S-a lansat platforma digitala DLG CONNECT!

DLG InterMarketing anunţă lansarea platformei digitale DLG CONNECT.

  • Loc de întâlnire şi networking al profesioniştilor din agricultură şi industria alimentară;
  • Conţinut de actualitate relevant pentru agricultură şi industria alimentară;
  • Evenimente live pe teme de actualitate.

TEHNOLOGIA ÎN SPRIJINUL AGRICULTURII DURABILE

Primul eveniment în limba română pe DLG CONNECT!

9 decembrie 2021, ora 10:00 DLG CONNECT, platforma profesioniştilor din agricultură şi industria alimentară este gazda primului eveniment live în limba română, organizat de DLG InterMarketing. Experţii invitaţi vor aborda o tematică generoasă în contextul în care agricultura comunitară se pregăteşte de impactul generat de implementarea obiectivelor „Green Deal”: TEHNOLOGIA ÎN SPRIJINUL AGRICULTURII DURABILE.

Răspundem la întrebarea „Cât de pregătită este agricultura României pentru a face faţă provocărilor ambiţioase ale Pactului Verde european?” prin modul în care tehnologiile de prelucrare a solului, tehnicile moderne de fertilizare şi aplicarea cu precizie a produselor de protecţia plantelor pot asigura trecerea de la sistemele convenţionale spre o agricultură durabilă.

Dezbatem subiecte şi probleme specifice agriculturii româneşti şi care pot deveni vulnerabilităţi în fermele vegetale odată cu introducerea noilor tehnologii în acord cu mediul:

• Sisteme de lucrări ale solului. Ce alegem: tehnologii convenţionale sau alternative? Cum semănăm şi cu ce agregate, pe ce tipuri de soluri folosim anumite utilaje şi cum ne ajută tehnologiile minime să obţinem eficienţă maximă când dorim reţinerea apei în sol şi reducerea costurilor energetice?

• Obiectivele Green Deal – un rău necesar? Cât de greu este să reduci cu 50% pesticidele în 10 ani? Vă spunem noi: respectarea unor reguli de bază la aplicarea produselor de protecţia plantelor bazate pe principiul „fiecare picătură contează” poate atinge fără probleme acest deziderat. E nevoie de multă voinţă şi tehnică pe măsură!

• Pământul este un organism viu, dar care are nevoie de „hrană” pentru a produce… hrană! Cum venim în întâmpinarea necesarului tot mai mare de alimente dar, în acelaşi timp, să transmitem generaţiilor viitoare un sol productiv şi un mediu curat?

• Tehnicile moderne de fertilizare se bazează pe acelaşi principiu al preciziei. Investim în utilaje performante (şi învăţăm să le folosim!) iar astfel nu vom irosi nimic şi costurile lucrărilor vor fi mult diminuate. Mediul, solul, dar şi fermierul vor ieşi în câştig!

• Se întâmplă şi în România! Veţi cunoaşte fermierul care lucrează 800 de hectare cu doar două utilaje şi doi oameni, aplicând deja de şapte ani tehnologii alternative de cultivare a solului, cu sporuri de producţie semnificative!

Corina Mareş – Managing Partner DLG InterMarketing, Conf.Dr.Ing. Ovidiu Ranta de la USAMV Cluj-Napoca şi expert DLG InterMarketing, Nelu Stamate – administrator TOPZONE SRL, Ionel Gheorghe – fermier, director vânzări Alcedo Călăraşi, Constantin Curcă – reprezentant Horsch în România şi Alexandru Berghin – Country Manager Great Plains România sunt invitaţii evenimentului moderat de Nicoleta Dragomir, senior editor Revista Ferma.

Evenimentul TEHNOLOGIA ÎN SPRIJINUL AGRICULTURII DURABILE este parte a campaniei AGRITECHNICA ON TOUR.

Vă aşteptăm joi, 9 decembrie, de la ora 10:00 pe platforma DLG CONNECT.

Înregistraţi-vă aici 👉 https://www.dlg-connect.com/ şi urmăriţi live evenimentul!

Vizionaţi aici https://www.youtube.com/watch?v=1wpSeZ-ODtQ&t=25s un scurt tutorial pentru crearea contului dumneavoastra pe platforma DLG CONNECT.

Cea mai mare expoziţie de maşini agricole din lume, Agritechnica, va avea loc în perioada 27 februarie – 5 martie 2022, la Hanovra, Germania. Dacă nu reuşiţi să ajungeţi, puteţi urmări cele mai interesante şi importante momente prin intermediul Agritechnica Digital pe platforma DLG CONNECT.