Zarea a achiziționat 70% din părțile sociale ale grupului de firme Domeniile Dealu Mare Urlați!

ZAREA S.A., lider în categoria vinurilor spumante, achiziţionează 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlaţi), fondat de familia Rădulescu. Prin investiţia din Dealu Mare, ZAREA intenţionează să capitalizeze sinergiile celor două afaceri și să devină un jucător important în piaţa vinurilor de calitate.

Firma ZAREA S.A. a achiziționat pachetul de 70% din părțile sociale ale grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlați). Restul pachetului de 30% din părțile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu, Gabriel Rădulescu rămânând în continuare Director General al grupului DDMU, având în grijă podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi, urmând ca activităţile de marketing, vânzări şi management financiar să fie operate de echipa ZAREA.

Cu o cifră de afaceri brută în 2022 de 283,3 milioane lei și lider în categoria spumantelor și a cocktailurilor pe bază de vin, Zarea mai achiziționase anterior și brandul de vin dulce Sânge de taur, iar acum s-a extins și în categoria vinurilor liniștite.

„Achiziția din Dealu Mare este pentru noi o nouă provocare. Ne face plăcere să transmitem pe această cale bucuria noastră de a face parte din marea familie Dealu Mare, alături de alte firme prietene şi colaboratori cu care am mai lucrat în trecut”, a precizat Emil Popescu, Preşedintele Consiliului Director al ZAREA.

Tranzacția a fost asistată de echipe multidisciplinare de consultanți cărora le mulțumim pentru valoarea adăugată adusă proiectului.

„Tranzacția reprezintă dorința mea și a fratelui meu Ștefan de a duce afacerea construită alături de tatăl nostru către un alt nivel, prin integrarea afacerii în potențialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alăturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor două afaceri”, a declarat Gabriel Rădulescu, unul dintre fondatorii DDMU și administratorul acesteia.

Printre cele mai renumite produse ale Domeniilor Dealu Mare Urlați se evidențiază Pelinul de Urlați și efervescentul ZZPelin – lideri ai categoriei – iar între brandurile de vinuri liniștite crama e cunoscută prin mărcile Domeniile Urlați, Saac și Incantation, medaliate la mai multe concursuri naționale, dar și internaționale. Compania a fost fondată în 2007 de specialistul în domeniul agricol Adrian Rădulescu și a fost dezvoltată ulterior de cei doi fii ai acestuia, Gabriel și Ștefan. Domeniile Dealu Mare Urlați operează în momentul de față aproximativ 100 de hectare de plantații mature, mare parte în proprietate, și dispune de o cramă modernă.

Potrivit comunicatului de presă, finalizarea tranzacţiei este supusă analizei și autorizării de către Consiliul Concurenţei.

Sursa: www. zarea.ro