Mas Seeds – Garanţia unor hibrizi de calitate!

mas seeds800

Natura ne oferă surprize şi ne învaţă multe lucruri. De altfel, aşa s-a născut genetica modernă pregătită să facă faţă tuturor provocărilor. Şi genetica prezentată de compania Mas Seeds a performat în cadrul evenimentului Ziua Porumbului de la Orezu, iar rezultatele care estimează producţia pentru fiecare hibrid sunt absolut corecte. Patrick Lafon, directorul general al companiei Mas Seeds, i-a spus reporterului nostru că Ziua Porumbului a devenit un eveniment cu tradiție, dar şi o bucurie pentru firmele partenere.

“Participăm cu mare plăcere la acest eveniment fiind şi un bun prilej de a ne întâlni cu foarte mulți fermieri. Mas Seeds are misiunea importantă de a crea și experimenta hibrizi de top, adaptați atât condițiilor pedoclimatice, cât și nevoilor producătorilor agricoli. Ameliorăm și testăm de 11 ani, cu scopul obținerii unor hibrizi de porumb cu vigoare remarcabilă la răsărire și toleranță ridicată la temperaturi scăzute. Hibrizii sunt adaptați 100% tipului de sol, climei și tehnologiei din fermele producătorilor.

Aici, la Orezu, pot să spun că în fiecare an când se organizează această competiție, Mas Seeds ocupă un loc pe podium, acest lucru reprezentând o garanţie a hibrizilor de calitate. Avem în această platformă de testare 6 hibrizi, de la semitimpurii 360 FAO și până la semitardivi, 480 FAO. Hibrizii care au concurat sunt: DM 3328, MAS 43.P, MAS 48.L, MAS 45.M, MAS 52.P și MAS 56.A. Anul acesta, cu hibridul MAS 56.A am obținut locul II în clasamentul producțiilor STAS, cu 14.579 kg/ha. MAS 56.A a dovedit că are o genetică foarte bine adaptată atât la tehnologie avansată, dar și la condiții climatice dificile.

Noutatea cu care Mas Seeds a venit pe piață anul acesta este gama de hibrizi Waterlock. Aceștia au o toleranță superioară la secetă, garantând stabilitatea producției și rentabilitatea culturilor. Hibrizii Waterlock au o înflorire timpurie, o suprafață foliară foarte bună pentru a maximiza fotosinteza, precum și rădăcini bine dezvoltate pentru explorarea unui volum de sol cât mai mare, astfel încât să utilizeze la maximum rezerva de apă. Gama Waterlock cuprinde 6 hibrizi, 2 dintre ei regăsindu-se în această platformă.

Mesajul meu pentru fermieri este să folosească hibrizi bine adaptați și să aleagă momentul optim pentru semănat. Mas Seeds îi poate ajuta în acest sens prin programul propriu, AGROPLUS. De asemenea, le recomand să respecte cu multă rigurozitate tehnologia aplicată la cultura de porumb. Astfel, putem obține producții bune folosind atât tehnologie simplă, cât și tehnologie avansată. Acest lucru se poate vedea încă o dată aici, la domnul Sitaru, care a obținut rezultate foarte bune la neirigat și în condițiile dificile din acest an, pentru că respectă cu multă seriozitate tehnologia pe care o aplică în culturile din ferma dumnealui”, a subliniat Patrick Lafon.

mas lafon800