NHR Agropartners a expus la Indagra utilaje moderne, automatizate, care să le ușureze munca fermierilor

neacsu

Indagra este locul în care fermierii români au posibilitatea de a găsi utilaje moderne, automatizate, care să le ușureze munca și să-i ajute să obțină producții foarte bune.

Ca de fiecare dată, specialiştii de la NHR Agropartners pun nevoile fermierilor pe primul loc, motiv pentru care, și în acest an au fost prezenți la târg cu diferite utilaje de la producători consacrați ce pun accentul pe calitate.

În vizita noastră la generosul stand al companiei, ne-a făcut o deosebită plăcere să stăm de vorbă cu domnul inginer Florin Neacșu, director general adjunct al companiei NHR Agropartners care ne-a făcut o retrospectivă a acestui an și, totodată, a prezentat utilajele expuse în cadrul târgului.

“Anul acesta a fost unul atipic. Totul a început în toamnă, cu seceta care a făcut ca rapița să fie mai puțină. Grâul a răsărit târziu și a înfrățit iarna, partea de recoltat cereale păioase fiind afectată așadar, determinând totodată o reducere a cererii de combine, la nivel de țară. Pe lângă secetă, au mai fost și alte probleme, precum ploile prea frecvente și în cantități mult prea mari în anumite perioade. Toate acestea au făcut ca la nivelul țării să fie o scădere a numărului de utilaje vândute în acest an, de aproximativ 10% față de anul trecut.

Fermierii au fost foarte prudenți anul acesta, deoarece, nefiind suprafețe mari cultivate cu păioase nu a fost cerere mare de combine, iar în ceea ce privește celelalte utilaje, oamenii au așteptat să vadă cum sunt recoltele. Așadar, au fost precauți în privinţa achiziției de utilaje.

Cu toate acestea, anul nu a fost unul rău, tractoarele și utilajele s-au vândut destul de bine, cumva vânzarea acestora a compensat într-un anumit procent cererea mai redusă de combine. Acesta a fost și un motiv pentru care am ales să extindem portofoliul. Astfel, am adus câteva utilaje noi, precum prese pentru baloți paralelipipedici de mici dimensiuni, tăvălugi, mașini de tocat resturi vegetale de la Dal-Bo, tamburi pentru irigat, pentru că am constatat că foarte mulți fermieri, acolo unde există surse de apă, se orientează spre echipamente pentru irigații, având în vedere că în ultimii ani schimbările climatice au adus seceta, iar fermierii au avut de suferit. Acum pot spune că avem undeva la 15-20 de echipamente pentru irigații vândute, în special în Ialomița şi Călărași, fermierii având ocazia de a vedea în cadrul târgului un astfel de echipament foarte fiabil de la firma germana Beinlich.

În rest, fermierii mai pot vedea la stand utilaje deja prezente la noi în portofoliu, precum tractoare de 75 CP fără cabină, tractorul specializat pentru vii, foarte bine dotat, cele mai căutate și apreciate tractoare, cele de 100 CP, precum și binecunoscutele tractoare în ediție limitată, Warrior de culoare neagră de 250 şi 340 CP cu transmisie cu variație continuă. Am expus și o combină cu motor de 380 CP, cu heder de păioase de 7 metri și cu heder de porumb și floarea soarelui cu tocător de tulpini, cu motor Mercedes de ultimă generație cu emisii poluante reduse. Utilajele sunt dotate cu calculatoare, sisteme de ghidare, precum și sisteme de monitorizare a funcționării prin satelit, care arată unde este utilajul şi dacă funcționează. Totodată, aceste sisteme generează notificări privind starea utilajului, facilitând astfel diagnosticarea diferitelor probleme tehnice care pot apărea.

Mai avem expusă și o remorcă tehnlogică destinată zootehniei, pentru amestecat furaje și distribuit la iesle, o remorcă clasică pentru transporturi generale de la Brantner, o grapă cu discuri specializată pentru dezmiriștit destinată tractoarelor de circa 100 CP un cultivator Einboeck pentru pregătirea patului germinativ, o semănătoare pentru păioase cu discuri de la Poettinger și semănătoare pentru plante prășitoare de la Sfoggia, dar și un model nou de încărcător JCB cu braț telescopic, mai comod pentru cel care îl manevrează, ce ridică până la 3800 kg la o înălțime de 6 metri, precum nelipsitele tractoare de la JCB cu suspensii, frână și discuri pe fiecare roată.

De asemenea, mai este prezent și un încărcător articulat de mici dimensiuni, foarte util în fermele mici cu spații înguste, o mașină de împrăștiat îngrășăminte de la Bogballe, foarte modernă, cu funcția de control a secțiunilor, o mașină de stropit Hardi, model tractat, chiar dacă noi suntem fani ai mașinilor autopropulsate cu cortina de aer de protecţie a jetului de soluţie, care asigură o distribuire eficientă a îngrășămintelor și reducerea pierderilor în atmosferă, precum și o mașină de stropit în vii cu recuperarea surplusului de soluţie.

În ceea ce privește achiziția oricărui utilaj cu braț telescopic de la JCB, avem si o promoție pentru clienți, constând într-o finanțare în condiţii speciale, cu un avans foarte mic, dobândă 0 pe 3 ani, 0,49% pe 4 ani sau 0,99% pe 5 ani. 

Ca noutăți, pot spune că avem garanție 3 ani la tractoarele fabricate în Germania și 4 ani la combine. Totodată, am venit cu soluții de finanțare care să compenseze incertitudinea și precauția fermierilor, materializându-se în avans foarte mic, sau chiar zero, prima rată anul următor, dobândă fixă, dar şi întrețineri tehnice incluse pe o anumită durată. Mai avem, de asemenea, pachete promoționale ce constau într-un tractor cu un utilaj la alegere, care beneficiază de preț redus cu aproximativ 10.000 euro dacă sunt achiziționate împreună. Totodată, în perioada de iarnă, așa cum i-am obişnuit și în anii anteriori pe clienţii noştri, vom avea o campanie de verificare gratuită a utilajelor din ferme, care îi va ajuta pe fermieri să evalueze utilajele şi să efectueze eventualele reparații, beneficiind de un discount considerabil la achiziția pieselor de schimb.

În ceea ce privește mesajul meu pentru fermieri, le doresc o toamnă liniștită și recolte bogate anul viitor!”, ne-a spus domnul ing. Florin Neacșu.