum un an.

„Am reușit sa dublam cifrele preconizate pentru departamentul de legume, in doar un an, ceea ce presupune cu 40% mai multe legume românești pe mesele românilor si cu 40% mai multe familii de legumicultori având siguranta zilei de mâine.  Cheia reușitei este chiar deschiderea de a lucra împreună. Este vremea sa ne unim forțele și sa funcționam împreună,  pentru interesul comun al României, al consumatorului român, al fermierului dar si pentru marile lanțuri de magazine, acestea fiind primele care au investit in România, care au dovedit in nenumărate rânduri ca le pasă de fermierii noștri si ca fac eforturi sa avem produse romanesti la raft și care, tocmai acestea, au fost greu încercate in ultima perioadă”, spune Florin Burculescu, presedinte Cooperativa Țara Mea.

Vizite de lucru în solarii

Cooperativa Țara Mea menține o relație strânsă cu Asociația Fermierilor Români, al cărei membru este, cât și cu retailerii din piață. De altfel, în urmă cu câteva zile, reprezentanții Carrefour au vizitat mai multe sere și depozite ale fermierilor din Asociație, inclusiv cele ale Cooperativei Țara Mea.    

„Am avut o vizită extrem de productivă, am mers în solarii, am discutat cu mai mulți fermieri membri ai cooperativei, am facut analize de sol. Vreau sa le mulțumesc oficial reprezentanților Carrefour România, atât pentru deschiderea de a face lucrurile împreună, cât si pentru viziune si profesionalism. Ne-am bucurat să vedem pentru prima dată ca parte din echipa de lucru și CEO-ul companiei pe teren, un semn clar al devotamentului pentru producătorii locali din partea echipei Carrefour”, declara Florin Burculescu, presedinte Cooperativa Țara Mea.

„Ne simtim mai încrezători de acum înainte. Avem siguranta unui viitor mai bun. Siguranta ca vom supravietui, ca marfa noastra este vândută”, afirma un fermier, membru al Cooperativei Tara Mea.

„Soluția este lucrul împreună. Am demonstrat fermierilor ca este vorba de lucru împreună pe un scop comun. Doar astfel pot funcționa toate părțile implicate. Aceasi strategie, la nivel mult mai mare, este aplicata si de marile lanțuri de magazine, greu incercate in ultima perioadă. Este vremea sa functionam mai bine împreună”, mentioneaza Daniel Botanoiu, președinte AFR.

Vizita a avut loc in comuna Baleni judetul Dâmbovița, unde exista peste 1000 de ha de spații protejate care livreaza legume Cooperativei si 2000 de fermieri.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si singura cooperativa integrata, cu activitati de la cultivarea legumelor si cresterea animalelor pana la productia de lactate, conserve, mezeluri si produse de bacanie. Cu peste 5000 de fermieri membri, produsele Tara Mea sunt disponibile pe piața de mai bine de 10 ani.

Asociatia Fermierilor Romani funcționează din 1996, este cea mai veche asociație din Romania si are un numar de 3000 de membri. Cuprinde cultura mare, zootehnie, legumicultura, apicultura si piscicultura.