“Mă motivează faptul că sunt într-o companie care își pune cu succes amprenta asupra agriculturii din România!”

Interviu cu Mihaela Radu, Director Marketing Naturevo

Cum este să faci carieră în domeniul vital al agriculturii?

Deși este provocator pentru o femeie să îmbine cu succes viața de acasă cu cea profesională, atunci când lucrezi într-o companie ca NATUREVO, ale cărei valori se aliniază cu cele personale este mult mai ușor să obții acel echilibru pe care ni-l dorim cu toții.

Că să faci carieră, indiferent de ce domeniu este vorba, trebuie să muncești din greu și, din fericire, nu m-am dat la o parte de la acest lucru. Accept cu mare plăcere provocările zilnice de la locul de muncă.

Care este secretul succesului profesional?

Fiecare persoană înțelege succesul diferit. Acțiunile pe care le desfășor în fiecare zi contribuie la un mediu mai sigur, la o agricultură sustenabilă și la bunăstarea viitoarelor generații și pentru mine asta înseamnă succesul la nivel profesional. De asemenea, înseamnă să faci cu drag ceea ce faci și să fii mândră de ceea ce lași în urmă.

Ce elemente vă motivează în carieră?

Încă din liceu am știut că vreau să activez în agribusiness și mi-am dorit întodeauna să mă specializez în acest domeniu. Mă motivează faptul că sunt într-o companie care își pune cu succes amprenta asupra agriculturii din România.

Care sunt calitățile fără de care nu poți reuși ca om de marketing în acest domeniu?

Fiecare specialist de marketing trebuie să fie mereu atent la nevoile fermierilor, conectat la schimbările care au loc în piața agricolă, să aibă o înțelegere profundă a practicilor agricole și să fie mereu pregătit să se adapteze. Toate acțiunile pe care le întreprinde trebuie privite și din perspectiva clientului final.

Ce sfaturi dați tinerelor aspirante la o carieră de succes?

În primul rând, este foarte important să le placă domeniul agricol, să se concentreze pe acumularea unui bagaj bogat de cunoștinte, să fie perseverente, să nu înceteze să se perfecționeze, să nu renunțe ușor atunci când se lovesc de provocări și să nu le lipsească încrederea în forțele proprii.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în agricultură?

Într-un domeniu în care activează preponderent bărbații, femeile au demonstrat că dețin abilități de conducere și trăsăturile feminine reprezintă calități indispensabile în conducerea unei echipe sau a unei ferme.

Le doresc tuturor femeilor din agribusiness să continue și în 2022 să își pună amprenta asupra agriculturii din România și să valorifice la maximum cunoștințele pe care le-au acumulat de-a lungul timpului prin transmiterea acestora către generațiile mai tinere.