CLAAS extinde noua generație de implemente frontale pentru recoltarea porumbului ORBIS

claas orbis

Noua generație de implemente frontale CLAAS pentru recoltarea porumbului utilizate împreună cu utilajul JAGUAR este extinsă din nou cu modelele ORBIS 450 și ORBIS 600 cu discuri mari. Această gamă asigură un flux optim de material recoltat și un nivel ridicat de eficiență și fiabilitate funcțională. Conceptul cadrului cu basculare reduce greutatea și sporește rezistența la uzură, iar datorită sistemului inovator de pliere, implementele frontale sunt gata de utilizare în doar câteva secunde.

 

ORBIS 600 pentru culturile înalte

Cu o lățime de lucru de 6,0 m, noul ORBIS 600 este echipat cu discuri cu diametru mare, fiind astfel ideal pentru culturile de porumb de înălțime medie și mare. ORBIS 450 cu o lățime de lucru de 4,5 m completează noua generație de implemente frontale, fiind adecvat pentru culturi mai puțin înalte. În 2018, CLAAS a lansat ORBIS 600 SD cu discuri mici, pentru culturile de porumb de înălțime mică și medie, și ORBIS 750. La ambele modele, fluxul de material recoltat în formă de V, cu eficiență dovedită asigură o fiabilitate funcțională excelentă, chiar și în zonele în care densitatea porumbului diferă.

Degetele de ghidare reproiectate din fața cuțitelor permit preluarea materialului recoltat cu pierderi reduse. Punctele pot fi îndepărtate la recoltarea porumbului culcat. Cuțitele cu formă nouă, de semilună, asigură o calitate excelentă a tăierii pentru toate tipurile de material recoltat.

 

Cadrul cu basculare și panouri T

Noul concept al cadrului cu basculare asigură alimentarea centrală a materialului recoltat pe rolele de precompresie ale utilajului JAGUAR. Această componentă robustă asigură absorbția optimă a sarcinilor asociate implementului frontal. În funcție de condițiile de recoltare, unghiul de montare a cadrului cu basculare poate fi setat în două poziții diferite. Sistemul AUTO CONTOUR asigură controlul activ al compensării laterale și lasă în urmă o miriște uniformă pe întreaga lățime de lucru. Acest sistem este standard pentru ORBIS 750 și disponibil opțional pentru modelele ORBIS 600 și 600 SD.

Panourile T modulare noi susțin trenul de rulare și discurile. Noul design al cadrului permite tăierea uniformă, la joasă înălțime, fără impurități. Panourile T sunt ranforsate prin presare, fiind astfel stabile dimensional și rezistente la uzură. Prin urmare, elementele transmisiei sunt protejate împotriva uzurii și sarcinilor structurale.

 

Noul sistem de pliere: imediat gata de utilizare

Conceptul de pliere pentru aceste modele a fost complet reproiectat cu scopul de a reduce semnificativ timpii de pliere și a reduce la minim timpii de setare. În cazul modelelor ORBIS 600, 600 SD și 450, ambele unități laterale se pliază în sus înspre linia mediană a utilajului, iar cele ale modelului ORBIS 750 se pliază simetric una peste cealaltă. Această funcție de pliere compactă îi permite operatorului să aibă o vizibilitate excelentă în timpul deplasării pe șosea. Toate modelele au o lățime de transport de 3,0 m, ceea ce simplifică înmatricularea utilajului.

Pentru a respecta prevederile legale, un sistem integrat de transport este disponibil pentru ORBIS 600 și modelele superioare. Sistemul este controlat în mod confortabil din cabină. După activarea sistemului de transport pe drum, două roți de transport susțin cea mai mare parte a sarcinii implementului frontal, pentru a respecta sarcinile admise pe punți ale combinei JAGUAR. Sistemul integrat de amortizare a vibrațiilor asigură o deplasare pe șosea lină și confortabilă, cu viteze de până la 40 km/h. Sistemul asigură deplasarea rapidă și în siguranță de la un câmp la altul și evită procedurile de setare inutile.

 

Concept de acționare pentru o calitate optimă a materialului tăiat

Conceptul de acționare este perfect adaptat atât pentru gama de modele JAGUAR 900, cât și pentru gama JAGUAR 800 și asigură o calitate optimă a materialului tăiat. Viteza implementelor frontale pentru porumb este controlată de o cutie de viteze cu două trepte. O cutie de viteze cu trei trepte suplimentară pentru tobele de alimentare asigură o coordonare optimă a fluxului de material recoltat. Funcția automată pentru acționarea continuu variabilă a implementului frontal la modelul JAGUAR 900 asigură optimizarea fluxului de material recoltat în mod confortabil, din cabină.

Numărul redus de trepte de viteză și transmiterea eficientă a puterii permit menținerea la un nivel redus a puterii necesare și maximizarea eficienței. În plus, intervalele de schimbare a uleiului au fost extinse la 2.500 de ore de funcționare sau 5 ani, reducând astfel costurile de întreținere.

Fiecare implement ORBIS este echipat standard cu un modul de comunicare ce transmite date de la implementul frontal la combina de recoltat furaje și memorează setările pentru modelul JAGUAR. Setările sunt păstrate chiar și după înlocuirea implementului frontal, economisind astfel timp și prevenind erorile de funcționare.