Lansarea STINE SEED în România

Pe 22 August 2022, la platforma EXPO STINE de la Însurăței /Brăila, compania SOYTEK a organizat unul dintre cele mai importante evenimente de agribusiness din această vară și anume: LANSAREA la nivel european a colaborării dintre compania americană STINE SEED și Soytek SRL.

Evenimentul este urmat de un eveniment similar organizat in Franța, în data de 23 August 2022.

Compania SOYTEK, condusă de către Dl. Stelian Fuia lansează și în Europa brandul american Stine Seed și astfel aduce în exclusivitate în Europa tehnologia HP (High Population) care are în centrul său genetica Stine® pentru porumb, dezvoltată cu succes în SUA.

Invitat special la lansarea din România: Dl Myron Stine, Președinte Stine Seed Company.

Tehnologia HP aduce fermierilor europeni oportunitatea de a trece la următorul nivel de producție în cultura porumbului, permițând cultivarea porumbului la o densitate mai mare decât în mod normal, având ca rezultat producții mai mari pe aceeași suprafață de teren cultivat, cu costuri mai mici pe unitatea de produs și implicit o producție mai sustenabilă din punct de vedere al mediului.

Stine Seed este lider mondial în ameliorarea și marketingul geneticii de soia, fermierii europeni urmând să beneficieze în urma colaborarii dintre Stine Seed și Soytek de soiuri de soia de înaltă calitate.

Stelian Fuia, Director General Soytek:

“Lansăm astăzi acest parteneriat European între Stine Seed, leader global în ameliorarea soiei și în ameliorarea noii genetici de porumb HP și Soytek, o companie românească de producție și marketing, aducând fermierilor europeni cea mai buna genetică de soia existentă în acest moment și o noutate absolută în domeniul geneticii porumbului. Acest porumb “pitic”, pivotul tehnologiei HP, va permite fermierilor europeni să treacă la urmatorul nivel de producție în cultura porumbului.

Și ne bucurăm să oferim nu o perspectivă cât o realitate fermierilor europeni.”

Despre STINE SEED:  

Productivitatea este ceea ce contează cel mai mult pentru noi!

Stine Seed este o companie de familie și cea mai mare companie privată de semințe din SUA. De peste 40 de ani, Stine oferă fermierilor porumb și soia din cei mai buni hibrizi/ soiuri disponibili în domeniu. Fiind una dintre cele mai mari companii independente de semințe din lume înseamnă că avem resurse ample și flexibilitatea de a lua decizii în timp util, astfel încât să ne asigurăm că cercetările, produsele și programele noastre sunt la cele mai înalte standarde.

Cu cel mai mare program privat de ameliorare a soiurilor de soia și cea mai puternică cercetare în domeniul porumbului din toată industria, Stine Seed este în propria sa ligă atunci când vorbim despre genetica nouă, de înaltă performanță.

De mai bine de 50 de ani, Stine investește resurse considerabile în cercetare, ceea ce permite să ofere o genetică deosebită care să genereze profituri considerabile pentru fermieri. Deciziile Stine din cadrul programelor de ameliorare urmăresc cu tărie dezvoltarea varietăților de porumb și soia cu cel mai bun comportament și cele mai mari producții din industrie.

Despre HP (High Population):

Genetica porumbului Stine Seed, unică în industrie.

Genetica unică a porumbului Stine®, combinată cu tehnologia HP, au ca rezultat performanțe superioare.

Tehnologia HP (high population sau cu densități mari) aduce pentru fermierii profesioniști următorul nivel de producție și are ca pivot central noua genetică de porumb Stine®, caracterizată prin talie mai mică și o capacitate mai mare de a utiliza în mod eficient resursele de hrană și apă.

Cercetarea noastră pentru cultivarea porumbului în densități mari, înglobată în tehnologia HP, a captat atenția și imaginația cultivatorilor de porumb care așteptau cu nerăbdare ziua în care vor atinge o producție constantă de peste 20 tone la hectar. Iar acum acest lucru este o realitate, folosind genetica noastră.

Care este diferența între hibrizii convenționali de porumb cultivați până acum în România și noua genetică HP Stine Seed?

Hibrizii Stine au:
-înălțime mai mică cu aproximativ 40-90 cm și frunze erecte
-distanța semnificativă între internodii
-sistem radicular eficient și bine dezvoltat

Aceste atribute fac din porumbul HP un porumb mai productiv, fiind mai rezistent în fața bolilor și a condițiilor meteorologice și folosind mai eficient nutrienții din solul în care este cultivat, lumina și apa.

Oferim fermierilor hibrizi de porumb rezistenți în cele mai dificile condiții dar și producții record.

Semănatul hibrizilor de porumb STINE la distanța între randuri de 50 cm și în densități cu până la 40% mai mari, aduce o serie întreagă de beneficii!

🌽 Interceptare îmbunătățită a luminii solare

🌽 Statură mai mică a plantei care conferă rezistență și permite cultivarea în densități mari

🌽 Absorbție îmbunătățită a apei și a nutrienților

🌽 Eficiență îmbunătățită a masei rădăcinilor pentru a rezista populațiilor mari

🌽 Polenizare mai bună

Credem cu tărie că în viitorul agriculturii de porumb va veni o zi în care fermierii vor putea recolta în medie peste 20 de tone/ha. Porumbul de talie mică semănat la densități mai mari decât cele practicate în prezent generează un randament mai bun. Este garanția cu care Stine Seed intră pe piața din România cu 4 hibrizi de porumb dezvoltați special pentru producții record.

HIBRIZI DE PORUMB:

🌽 9401-0

🌽 9714-0

🌽 9734-0

🌽 9808-0

GENETICA DE SOIA STINE

Numele Stine® este sinonim cu varietăți de soia re­marcabile. Având cel mai mare program de ameliorare din industrie, suntem în mod constant primii pe piață cu soiuri de înaltă performanță pentru fiecare interval de maturitate și cu caracteristici așteptate de fermieri. Dovadă a programului nostru de ameliorare excepțional este faptul că majoritatea soiurilor de soia semănate astăzi în lume provin din genetica Stine®.

Stine dezvoltă genetica de soia cu cel mai mare ran­dament din industrie de mai mult de cinci decenii, însă nevoile fermierilor se schimbă de la an la an. Pentru a ne asigura că putem oferi cele mai bune soiuri de soia și pentru a răspunde exigențelor fermierului de astăzi, Stine inovează continuu și rămâne un lider global în ameliorarea soiei.

Oferim soiuri convenționale cu rezistență la tribenuron – metil, toleranță foarte bună la cloroza frunzelor cauzată de deficitul de fier, rezistență genetică la SCN – nematozii rădăcinilor de soia și toleranță foarte bună la putregaiul tulpinilor (Phialophora gregata) și putregaiul rădăcinilor (Phytophtora), semințele de soia Stine® fiind cea mai bună alegere pentru fermieri.

SOIURI DE SOIA

STINE® 06N02

STINE® 11N20

STINE® 20N23

Succesul în câmp depășește cu mult însămânțarea celor mai bune semințe. A ști ce, când și unde să semeni are un impact la fel de mare, dacă nu mai mare, asupra recoltelor de la sfârșitul sezonului. Din acest motiv, SOYTEK are o echipă dedicată, cu acoperire în principalele tări agrare europene, incluzând Franța, Ungaria, România, Serbia, Ucraina și Turcia.