Compania IPSO Agricultură, cu o experiență vastă în domeniu, este lider pe piața de utilaje agricole din România, oferind soluții integrate producătorilor agricoli, de la piese de schimb, service în câmp, pregătirea operatorilor, optimizarea și monitorizarea flotei de utilaje prin pachetele de servicii FarmSight și până la soluții de finanțare adaptate nevoilor acestora.
IPSO Agricultură este importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial.
În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, IPSO Agricultură a venit cu o noutate absolută, lansând în premieră, într-o prezentare virtuală inedită, o nouă gamă de tractoare John Deere din seria 6M, tractorul vedetă fiind modelul 6120M.
Deschiderea lansării i-a revenit directorului general Arnaud Van Strien, care le-a mulţumit tuturor celor care au dorit să fie prezenţi on-line la eveniment.
“Doresc să vă mulțumesc pentru că luaţi parte la acest eveniment inedit, atât pentru industria agricolă, cât și pentru industria de evenimente din România. Trăim împreună provocări fără precedent şi o perioadă dificilă pentru toată lumea: pe de o parte, pandemia COVID-19 care a impus numeroase restricții, iar pe de alta, schimbările climatice. Nivelul precipitaţiilor s-a redus cu 30% faţă de anul trecut, iar seceta instalată are un impact devastator asupra culturilor agricole.
Agricultura este o industrie de bază, fundamentală pentru omenire și pentru societatea noastră. Este o perioadă grea pentru toată lumea. Întrebarea este cum vom ieşi fiecare dintre noi după ce această perioadă se va sfârși și bineînţeles, ce am învățat din experienţele trăite.
Aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre ce am făcut noi în aceast context nefavorabil omenirii, pentru a veni în sprijinul fermierilor. În toată acestă perioadă, specialiştii IPSO Agricultură au asigurat şi asigură strictul necesar de prezenţă altfel încât să putem livra piesele de schimb la timp prin intermediul firmelor de curierat. La rândul lor, echipele de service sunt pregătite să intervină, iar colegii din teren au fost dotaţi corespunzător și instruiţi să respecte principiile de igienă şi regulile de distanţare socială, comunicate la nivel naţional. Am luat toate măsurile necesare pentru a proteja atât sănătatea angajaților noștri cât şi a celor care intră în contact cu ei.
Misiunea noastră este ca alături de partenerii noștri să oferim soluții pentru a crește performanța și productivitatea afacerilor agricole, dar și pentru a reducere costuri de operare prin echipamentele din portofoliul companiei IPSO Agricultură. Experţii noştri acordă producătorilor agricoli suport de la distanță cu ajutorul tehnologiilor wireless pentru ca utilajele să asigure performanţă maximă.
În contextul actual de secetă, fermierii pot apela cu încredere la specialiștii noștri în irigații, care oferă consultanță pentru proiecte la cheie astfel încât agricultorii să beneficieze de un control al costurilor de proiectare adaptate la situaţia reală din teren. În plus, proiectele pentru sistemele de irigaţii pot fi finanțate prin intermediul partenerilor noştri. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată IPSO Agricultură și vă rog să nu uitați că indiferent de circumstanţe lumea are nevoie de agricultură şi de fermieri”, a subliniat Arnaud Van Strien, Director General IPSO Agricultură, în deschiderea evenimentului.
Julien Chateau, Director marketing în cadrul companiei IPSO Agricultură, a adresat un mesaj de suflet în limba română, din respect pentru fermierii şi specialiştii din agricultură.
“Acest eveniment de lansare era gândit să se realizeze întru-un spațiu real. În contextul actual şi din motive de siguranță am ales calea virtuală. Este un concept inedit şi unic în România. Practic, este cea mai mare lansare a unui tractor nu numai din România, dar chiar și din lume, fiind vorba de un concept video şi o platformă virtuală. Ne-am adaptat situaţiei şi am ales să mergem înainte, aşa cum a ţinut să aprecieze un participant al lansării! Vă mulţumim că ne-aţi fost aproape!”, a menţionat Julien Chateau.
La rândul său, Gabriel Petrișor director comercial IPSO Agricultură, a vorbit despre activitatea companiei în contextul actual.
“Chiar și în aceste condiții de distanțare socială tehnologia ne ține împreună! Seceta cu care se confruntă România, cât și pandemia COCID-19 ne pun în fața unor provocări fără precedent. Specialiştii IPSO Agricultură sunt pregătiți să susțină ca de fiecare dată fermierii. Prin intermediul celor 20 de puncte de lucru deschise în continuare, a celor 45 de consilieri comerciali şi 145 tehnicieni de service suntem pregătiţi să intervenim oriunde este nevoie. De asemenea, departamentul de piese de schimb are aceeași disponibilitate de livrare, cu peste 50.000 de repere în stoc. În acest moment, ne bucurăm şi de susținerea unor parteneri puternici, adevărați profesioniști. Cu ajutorul lor suntem pregătiți să livrăm și să punem în funcțiune echipamentele şi utilajele necesare lucrului în câmp. Împreună susținem performanţa și productivitatea afacerilor agricole. De aceea, doresc să amintesc câteva dintre serviciile şi programele IPSO Agricultură derulate în această perioadă.
Serviciile IPSO FarmSight aduc noi niveluri de eficiență și de performanţă a mașinii reducând timpii şi permit accesul tehnicienilor noștri pentru service de la distanță în timp real (SAR), analiza performanței mașinii și suport pentru operator. Programele şi pachetele de servicii FarmSight includ monitorizarea codurilor de eroare, diagnosticarea de la distanță a utilajelor de către experții IPSO, echipamentele fiind în permanență gata de lucru. Ştim cu toţii că orice defecțiune înseamnă cheltuială, timp pierdut şi profitabilitate scăzută. Şi cum nimeni nu își dorește acest lucru, programul FarmSight preîntâmpină aceste neajunsuri. Pentru economia garantată de carburant avem un program special de gestionare. În cazul în care folosiți mai mult combustibil decât consumul prevăzut de noi, vă vom rambursa integral diferența, iar dacă folosiți mai puțin combustibil decât consumul țintă, vă vom plăti de două ori diferența. Pentru a vă înscrie în program, consilierii noștri comerciali vă stau la dispoziție.
În perioada de recoltare se poate obține o calitate excelentă a boabelor şi a paielor, precum și o productivitate mai mare cu ajutorul combinelor noastre din seria S și T. Vă garantăm că procentul de boabe sparte sau deteriorate va fi mai mic de 1%.
De asemenea, am lansat și câteva oferte speciale de care producătorii agricoli pot beneficia în această perioadă. Astfel, în această lună vom avea cele mai bune prețuri la toată gama de tractoare, o ofertă specială pentru combinele din seria T disponibile, dar și cele mai bune condiții de finanțare, avans 0, iar prima rată se va plăti la anul. Pentru cei care doresc să achiziţioneze un utilaj second hand în centrul de utilaje rulate avem oferte pentru toate buzunarele. Iar în cazul în care fermierii doresc să își împrospăteze parcul de utilaje din fermă, departamentul de utilaje de ocazie va pune oferi preţuri accesibile, fiind pregătit să evalueze echipamentele preluate şi să le schimbe cu unele noi.
Apa reprezintă una dintre cele mai importante resurse în activitatea agricolă. În ultimii ani, cantitatea precipitaţiilor s-a redus, culminând cu acest an de secetă severă. În această, situaţie sistemele de irigații sunt esențiale. Așadar, puteți apela cu încredere la specialiștii noștri pe partea de irigații pentru a primi consultanță pentru proiectul dumneavoastră. Specialiştii IPSO Agricultură vor face toate demersurile tehnologice pentru rentabilizarea activităţii din ferme şi creşterea profitabilităţii afacerilor agricole”, a concluzionat Gabriel Petrişor.
Momentul de maxim interes a fost prezentat de specialiştii de produs Marian Grigore și Sorin Ciobanu precum şi specialistul FarmSight, Adrian Călin.
Cele peste 10 modele la care au făcut referire specialiştii IPSO Agricultură oferă o productivitate sporită, un consum redus de carburanți, precum și dotări tehnice și electronice care sunt prezente la tractoarele John Deere din gamele superioare.
“Vă multumim pentru participarea la lansarea noii game de tractoare John Deere din familia 6M. Știm cu toții că segmentul mic şi mediu al agriculturii este unul care a suferit o creştere importantă din punct de vedere al tehnologiei din ce în ce mai des întâlnită la tractoare cu o putere scăzută, dar şi a fiabilităţii şi productivităţii produselor din acest interval de putere.
S-au dezvoltat astfel afaceri semnificative în rândul tuturor fermierilor de pretutindeni. Veți vedea o mulțime de știri extraordinare care vă vor ajuta să continuați calea de creștere cu ajutorul produselor John Deere care vin în întâmpinarea activităților fermierilor cu o nouă gamă de tractoare privind segmentul de putere cuprins între 90 și 200 CP. Înainte de a începe să vorbim despre produse și tactici noi, să aruncăm o scurtă privire asupra conceptului noului model de tractor 6M.
Ca element de noutate vorbim de modificări substanţiale în cabină, de echipările ergonomice, la care se adaugă şi motoarele cu puteri de până la 195 CP, un ampatament mic, optim pentru lucrul și întoarcerile pe o rază mult redusă la capăt de rând. Ceea ce am văzut mai devreme reprezintă un nou instrument prin care dorim să creştem productivitatea fermelor datorită fiabilităţii noii game de tractoare 6M, astfel încât să dezvoltăm împreună o afacere profitabilă şi sănătoasă”, a spus Sorin Ciobanu.
Noile modele menţin tradiţia Grenn On Green prin care John Deere construieşte aceste tractoare având componente concepute şi dezvoltate de către aceştia.
“Tractoarele din seria nouă au puteri începând de la 90 CP pentru modelul 6090M şi până la 195 CP pentru modelul 6195M. Într-adevar, un nou design general, începând de la cabina care arată incredibil şi este foarte încăpătoare şi cu un capotaj complet nou în comparaţie cu modelul precedent. Nu numai că arată bine, dar este o schimbare pe care o vom vedea imediat – un capotaj Low Hood (capotă joasă). Capota a fost reproiectată pentru un nou nivel de vizibilitate, de neegalat. Astfel, datorită capotajului nou, obţinem o vizibilitate începând de la 6.5 metri, pentru manevrare în condiţii de siguranţă maximă chiar şi în spaţiile strâmte.
Dar, aceste schimbări nu vin numai din exterior ci şi din interior, datorită unei noi cabine. Tabloul de bord a dispărut şi a fost înlocuit cu display digital situat pe stâlpul din dreapta al cabinei care ne indică performanţele tractorului, parametrii de funcţionare şi indicatorii esenţiali de urmărit atunci când lucrăm. Datorită dimensiunilor compacte ne putem baza pe o rază de întoarcere de 4.5 m, astfel, împreună cu vizibilitatea de neegalat, acest model de tractor este mai uşor de manipulat decât un autoturism. Şi suprafaţa iluminată creşte în timpul activităţilor, fiind gestionată de cele 12 proiectoare LED.
Trebuie avut în vedere că aceste noi modele sunt echipate cu o motorizare de 4.5 litri / 4 cilindri pentru modelele până la 145 CP, iar ce depăşeşte această valoare, până la modelul de vârf al acestei game de 195 CP, au o motorizare de 6.8 litri / 6 cilindri. Motorul şi transmisia sunt amplasate pe un saşiu integral ce reprezintă coloana vertebrală a tractorului, coloană care absoarbe şocurile apărute în timpul sarcinilor de lucru, crescând astfel durata de viaţă a tractorului.
Puterea motorizării este asigurată de către varietatea de transmisii cu care acest tractor poate fi echipat, începând de la o transmisie semi-automată precum PowrQuad sau AutoQuad, ajungând la o transmisie automată cum este CommandQuad. Totodată, modelele 6M dispun de o pompă hidraulică de 114 litri, cu compensare a debitului şi presiunii, lucru ce asigură o capacitate de ridicare în tiranţi de până la 5.700 kg pentru modelele mici de tractoare. Coloana de direcţie şi chiar volanul sunt complet schimbate, ceea ce ne ajută în îmbunătăţirea câmpului vizual”, precizat Marian Grigore.
De altfel, toate performanţele tractorului sunt vizibile pe display-ul digital amplasat pe stâlpul cabinei. Totodată, noua cabină poate fi echipată cu o tehnologie CommandArm pe care o regăsim în gama premium a tractoarelor de putere mare JohnDeere.
“Această tehnologie permite amplasarea tuturor comenzilor pe scaunul operator, controlând astfel tiranţii posteriori actionaţi electric, cuplele hidraulice care pot fi acţionate electric atât din cabină dar şi de la distanţă datorită butoanelor amplasate pe aripile posterioare. În acelaşi timp, pentru a elimina oboseala apărută în timpul operării, scaunul oferă o rotire laterală pentru a urmări cu mai multă uşurinţă activităţile pe care le întreprindem.
Datorită joystick-ului electric cu care poate fi manevrat încărcătorul frontal, transmisia, dar şi comenzile precum SCV, tiranţi posteriori şi chiar sensul de mers al tractorului asigură confort şi uşurinţă în operarea tractorului.
Începând din acest an, tehnologiile de vârf de la John Deere sunt disponibile şi pe noua serie 6M. Astfel, lucraţi mai eficient, economisiţi timp și resurse cu ajutorul sistemului AutoTrac şi conectivității ISOBUS cu care este echipat acest tractor. Odată cu lansarea acestui nou model, ghidarea premium și precizia sistemului AutoTrac sunt disponibile tuturor fermierilor. AutoTrac vă ajuță să lucrați mai mult și mai eficient, să evitați suprapunerile și să vă bucurați de randament sporit, datorită productivității crescute cu până la 14%.
De acum puteți să controlați implementele de la orice producător, cu ajutorul unui singur monitor, datorită conectivității ISOBUS și a display-urilor de generaţia a IV-a, cu care vin echipate noile tractoare 6M. Lucrați oricând, fără jalonieri sau marcatori, pe timp de zi sau noapte, ceaţă sau praf și beneficiați de o economie de inputuri de până la 8% cu ajutorul sistemului AutoTrac. De fapt, la o economie de inputuri de până la 8% și o productivitate cu 14% mai mare, comparativ cu alte sisteme de ghidare, sistemul AutoTrac se amortizează în maximum 2 ani.
Cu ajutorul antenei de înaltă precizie, StarFire6000, sunt disponibile mai multe niveluri de precizie adaptate nevoilor fiecărui fermier: de la nivelul standard – SF1 cu abatere maximă de 15 cm, ideal pentru lucrări de pregătire a solului, fertilizat sau chiar semănat până la precizie RTK cu abatere maximă de 2,5 cm și repetabilitate pe toată durata sezonului. De asemenea, pe acest tractor este disponibil și nivelul de precizie SF3 cu abatere maximă de 3 cm, acesta fiind o alternativă accesibilă în zonele în care semănatul RTK nu este disponibil.
Folosiţi aceleași linii de ghidare pentru toate lucrările, evitați tasarea solului, deteriorarea culturii și asigurați uniformitate culturilor dumneavoastră cu SF3 sau RTK. Mai departe, cu ajutorul funcției de Control al Secţiunilor, disponibilă pe noile display-uri de generaţia a IV-a, evitaţi zonele nelucrate, suprapunerile sau supra-însămânțarea sau supra-aplicarea.
Puteţi folosi AutoTrac și Controlul Secţiunilor pentru semănat, aplicarea îngrașămintelor sau a tratamentelor, cu un potențial de economie de până la 49,80 euro/ha. Nu în utimul rând, cu noul 6M puteți efectua lucrări cu rată variabilă pentru semănat, tratamente sau îngrășăminte, deci puteți trece la agricultura de precizie.
De asemenea, știți în orice moment unde se află și cum lucrează utilajul dumneavoatră, cu ajutorul platformei JDLink și a aplicației MyOperations pe mobil. Utilajul este conectat tot timpul cu platforma MyJohnDeere, unde aveţi toate informaţiile tehnice – încărcare motor, patinare, consum, alerte –, dar şi date agronomice – hărţi de aplicare, consumuri de inputuri, suprafaţă lucrată etc.– pe care utilajul le transmite în timp-real din câmp. Transferați hărți, linii de ghidare, produse și profilurile implementelor, din birou direct pe monitorul tractorului, apoi urmăriți calitatea lucrărilor de pe telefon sau laptop. Specialiștii IPSO vă asistă oricând aveți nevoie cu ajutorul opțiunii de conectare de la distanță la monitorul tractorului, pentru a-i acorda asistență operatorului. Datorită tehnologiei 4G cu care este echipat acest utilaj, codurile de eroare și alertele emise de tractor ajung în timp real la service-ul nostru, dar şi la dumneavoastră ca notificare pe telefon. Apoi, specialiștii IPSO vă informează înainte ca o defecțiune să se producă. Reduceți astfel riscul de apariție a avariilor costisitoare. Și totuși, chiar și utilajele premium ca acestea întâmpină situații dificile în câmp, iar când se întâmplă asta tehnicenii IPSO sunt gata să efectueze diagnosticarea de la distanță, pentru a reduce deplasarile în câmp și timpul de așteptare pentru reparație. Toate aceste tehnologii sunt disponibile de acum și pe tractorul John Deere 6M, pentru că, pe lângă utilaje performante, suntem gata să oferim și servicii de calitate clienților nostri fermieri”, a explicat specialistul FarmSight, Adrian Călin.
Felicitări specialiştilor IPSO Agricultură pentru această lansare reală a tractorului John Deere 6120M, într-un concept unic, digital!