“Anticorpii specifici din Oul Hiperimun Romvac ajută mecanismul de susținere a imunității pasive!”

Interviu cu doamna dr. Viorica Chiurciu, director general Romvac Company

În această perioadă, ţinând cont de contextul global care prezintă o realitate foarte dură pentru sănătatea oamenilor, există un interes crescut al populaţiei pentru produsele dezvoltate de Compania Romvac în cadrul gamei Imunoinstant?

Circumstanțele actuale ne obligă acum mai mult ca oricând, să acordăm o atenție deosebită sănătății, tocmai pentru a putea face față pericolelor care ne amenință din acest punct de vedere. Raționamentul care a stat dintotdeauna, la baza produselor din gama Imunoinstant a fost și este tocmai acesta, respectiv de a ajuta organismul să lupte împotriva factorilor biologici patogeni atât preventiv, cât și curativ. De aceea, solicitările pentru aceste produse sunt permanente.

Știm că produsele din gama Imunoinstant au la bază Oul Hiperimun Romvac. Puteți să ne explicați mai detaliat, care este diferența dintre oul obișnuit și acesta pe care îl produce Compania Romvac?

Specialiștii de la Romvac sunt singurii din România care fac diferența științifică dintre oul de consum și Oul Hiperimun Romvac, sursă unică și extraordinar de valoroasă de anticorpi IgY ce acționează preventiv și curativ față de agenți patogeni care pot evolua la om și care au dezvoltat sau nu rezistență la antibiotice. În România, numai produsele din gama Imunoinstant au la bază Oul Hiperimun și sunt singurele care conțin imunoglobulinele Y împotriva mai multor bacterii, virusuri și fungi.

Noi am plecat de la faptul că știința a demonstrat cum o găină inoculată cu un agent patogen are capacitatea de a produce o imunoglobulină specifică numită IgY, adică un anticorp pe care îl transferă din sânge în ou pentru a-l proteja pe viitorul pui, de respectivul agent patogen. Pentru capacitatea lor de a acționa țintit împotriva a diferite bacterii, virusuri și fungi, în ultimii 10 ani, specialiștii de la Romvac au dezvoltat cu succes, aceste imunoglobuline din oul obișnuit, făcându-le să acționeze specific în terapii profilactice și curative, prin produsele din gama Imunoinstant.

Imunitatea pasivă indusă de cele 30 de imunoglobuline IgY specifice din Oul Hiperimun Romvac asigură o protecție imediată față de infecții urinare, respiratorii, cutanate, gastrice, gastrointestinale, genitale etc.. Acest fapt este posibil deoarece, în ciuda greutății lor moleculare mari, de 180 kDA, imunoglobulinele Y traversează mucoasa tubului digestiv după ingerare, fără a-și pierde proprietățile imunologice și având capacitatea de a rămâne biologic active în organism, acționând exact asupra microorganismelor patogene pentru om.

Dar acest lucru nu se întâmplă și cu oul comun? El nu acționează la fel ca Oul Hiperimun Romvac?

Răspunsul este clar: NU! Doar imunoglobulinele Y specifice din Oul Hiperimun Romvac acționează împotriva factorilor biologic activi patogeni. De ce? Simplu: imunoglobulina Y nespecifică din oul convenţional nu are capacitatea de a acţiona împotriva factorilor biologici agresivi pentru organismul uman. Imunoglobulina Y din oul obișnuit este limitată, adică poate acţiona strict pe cele câteva microorganisme cu care pasărea a intrat în contact pe parcursul vieţii sale și care sunt patogene numai pentru pasăre, nu și pentru om. Prin urmare, sub nicio formă, o găină obişnuită, nevaccinată ca să producă răspuns specific, nu va produce anticorpi specifici şi mai ales pe tulpini care sunt patogene la om. Aşadar, găina nu va produce niciodată anticorpi IgY specifici, adică anticorpi împotriva Staphylococcus aureus, HPV, Candida, Clostridium difficile etc., dacă nu va fi vaccinată împotriva acestora, adică dacă nu va fi inoculată cu antigene specifice. Prin urmare, fără un stimul specific, nu poate exista răspuns specific.

Dar Oul Hiperimun Romvac cum este obținut? Cum obțineți acele imunoglobuline IgY specifice din acesta?

Ouăle Hiperimune Romvac provin de la găini hiperimunizate cu microorganisme inactivate, patogene pentru om și care au fost izolate – ATENȚIE! – de la diferiți pacienți din spitalele din România.  

Prin comparaţie, obţinerea Ouălor Hiperimune polivalente sau monovalente de la Romvac, spre deosebire de ouăle provenite de la găini obişnuite, implică un proces extrem de complex ce cuprinde prepararea antigenelor pe medii de cultură selective, imunizarea găinilor cu antigene emulsifiante în adjuvant, evaluarea cantitativă și calitativă a anticorpilor IgY specifici prin teste imunologice: testul ELISA calitativ și cantitativ, testul de imunodifuzie în gel de agar. Apoi, imunoglobulinele IgY sunt condiţionate în soluţii buvabile, creme, spray-uri, soluţii pentru aerosoli, suspensii în produsele Imunoinstant, singurele din România care conţin atât anticorpii IgY specifici față de antigene bacteriene, virale și fungice, cât și proteinele imunologic active specifice din albuș.

Vorbim despre caracteristici unice! Care sunt cele mai importante beneficii ale Oului Hiperimun și ale produselor din gama Imunoinstant, pentru sănătate?

Anticorpii specifici din Oul Hiperimun Romvac ajută mecanismul de susținere a imunității pasive. Imunoglobulinele Y specifice din Oul Hiperimun Romvac asigură imunitate pasivă, adică organismul uman primește gata preparați anticorpii de care are nevoie, fără a mai fi nevoit să îi producă singur aşa cum se întâmplă în cazul imunizării active, prin vaccinare.

De asemenea, acționează preventiv, ca o barieră pe care organismul nostru o capătă împotriva factorilor biologici agresivi patogeni, dar acționează şi curativ în cazul pacienților care au contractat, deja, o infecție cu unul din agenții patogeni împotriva cărora, în Oul Hiperimun Romvac, există deja anticorpi.

Dovadă a eficienței terapiei cu imunoglobulinele IgY specifice din Oul Hiperimun Romvac stau miile de pacienți care s-au vindecat de infecții cu diferite localizări, miile de pacienți care s-au vindecat clinic de psoriazis sau au cunoscut o îmbunătățire a stării de bine a organismului cum este cazul persoanelor cu alergii respiratorii sau cutanate etc..

Tot ca o atestare a eficienței produselor Romvac stau și programele de cercetare aflate în derulare cu instituții medicale de renume, precum: Spitalul Sfânta Maria pe infecții pulmonare, inclusiv la pacienții cu transplant pulmonar, fapt care este o premieră mondială; Institutul Național Victor Babeş pe infecții bacteriene, fungice și virale; Spitalul Clinic de Urgență din Cluj pe testări pentru administrarea de IgY în cazul pacienților cu scleroză multiplă și cu Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, pentru testarea de noi valențe ale IgY.

Ați spus că Oul Hiperimun este produs în România, numai de Romvac? Dar în țară și în restul lumii, mai sunt produse similare celor din gama Imunoinstant?

Romvac este singura companie medicală din România și una dintre foarte puținele din lume care a ridicat oul convențional de la statutul său de aliment cu proprietăți nutritive și proprietăți terapeutice extrem de limitate, la cel de ou hiperimun care, prin anticorpii săi specifici, ajută la susținerea imunității organismului uman, precum și în infecții cu diferiți agenți patogeni pentru om. La ora actuală, imunoglobuline Y specifice mai sunt produse numai în S.U.A., Suedia și Japonia, însă nu știm dacă aceștia ne-au egalat la numărul de anticorpi produși.

Ce produs din gama Imunoinstant ne recomandați pentru imunitate?

Datorită proprietăților sale, pulberea liofilizată de Imunoinstant G se recomandă ca adjuvant pentru susținerea sistemului imunitar, atât la copii, cât și la adulți și vârstnici, mai ales în această perioadă dificilă pentru sănătatea noastră, a tuturor.