“Omul trebuie să reprezinte una dintre cele mai importante investiții în cadrul unei organizații!”

Interviu cu Cornelia Pistol, Key Account Manager International Saaten Union

Cum definiți cariera dumneavostră de succes în agribusiness?

Agricultura a devenit un segment din ce în ce mai competitiv, iar pentru a face performanță ai nevoie de cunoștinte tehnice solide, dar și de o mare pasiune pentru acest domeniu.

De copil „am prins gustul” pentru agricultură, deoarece provin dintr-o familie de legumicultori cu tradiție din zona de sud a țării, astfel am dezvolat o afinitate pentru acest domeniu incredibil de frumos și inovativ.

Indiferent în ce industrie activezi nu cred că există un “secret” al succesului. Unul dintre criteriile de bază este perfecționarea continuă, dar și foarte multă muncă și implicare. Pentru a excela foarte bine în orice activitate trebuie să dai dovadă de corectitudine, perseverență, învățare continuă și poate cel mai important să ai o mare putere de adaptabilitate.

Ce elemente vă motivează în activitatea desfășurată?

Pricipalele elemente care mă motivează în fiecare zi sunt modelele de manageri din jurul nostru, din compania Saaten Union România. De-a lungul celor 14 ani de activitate în agribusiness am avut norocul să am în jurul meu oameni deosebiți și profesioniști de excepție, dar și mentori de la care am învățat că fară implicare, muncă și o continuă perfecționare este greu să reușești în acest domeniu.

Pe primul loc ar trebui să punem munca în echipă, pentru că întotdeauna de aici vin cele mai bune rezultate. “Omul” ar trebuie să reprezinte una dintre cele mai importante investiții în cadrul unei organizații, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

În opinia mea, trebuie să ai încredere în forțele proprii, să ai curaj în a-ți asuma obiective înalte, precum și perseverenta și motto-ul “Nu există nu se poate”.

Ce calități trebuie să dețină o femeie care face carieră în agricultură?

De-a lungul timpului femeile au dovedit că pot fi extraordinari manageri, atât în agricultura românească și nu numai. Avem în jurul nostru nenumărate modele, care au construit afaceri profitabile și au coordonat cu succes echipe valoroase.

Adaptabilitatea este o caracteristică importantă pentru un bun coordonator, fie că este bărbat sau femeie, având în vedere evoluția agriculturii din ultimii ani și aici vorbim de digitalizare, schimbările climatice, agricultura sustenabilă etc.

Ce sfaturi dați tinerelor aspirante la o carieră de succes?

În primul rând este important să se gândească foarte bine la ceea ce își doresc de la viitorul lor profesional, fară să lase lucrurile la voia întâmplării. Femeile trebuie să aibă curaj și să-și stabilească targete, uneori chiar mărețe. Modelele care pot ajuta tinerele generații sunt femeile de success din jurul nostru. Acestea au încredere în forțele proprii, sunt creative și stiu foarte bine să-și organizeze și viața personală.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor din agricultură?

Consider că suntem norocoase că am hotărât să fim parte din această frumoasă ramură și anume agricultura. Cred cu tărie că este o meserie în egală parte pentru bărbați, dar și pentru femei, care necesită foarte multă implicare și dăruire. Fără această combinație nu poți realiza lucruri frumoase.