Raportul rezultatelor financiare din trimestrul trei 2019 arată câștiguri mai mari față de anul precedent pentru Corteva Agriscience

corteva climate1

  • Câștigul pe acțiune (EPS), potrivit standardului de contabilitate GAAP din SUA, obținut din operațiunile continue a avut o valoare negativă (0,69 dolari) în trimestrul trei, la fel și câștigul pe acțiune raportat la profitul operațional (0,39 dolari) – în ambele cazuri, însă, s-au înregistrat îmbunătățiri semnificative față de perioada similară a anului trecut.
  • Vânzările nete au ajuns la 1,9 miliarde de dolari, cu 2% mai mici față de trimestrul similar din anul anterior, veniturile organice rămânând stabile. În ceea ce privește veniturile obținute pe fiecare segment de activitate, sezonul agricol a contribuit la o creștere cu 24% a vânzărilor de semințe, evoluție care a compensat scăderea de 12% a vânzărilor de produse de protecția plantelor.
  • Pierderea din operațiunile continue, după aplicarea taxelor pe venit, potrivit standardului contabil GAAP, a fost de 527 milioane de dolari. EBITDA a avut o valoare negativă (207 milioane de dolari) – ambii indicatori au înregistrat, totuși, o îmbunătățire (comparația se face cu date de anul trecut care nu sunt auditate – pro-forma).
  • Economiile obținute din combinarea activităților în procesul de fuziune, în primele trei luni, respectiv pe data de 30 septembrie 2019, au totalizat aproximativ 100 de milioane de dolari, valoare care ajută compania să-și poată atinge obiectivul stabilit pentru primul an integral de după fuziune, respectiv obținerea unor sinergii în valoare de 350 milioane de dolari.
  • Perspective – Echipa de conducere estimează până la finalul anului 2019 un EBITDA la nivelul minim din intervalul estimat anterior, respectiv o valoare de circa 1,9 miliarde dolari, din cauza impactului negativ al diferenței de curs valutar. Intervalul estimat pentru câștigul operațional pe acțiune la finalul anului 2019 a fost îmbunătățit cu 0,04 dolari față de valorile medii previzionate anterior. 

„Echipele noastre din întreaga lume au făcut un efort extraordinar în acest trimestru pentru a veni în sprijinul clienților care se confruntă cu multe provocări. Corteva a obținut o îmbunătățire substanțială a câștigurilor față de anul anterior și a făcut progrese în prioritățile stabilite pentru crearea de valoare pentru acționari, respectiv securizarea înregistrării unor produse noi, îmbunătățirea productivității și a câștigurilor din combinarea activității și returnarea numerarului de la acționari. Vom continua să susținem demersurile de disciplină operațională, fiind deciși să punem bazele obținerii unor vânzări solide și venituri operaționale superioare în anul 2020”, a declarat James C. Collins, Jr., CEO Corteva.

 

Noutăți companie

  • Lansarea în 2020 a unor produse cheie pe segmentul Semințe: Corteva a demarat sezonul de vânzări pentru 2020 în America de Nord. Lansarea gamei extinse de produse Qrome® este de așteptat să aducă o ușoară creștere a prețurilor pentru semințele de porumb, având în vedere avantajele oferite de noua soluție în ceea ce privește randamentul obținut. Pentru soia, se așteaptă ca noile oferte Enlist E3T să fie extinse la 10% din terenul agricol din America de Nord, cu posibilitatea de extindere a licențelor.
  • A fost autorizată o nouă investiție pentru creșterea capacității de producție de spinosad: Consiliul de administrație Corteva a autorizat recent o investiție care vizează creșterea cu 30% a capacității de fermentație pentru producerea de spinosad cu scopul de a controla eficient răspândirea la nivel global a dăunătorilor cu aparat bucal de rupt și mestecat din culturile horticole. Capacitatea suplimentară va deveni operațională în anii următori și va genera, când va ajunge la funcționare maximă, un plus de peste 100 milioane de dolari la EBITDA.
  • Angajamentul de a oferi numerar acționarilor: Corteva a luat două măsuri importante în remunerarea acționarilor, intenționând să le ofere acestora un total de circa 220 milioane de dolari până la finalul acestui an. Compania a răscumpărat acțiuni în acest trimestru, parte a programului său de răscumpărare de un miliard de dolari, iar în octombrie a anunțat plata celui de-al doilea rând de dividende trimestriale, de după separarea diviziei agricole.

 

Sumar privind activitatea din trimestrul trei al anului 2019

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a raportat astăzi rezultatele financiare înregistrate în trimestrul încheiat pe data de 30 septembrie 2019 și a oferit linii directoare privind activitatea companiei pentru restul anului.

Vânzările nete din trimestrul trei au scăzut cu 2% față de perioada similară din anul precedent, iar vânzările organice s-au menținut la același nivel. Impactul pozitiv al volumelor de vânzări de semințe de soia și porumb realizate în trimestrul trei, generate de întârzierea însămânțării pe continentul nord-american, a fost compensat de variațiile în vânzările de produse de protecția plantelor din America Latină.

Prețurile locale au scăzut cu 3% în trimestrul trei al anului 2019, față de perioada similară a anului anterior, influențate de evoluțiile de pe continentul nord-american. Scăderea a fost influențată de nivelul ridicat al replantărilor la soia și porumb și de reducerile mari de preț operate pentru motivarea agricultorilor.

Volumul vânzărilor a crescut cu 3% față de perioada echivalentă a anului precedent, întârzierea însămânțărilor din America de Nord mutând o parte din vânzările specifice trimestrului doi în trimestrul trei. Această creștere a volumului a fost compensată parțial de declinul de pe piețele din America Latină, unde cererea precoce de produse de protecția plantelor a mutat o parte din vânzări în trimestrul doi, iar întârzierile din culturile de soia din Brazilia a mutat o parte din vânzările de produse de protecția plantelor în trimestrul patru. Diferențele de curs valutar au diminuat valoarea veniturilor obținute cu 2%, impact mai mare având diferențele de curs dolar/real și dolar/euro.

Pierderea din operațiuni continue după aplicarea taxelor pe venit, potrivit GAAP, a fost de 527 milioane dolari în acest trimestru. EBITDA operațional a presupus o pierdere de 207 milioane dolari, o îmbunătățire de 18% față de perioada similară a anului anterior – aceste date nu sunt auditate, ele fiind în format în format pro forma. Rezultatele bune EBITDA pe segmentul Semințe, datorate schimbării momentului vânzărilor din America de Nord, și câștigurile obținute din combinarea activității au fost diminuate parțial de un EBITDA operațional mai mic pe segmentul Protecția Plantelor, ca urmare a modificării momentului vânzării în America Latină.

Compania a raportat o pierdere de 0,69 dolari a câștigului pe acțiune (standard contabil GAAP) din operațiuni continue și o pierdere de 0,39 dolari pentru câștigul operațional pe acțiune din trimestrul trei 2019.

Sumar activitate segment Protecția Plantelor

Valoarea vânzărilor nete de produse de Protecția Plantelor a fost de 1,2 miliarde dolari în trimestrul trei, în scădere de la 1,4 miliarde dolari, în același trimestru, anul trecut. Scăderea a fost cauzată de volumele mai mici cu 9%, de scăderea cu 2% a prețului mediu și de impactul de 1% din diferențele de schimb valutar.

Diminuarea volumului de vânzări a fost generată de cererea precoce de insecticide spinozine și de semințe tratate din America Latină, unde vânzări de aproximativ 80 de milioane de dolari au fost mutate în trimestrul doi, iar întârzierea sezonului pentru soia în Brazilia a mutat o parte din vânzări în trimestrul patru. Aceste modificări au diminuat câștigul de circa 65 milioane de dolari obținut din vânzarea de produse noi, generate de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), față de trimestrul echivalent în anul anterior. Scăderea prețurilor locale a fost generată de stimulentele care au constat în reduceri de preț oferite agricultorilor din America de Nord. Impactul negativ al diferenței de curs valutar a vizat, în principal, diferența față de realul brazilian și de euro.

EBITDA operațional pentru segmentul de Protecția Plantelor a fost de 119 milioane dolari, cu 25% mai mic față de anul precedent. Diminuarea volumelor din America Latină, reducerile de preț pentru stimularea agricultorilor din America de Nord și diferențele de curs au redus valoarea economiilor obținute din combinarea activităților, vânzarea de produse noi și majorarea productivității.

Sumar activitate segment Semințe

Vânzările nete pe segmentul Semințe au fost de 681 milioane de dolari în trimestrul trei, în creștere de la 551 milioane de dolari în trimestrul echivalent anul trecut. Evoluția a fost generată de creșterea cu 31% a volumelor comercializate, compensată parțial de declinul de 5% a prețului mediu local și de scăderea de 2% din diferențele de curs valutar.

Creșterea puternică a volumelor se datorează unor întârzieri în procesul de plantare din America de Nord din prima jumătate a anului, influențate de evoluția vremii, care au făcut ca o parte din vânzările de semințe de soia și porumb să fie realizate în trimestrul trei. Scăderea prețului mediu local are la bază presiunea pe prețul pentru soia care survine din competiția intensă din SUA și de creșterea nivelul de replantări de soia din porumb în America de Nord, aspect compensat parțial de îmbunătățirea mixului de produse vândut în America Latină. Impactul nefavorabil al diferenței de schimb valutar vine, în principal, din valorile monedei Real din Brazilia.

EBITDA operațional pe segmentul Semințe presupune o pierdere de 295 milioane de dolari, față de o pierdere de 372 milioane de dolari în perioada similară a anului anterior. Îmbunătățirea volumelor din întârzierea vânzărilor de semințe din America de Nord, sinergia de costuri și creșterea productivității au compensat scăderea prețurilor și impactul negativ al diferenței de curs.

Perspective

Compania a prezentat și estimările privind evoluția vânzărilor nete până la finalul anului, afirmând că se așteaptă ca EBITDA operațional să fie de aproximativ 1,9 miliarde dolari, valoarea minimă din intervalul comunicat inițial, când compania spunea că așteaptă ca această valoare să varieze între 1,9 și 2,05 miliarde dolari. Compania se așteaptă acum să performeze la limita inferioară comunicată, în principal, din cauza impactului negativ al diferenței de curs. Compania și-a revizuit și intervalul pentru câștigul operațional pe acțiune (EPS), așteptat acum să fie între 1,20 și 1,26 dolari pe acțiune. Folosind valoarea medie, acest interval reprezintă o îmbunătățire de 0,04 dolari.

Corteva nu poate alinia estimările privind măsurile financiare non-GAAP cu cele GAAP din SUA, neputând prezice cu certitudine, decât cu un efort foarte mare, elemente pe care nu le controlează.

 

Conferință rezultate trimestrul trei

Compania a prezentat aceste date într-un live webcast cu investitorii în care a oferit și estimări privind activitatea viitoare. Prezentarea folosită la această conferință a fost urcată pe pagina de evenimente și prezentări investitori. O înregistrare a acestui webcast va fi disponibilă aici Investor Events and Presentations page.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai ușor de recunoscut mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.com.

Puteți urmări Corteva Agriscience și pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și YouTube.