Eurochem, partener oficial al expoziției AgriPlanta – RomAgroTec 2019

eurochem utec

La standul companiei Eurochem, reporterii revistei Business Press Agricol au stat de vorbă cu Angelo Niculescu, Consilier Tehnic, pentru a afla noutățile pregătite vizitatorilor și fermierilor din România.

„Eurochem este unul dintre cei mai mari lideri mondiali în producția de îngrășăminte obținute prin sinteză chimică. În spatele fiecărei companii există o tradiție. Firma are sediul în orașul Zug din Elveția și are acoperire mondială.

Eurochem este o companie globală cu fabrici în întreaga Europă, care se dezvoltă și face investiții majore in industria fertilizanților și in industriile anexe. În urma investițiilor făcute de curând s-au deschis în Rusia două mine de potasiu și pot să spun că avem tot lanțul integrat al producerii îngrășămintelor. Prin fabricile de azot, minele de fosfor și potasiu putem produce toată gama de îngrășăminte, de la cele microgranulate până la cele foliare.

Eurochem este un brand recunoscut atât pe piața europeană, cât și pe cea mondială. Pe piața din România este încă la început, dar prin tehnica pașilor mici, pe termen lung, dorim să creștem organic și să avem o dezvoltare de succes. Eurochem a intrat în România de aproximativ 2 ani, echipa a început să se mărească și dorim să creăm un brand bine stabilit, dar și o afacere de lungă durată.

Produsele pe care le avem spre comercializare sunt îngrășăminte clasice, precum Nitrocalcar, NP și NPK, dar și produse din gama premium cum ar fi: Entec®, Utec® si Nitrophoska® . Ele conțin inhibitori ai amoniului și ai ureazei, fiind produse de ultimă generație. Eurochem cu tehnologiile de inhibare a amoniului și a ureazei îi ajută pe fermieri să producă mai mult și mai eficient, aplicând aceleași cantități de îngrășăminte sau chiar mai mici. Inhibitorii au rolul de a menține amoniul într-o cantitate mai mare și de a bloca transformarea în azotat, astfel încât plantele să absoarbă amoniu și azotat în cantități egale. Acest lucru face diferența între îngrășămintele noastre și cele clasice care se dizolvă foarte rapid.

eurochem angelo

În domeniul ureei, Eurochem are un inhibitor al ureazei care face ca ureea să fie disponibila plantelor până la 8 săptămâni. In mod normal pierderile ureei aplicate direct pe sol pot fi până la 10% pe zi, în schimb produsul  UTEC 46®, care are inhibitor al ureazei, poate asigura azotul necesar dezvoltării plantelor pe o perioadă mult mai lungă de timp și în felul acesta plantele putând avea o dezvoltare armonioasă.

La AgriPlanta – RomAroTec prezentăm fermierilor brandurile noastre, precum ENTEC®, UTEC® și NITROPHOSKA®. ENTEC® este un îngrășământ ce conține inhibitor al  amoniului, UTEC® conține inhibitor al ureazei, iar NITROPHOSKA®, cel mai vechi brand de îngrășăminte conține îngrășăminte NPK și este renumit la nivel mondial pentru tradiție și calitate. Produsele noastre se adresează tuturor fermierilor din România, fie ei mai mici sau mai mari, indiferent că doresc produse standard sau premium. Odată cu produsele, noi oferim fermierilor și consultanță. Putem să le explicăm cum să-și maximizeze profitul, pentru că au nevoie de îngrășăminte care să se potrivească pe genul lor de tehnologie.

Mesajul meu pentru toți fermierii care ne vor vizita standul, și nu numai, este să pună întrebări și să fie la curent cu tot ceea ce este nou. Un fermier informat poate lucra mai eficient și se poate bucura de performanță!”, a declarat Angelo Niculescu.

Compania Eurochem este partener oficial al expoziției AgriPlanta – RomAgroTec ediția 2019.