“Femeia de carieră este o persoană care funcționează după un set de valori foarte bine definite!”

Interviu cu Alina Cotan Caloteasa, Director Vânzări România Sud, Timac Agro România

Cum definiţi calitatea de femeie de carieră?

Femeia de carieră este acea persoană care a ajuns să aibă succes din punct de vedere profesional și dacă mai adaugi în plus și partea personală, împlinirea este cu siguranță și mai mare. Este persoana care a ajuns la un anumit grad de independență profesională și financiară și care reușește să-i inspire și pe alții de lângă ea. Este o persoană care indiferent ce experiențe trăiește, reușește să mențină acel echilibru în comunicare și acțiuni atât de necesar în orice ar întreprinde. Este o persoană care funcționează după un set de valori foarte bine definite.

Care este secretul succesului într-o carieră din agribusiness?

Ingredintele mele au fost mereu aceleași și cred că oricând aș schimba domeniul ar rămâne aceleași ca să ating succesul și anume: dorința de a fi numărul 1, cumulată cu niște standarde pe care mi le fixez sus și nu le încalc, apoi la fel de importante sunt pasiunea și energia pe care le pun în toate acțiunile și proiectele mele.

Care sunt elementele după care vă coordonați în activitate?

Principalele elemente sunt etica, profesionalismul, proactivitatea, organizarea și asumarea. Îmbrățisez challenge-urile și ies din zona de confort. Nu renunț – îmi mențin poziția optimistă indiferent de obstacolul pe care îl am în față. Duc la capăt proiectele în care mă angrenez. Și, extrem de important, prețuiesc echipa pe care o am alături, deoarece cred că este unul dintre pilonii oricărui business.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în domeniul agricol.

Deși din afară pare o lume a bărbaților, sunt foarte multe doamne în agribusiness-ul românesc care au succes, unele conduc asociații de fermieri, altele companii multinaționale și, în plus, se pare că este un domeniu în care aleg să vină din ce în ce mai multe femei și ajung să aibă succes datorită unei ambiții extraordinare de care suntem mânate mai toate în general.

Mesajul meu este unul simplu: felicitări pentru reziliența voastră doamnelor, nu este un domeniu ușor, țineți capul sus, deoarece locul nostru nu este limitat decât de puterea propriei imaginații.