Descoperiți ARC™ FARM INTELLIGENCE

În anul 2019FMC România a introdus pe piață programul pilot de monitorizare al dăunătorilor – Evalio® AgroSystems – primul serviciu digital de monitorizare a dăunătorilor, oferit gratuit de către o companie multinațională în România. Cu ajutorul acestuia, s-a realizat monitorizarea dăunătorul Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) la cultura de porumb, în partea de sud a țării. În anul 2020 programul Evalio® AgroSystems a fost extins la nivel național,  iar alături de Ostrinia nubilalis a fost monitorizat și dăunătorul Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor) în cultura de porumb.

Deoarece compania FMC dorește să ofere cele mai bune soluții fermierilor români, anul acesta introduce un nou program digital gratuit de prognoză și avertizare dedicat tuturor cultivatorilor de porumb:

Decizii inteligente pentru gestionarea dăunătorilor la cultura de porumb

Arc™ farm intelligence este primul serviciu digital oferit gratuit fermierilor din România, care folosește inteligența artificială și algoritmi predictivi pentru monitorizarea dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb.

Aplicația FMC Arc™ farm intelligence se bazează pe o rețea de capcane, atât convenționale, cât și automate, cu feromoni și atractanți alimentari, care sunt monitorizate cu o anumită frecvență. Valorile rezultate din citirea capcanelor sunt validate de către specialiștii companiei FMC în colaborare cu cercetătorii în entomologie de la renumitele institute de Cercetare şi Dezvoltare în Agricultură, INCDA Fundulea și SCDA Lovrin.

Apoi, datele sunt introduse în aplicația Arc™ farm intelligence, aceasta transformându-le în grafice, ce reprezintă curbele de zbor ale dăunătorilor. Datele și observațiile sunt accesibile în timp real cu ajutorul aplicației, iar fermierii au acces rapid la aceste informații, prin crearea unui cont de utilizator.

Aplicația Arc™ farm intelligence poate fi descărcată gratuit de către fermieri, consilieri tehnici sau distribuitori de pe dispozitivele iOS și Android.

După crearea și validarea contului, utilizatorii au acces la datele din zona geografică selectată (Banat, Crișana, Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia sau Transilvania).

Prin intermediul platformei digitale Arc™ farm intelligence, fermierii și utilizatorii vor putea să estimeze cu mai multă precizie perioada în care se va atinge pragul economic de dăunare și să aplice tratamentul insecticidînainte ca presiunea dăunătorilor să provoace pagube însemnate sau să devină o problemă dificil de controlat.

Accesul în timp real la datele de monitorizare, precum și modelul de prognoză integrat în aplicația Arc™ farm intelligence, permit fermierilor să aplice tratamentele cu insecticide la momentul optim, obținând astfel o recoltă de calitate superioară, un spor de producție și o profitabilitate mai ridicată în fermă.

Permite o comunicare directă și rapidă între utilizatori și specialiștii FMC.

Oferă utilizatorilor un acces mai rapid și facil la informații suplimentare, dar și recomandări de aplicare a tratamentelor.

Hartă interactivă regională care prezintă presiunea dăunătorilor și algoritmul predictiv al presiunii dăunătorilor (model predictibil – proiect pilot în zona Călărași).

În acest sezon, compania FMC a amplasat peste 500 de capcane în peste 120 de puncte de monitorizare de pe întreg teritoriul țării, pentru monitorizarea celor 2 dăunatori Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor) din cultura de porumb.