Corteva Agriscience este opțiunea numărul 1 în alegerea fermierilor din România!

Corteva Agriscience, o companie globală, tranzacționată pe bursă, le oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând astfel progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont.

Mesajul lui Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova Corteva Agriscience,la început de an

“Având cel mai echilibrat portofoliu de produse din industria în care activăm și o experiență de aproape un secol în agricultură, precum și o capacitate de inovație neegalată, Corteva Agriscience este o companie de agricultură de top, axată pe colaborarea cu membrii lanțului alimentar pentru a crea un flux sigur de hrană sănătoasă.

Noua companie a dezvoltat talente, tehnologii, inovații și capacitate de cercetare care îi conferă o poziție unică în a transforma sistemul de alimentație, ajutând fermierii să producă mai mult și mai sănătos, utilizând o cantitate mai redusă de resurse naturale.

După cum arată situația actuală, factorii externi precum acest virus, trebuie luați în considerare atunci când evaluăm capacitatea noastră de a hrăni populaţia. De asemenea, datele relevă așteptări sociale ridicate față de agricultură și industria alimentară.

În acest sens, îmbunătățirea inovației rămâne esențială, iar Europa trebuie să își asume un angajament profund cu privire la introducerea unor măsuri de adaptare și idei inovatoare de gestionare a agriculturii pentru a echilibra cererea socială, schimbările climatice și reducerea riscurilor”, a transmis Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova Corteva Agriscience.

“Primul pas ar fi să investim în practicile de administrare și utilizare a terenurilor. Noile descoperiri din domeniul tehnologiilor digitale, al sistemelor de date, al echipamentelor de semănat și recoltat, vin cu promisiunea de a îmbunătăți felul în care sunt administrate terenurile agricole și pășunile până la nivelul unor suprafețe mai mici de un hectar. Aceste practici vor ajuta la refacerea suprafețelor ineficiente și la promovarea reîmpăduririi pe scară largă.

În România, Corteva Agriscience cercetează, ameliorează, testează și produce cele mai adaptate soluții genetice care răspund pe deplin exigențelor fermierilor români și indirect consumatorilor.

Stația de procesare semințe Corteva, amplasată pe o suprafață de 15 ha şi situată la 12 km de București este cea mai mare stație de procesare semințe din România şi a doua ca și capacitate din Europa.

În Afumați se procesează peste 50 de hibrizi de porumb și floarea-soarelui marca Pioneer® pentru 15 țări, concentrându-se foarte mult pe piața din România și Republica Moldova.

Facilitatea de producție folosește o nouă tehnologie inovatoare de ambalare a semințelor, denumită Easy Open, pentru toate culturile realizate în Afumați.

Pe lângă această tehnologie, pe toate ambalajele de semințe Pioneer® se aplică o hologramă specială, un sistem unic de protecție împotriva contrafacerii, denumit IZON®.

Începând cu 2019, în România se aplică tehnologia premium LumiGENTM de tratament sămânță pentru hibrizii de rapiță, floarea-soarelui și porumb marca Pioneer®. Această tehnologie oferă cea mai avansată protecție împotriva dăunătorilor și a bolilor în perioada critică de creștere a culturilor, cu impact limitat asupra mediului, potențând astfel genetica de excepție a semințelor Pioneer®.

Corteva Agriscience este opțiunea numărul 1 în alegerea fermierilor din România datorită performanței, adaptabilității, toleranței la secetă, dar și suportului pe care îl oferă partenerilor săi.

La nivel mondial și local preocuparea principală a companiei este siguranța alimentară. Fiecare dintre noi trebuie să se implice mai activ în relația cu organismele de reglementare cu ONG-urile care vor avea un cuvânt de spus în transformarea viitorului și creionarea politicilor privind schimbările climatice. Să nu acționezi nu este o opțiune. Asta pentru că aproape fiecare sector de afaceri va fi influențat, fie că vorbim despre companiile care fac eforturi să reducă emisiile de carbon, fie că vorbim despre companiile care comercializează produse și servicii.

Vestea bună este că avem puterea mentală și imaginația necesară pentru a crea o nouă lume, semnificativ mai avansată în domeniul agricol. De asemenea, trebuie să arătăm societății că fermierii și oamenii de știință lucrează neobosit pentru a asigura un lanț de aprovizionare cu alimente la prețuri accesibile, acum într-o perioadă de criză, dar și pentru generațiile următoare. Toată lumea are un rol important în acest sens, iar noi vom fi acolo pentru a sprijini fermierii și consumatorii la fiecare pas.

Mesajul pe care îl transmit în numele Corteva este promisiunea că vom veni şi în acest nou an cu tehnologii revoluționare pe partea de protecția plantelor, precum și cu hibrizi noi. Totodată, vom începe programe care, cu siguranţă, vor ajuta la dezvoltarea agriculturii, pentru că suntem aici să vă prezentăm cele mai bune produse din industrie. Suntem capabili să oferim mai multe soluții agronomice pentru a ajuta fermierii și comunitățile rurale să-și îmbunătățească modelele de producție”, a adăugat Jean Ionescu.