Agribusiness–ul românesc din nou în doliu! Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România a plecat dintre noi!

Adrian Rădulescu unul dintre cei mai îndrăgiți agricultori, președintele Asociației Fermierilor din România a plecat fulgerător dintre noi!

O altă veste tristă a umbrit lumea agribusiness–ul românesc.  Inginerul  Adrian Rădulescu,  președintele Asociației Fermierilor din România a plecat neaşteptat dintre noi, la numai 66 de ani, cu discreția care l-a caracterizat toată viaţa.

Adrian Rădulescu a fost absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMVB promoţia 1983. Din 1983 şi până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia, apoi în perioada 1989-1990 a ocupat funcţia de inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov (fostul Trust IAS București).

Adrian Rădulescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți fermieri, dar și un lider şi o voce clară a agriculturii româneşti, cunoscut de  lumea agricolă ca moderatorul emisiunii ”Viața Satului”, între anii  2001 și 2007. În 2007, a devenit director de cabinet pentru Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu.  De asemenea a fost și președinte al LAPAR, ministru secretar de stat și consilier prezidențial, iar în 2009 a fost unul din favoriţii postul de ministru al Agriculturii.  

Adrian Rădulescu a ocupat funcţia  de secretar de stat în Ministerul Agriculturii – Guvernul condus de Emil Boc – în perioada ianuarie 2010 – septembrie 2011. A demisionat din această funcție după ce a fost ales deputat PDL de Neamț la începutul lunii septembrie 2011.

Ulterior, şi-a continuat  activitatea în agribusiness și a rămas și aproape de presă, fiind o prezență obiectivă în mass-media, ca invitat în emisiuni unde întotdeauna prezenta realitatea din sectorul agricol și problemele cu care se confruntă fermierii români.

O personalitate deschisă şi sinceră spunea întotdeauna adevărul în faţă  chiar dacă devenea incomod pentru unii politicieni. Ştia meserie şi împărtăşea din secretele ei şi tinerilor fermieri dar şi colegilor de breaslă. Aceste trăsături l-au facut plăcut presei şi apreciat de specialiştii şi profesioniştii din agricultură.

Fire generoasă  avea o aplecare specială spre tot ceea ce însemna factorul uman şi nevoile celorlalţi. Din păcate, astăzi lumea agricolă este însă mai săracă şi mai tristă fără profesionistul Adrian Rădulescu.

Echipa Business Press Agricol – Cotidianul Agricol deplânge moartea fulgerătoare a inginerului Adrian Rădulescu , un excelent colaborator, partener de dialog al revistei noastre şi o prezenţă activă în Galele Premiilor Business Press.

În aceste momente grele şi cu nespusă tristeţe în suflet transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate şi fie ca Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace la dreapta Lui!

Drum lin printre îngeri, Excelenţă! Nu vă vom uita niciodată, veţi rămâne o vie amintire în inimile noastre îndurerate!