Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator!

Astăzi, 23 noiembrie 2022, compania Agricover a organizat la Hotel Radisson Blu din București o conferință de presă cu ocazia lansării primei propuneri de politică publică formulată de tinerii fermieri ce formează grupul de lucru Agrinnovator, ce va putea impulsiona dezvoltarea și transformarea digitală a agriculturii românești.

În cadrul evenimentului, tinerii fermieri au prezentat programul Specialist în Informatică Agricolă (Farm Technology Ocer) ce are menirea de a accelera adoptarea tehnologiilor moderne care vor defini agricultura de mâine, sustenabilă
dar și performantă.

”Credem cu tărie că viitorul agriculturii românești sustenabile și performante este direct legat de modul în care noi, fermierii, înțelegem să folosim tehnologia. Rolul nostru, al tinerilor fermieri, în generarea unei schimbări care să accelereze atât performanța fermei, cât și dezvoltarea zonelor rurale în care activăm este definitoriu”, a precizat Răzvan Prelipcean, Coordonator al Grupului de lucru Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator.

Grupul de lucru (think tank) Agrinnovator, lansat în luna mai 2022, are menirea de a promova crearea și diseminarea cunoștințelor referitoare la tehnologiile agriculturii de mâine, aprofundând două direcții principale de lucru: transformarea digitală a agriculturii și agricultura bio-regenerativă. Proiectul îi are în centru pe tinerii fermieri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români, pregătiți să ducă agricultura românească la următorul nivel de dezvoltare și performanță prin expunerea de soluții și tehnologii agricole inovatoare. Agricover asigură cadrul de lucru și susținerea necesară în diseminarea rezultatelor în rândul fermierilor români și al autorităților.