AGRITECHNICA 2022 nu va avea loc!

Ca urmare a deteriorării situaţiei pandemice, creşterii rapide a numărului de cazuri de îmbolnăviri la nivel mondial şi a noilor măsuri restrictive anunţate de landul Saxonia Inferioară şi de statul german, condiţiile pentru desfăşurarea celui mai mare târg de maşini agricole din lume nu mai pot fi îndeplinite.

Sănătatea şi siguranţa vizitatorilor, a expozanţilor şi partenerilor, a membrilor şi echipei este în această situaţie principala prioritate a organizatorului DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură). Agritechnica ar fi trebuit să fie, în primăvara anului 2022, punctul principal de atracţie pentru agricultură şi agribusiness. Schimburile profesionale, crearea de reţele de comunicare şi inovaţiile tehnice ar fi fost restartul necesar pentru ca lumea agricolă mondială să facă un pas semnificativ spre o agricultură durabilă. Atât perioada, cât şi programul tehnic şi lista expozanţilor au fost deja publicate şi s-au bucurat de un mare interes în rândul celor care intenţionau să viziteze cel mai important târg de maşini agricole din lume.

„Cu regret, am observat că, în urma deteriorării situaţiei pandemice din ultimele săptămâni şi a reglementărilor oficiale actuale, a apărut o situaţie excepţională, dar justificată, în care nu mai este posibilă desfăşurarea fără probleme a Agritechnica. Împreună cu Asociaţia de Maşini Agricole VDMA şi Consiliul consultativ al expozanţilor din cadrul târgului am decis să anulăm Agritechnica de anul viitor. Am luat această decizie respectând responsabilităţile noastre faţă de sănătatea şi siguranţa tuturor. Regretăm profund această situaţie. Mulţi dintre expozanţii, partenerii, vizitatorii şi membrii noştri, precum şi întreaga echipă DLG, au investit deja foarte mult în pregătirea evenimentului. Prioritatea noastră este de acum organizarea Agritechnica 2023, precum şi a celorlaltor evenimente şi târguri DLG naţionale şi internaţionale care sunt programate a se desfăşura anul viitor”, a declarat Dr. Reinhard Grandke, Director executiv DLG.

Următoarea ediţie AGRITECHNICA se va desfăşura în perioada 12-18 noiembrie 2023 la Hanovra, în Germania.

„Regretăm profund faptul că Agritechnica 2022 nu poate avea loc. Pe de-o parte, întreaga industrie aştepta cu mare nerăbdare principalul târg comercial al lumii. Pe de altă parte, la Agritechnica fermierii pot beneficia de cele mai recente inovaţii aduse maşinilor agricole. La urma urmei, maşinile, echipamentele şi instrumentele software inovatoare aduc o contribuţie semnificativă la producerea de maşini durabile şi rezistente la cerinţele agricole ale viitorului. Prin urmare, noi, ca experţi în maşini agricole, rămânem alături de cel mai important târg comercial din lume şi aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie Agritechnica”, a precizat Dr. Bernd Scherer, director general VDMA.

Premiile Agritechnica pentru inovaţie au fost deja anunţate

Decizia de a anula ediţia de anul viitor a Agritechnica a fost cu atât mai dificilă cu cât multe dintre companiile care îşi anunţaseră prezenţa la târg veneau pentru a-şi lansa cele mai recente inovaţii în materie de tehnologii agricole. Tocmai din acest motiv organizatorii au anunţat deja premiile pentru inovaţie.

Aflaţi cine sunt câştigătorii celor 17 medalii acordate, una de aur şi 16 de argint accesând linkul: www.agritechnica.com/innovation-award-winners.

Anul viitor, DLG va prezenta oficial inovaţiile premiate.

Rămânem conectaţi pe… DLG CONNECT!

„Este regretabil faptul că evoluţia pandemică a dus la decizia anulării Agritechnica 2022, mai ales că România este ţară parteneră în campania AGRITECHNICA ON TOUR, alături de alte nouă state. Însă mergem mai departe şi ne concentrăm forţele pentru Agritechnica 2023 şi pentru expoziţiile naţionale. DLG InterMarketing organizează anul viitor Agraria, AgriPlanta-RomAgroTec şi Forest România, trei evenimente de referinţă şi cu tradiţie pentru agricultura şi silvicultura românească.

De asemenea, rămânem cu toţii conectaţi cu lumea agriculturii mondiale prin platforma DLG CONNECT. Menţionez faptul că AGRITECHNICA digital este deschisă pe această platformă recent lansată, cu un program tehnic cuprinzător, până la sfârşitul lunii martie 2022″, a declarat Corina Mareş, Managing Partner DLG InterMarketing.

DLG CONNECT

  • loc de întâlnire şi networking al profesioniştilor din agricultură şi industria alimentară
  • conţinut de actualitate relevant pentru agricultură şi industria alimentară
  • evenimente live pe teme de actualitate

Înscrie-te GRATUIT pe platforma DLG CONNECT https://www.dlg-connect.com/ şi intră în contact cu lumea agricolă mondială!

Urmăreşte pagina DLG Intermarketing pentru mai multe informaţii!