Fermierii Români vor fi prezenți la Pria Agriculture&Gala Fermierilor din România pe 1 octombrie 2019 la București

PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei pentru agricultură în 1 octombrie 2019 – conferința PRIA Agriculture, însoțită de PRIA GALA FERMIERILOR ROMÂNI – la a 4-a ediție în România – în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse financiare, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE.

Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

„În premieră, anul acesta, Institutele de Cercetare și Universitățile vor face parte din eveniment și vor avea standuri, prezentând tot ceea ce au mai reprezentativ. De asemenea, vom avea un panel numai cu fermieri români, cu rezultate deosebite”, declară Raluca Voivozeanu, organizatoarea Pria Agriculture & Pria Gala Fermierilor Romani.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Pentru că sectorul agricol este extrem de important și pentru că fermierii români au depus eforturi multe pentru agricultura României, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea, energia,  munca depusă și răbdarea acestora. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă și de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, dar și care sunt poveștile lor de succes.

Lectorii care au confirmat prezența sunt:

 • Reprezentant Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
 • Alexandru POTOR – Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene
 • Valeriu TABĂRĂ – Președinte ASAS / Fost Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
 • Reprezentant MEGA IMAGE
 • Ramona IVAN – Director, Direcția Relatii Externe si Finantari Structurale, CEC BANK
 • Roxana VIDICAN – Decan, Facultatea de Agricultură, USAMV Cluj-Napoca
 • Adrian – Ionuț CHESNOIU – Director General, AFIR
 • Adrian PINTEA – Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)
 • Alexandra SUCIU Sørensen – Market Development, Commoditrader
 • Iulia NICOLA – Specialist Asigurări Generale, UNSAR

Iar în cadrul panelului  fermierilor români vor lua cuvântul:

 • Gheorghe ALBU– Președinte, LAPAR
 • Nicușor ȘERBAN – Proprietar Agroserv Măriuța și Președinte al Asociației Holstein RO
 • Dimitrie Muscă – Director General, Agrocurtici
 • Viorel MATEI – Președinte, Asociația Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș
 • Ion Olteanu Constantin – Proprietar, Agromad Crops
 • Ilie POPESCU – Proprietar, Olt Piess
 • Alexandru BACIU– Proprietar, Prest Serv Internațional

 

La eveniment va fi prezent lanțul MEGA IMAGE cu proiectul Gusturi Romanesti, care continuă, programul “Gusturi Românești de la gospodari” prin care aduce în toate magazinele legume cultivate sustenabil pentru un gust autentic. Prin acest program, Mega Image aduce mai aproape de consumatori gusturile româneşti, printr-un parteneriat echitabil cu producătorii locali care cultivă legume cu iscusință și grijă.

Programul “Gusturi Românești de la gospodari” s-a dezvoltat mai mult cu fiecare an, iar implicarea și investițiile Mega Image în acest parteneriat sunt fără precedent în România. Echipele de specialişti sunt alături de agricultori din momentul pregătirii culturii, în timpul cultivării și până în etapa de cules.

„Conferința PRIA Agriculture reprezintă cel mai important eveniment din această toamnă  pentru agricultură și reunește reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri și companii care activează în agricultură. În cadrul Galei PRIA Romanian Farmers – ne vom concentra pe recunoașterea eforturilor îndelungate ale fermierilor români si vom afla poveștile lor de succes, dar și ce provocări au avut de-a lungul timpului”, declară Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture și a Galei PRIA Romanian Farmers. “Adunăm roadele, facem bilanțul lui 2018 și discutam alături de oamenii importanti din agricultură despre temele esențiale pentru dezvoltare, a  mai adaugat Raluca Voivozeanu.

PRIA Agriculture face parte din seria conferinţelor PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, mai ales în cel agricol.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Astfel, veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

 

La ediția din acest an vom reuni 250 participanți, iar mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Agriculture şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe:  https://priaevents.ro/pria-agriculture-si-gala-romanian-farmers-2019/