„Succesul meu este dat de oamenii cu care împart aceeași viziune!”

Interviu cu Raluca Ionescu, General Manager, Rainbow | Colorful Concepts

Cum definiţi calitatea de femeie de carieră?

Consider că a fi o femeie de carieră nu este neapărat o calitate, cât mai mult rezultatul unui proces, al unui set de conjuncturi favorabile sau chiar nefavorabile pe care nu le poți rata și de care, în final, profiți. Cred, de asemenea, ca uneori devine o necesitate atunci când simți că lucrurile se pot face mai bine și nu e altcineva care să preia inițiativa. În cazul meu, uitându-mă înapoi, îmi dau seama cât de mult m-au ajutat naivitatea și încrederea specifice vârstei, însă cumva am știut mereu că pot duce la bun sfârșit orice am început, indiferent de cât de greu ar fi fost.

Care este secretul succesului în carieră?

Cred că, în primul rând, ar trebui să definim succesul deoarece pentru fiecare om poate însemna altceva. Pentru mine, dintotdeauna a fost foarte important să am o contribuție, mi-a păsat mult de se întâmplă în jurul meu, am vrut să fac lucrurile mai bine și să-i atrag și pe alții în povestea mea. Simt că am reușit să fac acest lucru și, pe măsură ce businessul crește, tot mai multe oportunități îmi apar în cale și îmi doresc să le dezvolt pe toate. Știu că nu am cum sa fac asta de una singura, așa că succesul meu este dat de oamenii cu care împart aceeași viziune. Și pot spune că sunt norocoasă că am alături oameni care mă susțin, mă încurajează, mă ghidează și mă aduc cu picioarele pe pământ când îmi doresc să mut munții din loc. Dar eu știu că orice este posibil atunci când ai o viziune clară. Pentru că, odată ce știi unde vrei să ajungi, toate piesele puzzle-ului se așază singure la locul lor și nu mai e nevoie decât sa îți dai silința și să faci tot ce poți, si un pic in plus dacă e nevoie, ca să ajungi să-ți trăiești viziunea.  

În concluzie, cred că secretul succesului în carieră este despre împlinirea pe care o simți făcând ceea ce îți place cu adevărat.

Care sunt elementele după care vă coordonați în activitate?

Sunt exigentă și nu-mi place superficialitatea, abordarea ”e bine și așa” îmi este complet străină și consider că orice om este evaluat după faptele și acțiunile sale, și nu după vorbe. Ca profil, sunt o perfecționistă… dar lucrez cu mine să mă vindec. Spun asta deoarece realizez că există diverse constrângeri sau limitări în orice proiect și nu poți face totul singur. Însă, câteodată am ocazia să dezvolt și să implementez proiecte „perfecte”, așa cum le am în minte. Și asta îmi aduce o bucurie imensă.

Munca mea este despre oamenii cu care lucrez, toți sunt importanți pentru mine, îi ascult ca să le înțeleg viziunile si încerc mereu sa-mi păstrez mintea deschisă pentru tot ce au de oferit. Însă niciodată nu fac rabat de la câteva reguli care mă definesc pe mine ca om, indiferent că sunt eu cea de la birou, mama sau prietena, reguli pe care și le-au însușit și colegii mei. Acestea sunt respectul, promptitudinea, corectitudinea, transparența și asumarea, iar aici mă refer, bineînțeles, la recunoașterea meritelor și a succeselor, dar în egală măsură, și a greșelilor pe care le facem și a învățămintelor pe care le tragem din ele. Lead by example este un deziderat personal și sunt mândră că oamenii pe care îi am astăzi alături împărtășesc aceleași valori ca și mine. Îmi place că avem ocazia să creștem împreună, eu sa ii ajut pentru  a deveni mai buni profesioniști, iar ei să mă învețe cum pot deveni un lider mai bun si cum pot să-i reprezint mai bine.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în domeniul agricol?

Agricultura este un domeniu cu totul special din care simt că și noi facem parte, ca agenție de publicitate, prin prisma proiectelor frumoase și a evenimentelor de anvergură pe care le organizăm pentru clienții noștri, care într-o mare proporție fac parte din această ramură a economiei. Să aparțin unei industrii în care totul este direct raportat și conectat la pământ, să înțeleg particularitățile culturilor, să văd cât de mult se inovează și să cunosc oameni cu adevărat remarcabili, pentru mine, din orice perspectivă aș privi-o, este un mare câștig.

Mesajul meu către femeile care lucrează în agricultură este unul de susținere și solidaritate, mă bucur că există într-un număr mare și că sunt atât de implicate în munca lor. Este un fapt bine știut că acolo unde femeile ajung să se dezvolte profesional, întotdeauna o fac împreună cu oamenii, companiile sau comunitățile în care activează. Acest lucru este posibil deoarece suntem guvernate de un instinct protector nativ, de empatie și grijă față nevoile celorlalți. Aceasta este calea către succes, mai ales în zilele noastre.