Adresa Asociației „GRÂNARII – DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI cu privire la votul în plen al raportului voluntar al PE asupra Strategiei Farm to Fork

Având în vedere faptul că în perioada următoare va avea loc votul în plen privind raportul voluntar al PE asupra Strategiei „Farm to Fork”, ASOCIAȚIA „GRÂNARII – DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI a luat decizia de a transmite direct europarlamentarilor români și Biroul Parlamentului European reprezentanța din România o NOTIFICARE PE TEMA VOTULUI ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN PRIVIND STRATEGIA „FARM TO FORK” – AMENDAMENTE. 

Redăm în continuare adresa Asociației „GRÂNARII – DĂ-TE PE BRAZDĂ”, semnată de președintele Emil Bălteanu.

DOAMNĂ/DOMNULE reprezentant al POPORULUI ROMÂN ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Urmează să vă dați votul în Parlamentul European privind strategia FARM TO FORK – amendamente!

Această strategie va influența fundamental agricultura și consumul produselor agroalimentare.

Studii de impact ale Amendamentelor COMAGRI SI COMENVI, studii care nu pot fi puse sub semnul întrebării ( sub egida universităților de prestigiu din KIEL și WAGENINGEN și transmise de colegi fermieri din România către dumneavoastră) ne conduc la concluzia că o agricultură necapitalizată ca cea a României este o victimă sigură a falimentului cu implicații economicosociale dezastruoase.

Amendamentele COMAGRI SI COMENVI, în mod special CA4 referitor la țintele cantitative FARM TO FORK condamnă fermierul și consumatorul român la faliment și sărăcie cronică. În prezent, în agricultură, nu există alternativă ecologică la pesticide și fertilizanți, substanțe indispensabile, fără de care culturile nu pot supraviețui.

Cunoaștem eforturile domniilor voastre, atât cele de sprijin al românilor cât și cele ce nu au legătura cu starea și nevoile noastre (votul privind interzicerea difenoconazolului).

Drept urmare, VĂ NOTIFICĂM, să votați împotriva măsurilor combinate ce au obiectiv realizarea țintelor FARM TO FORK!

Perspectiva năruirii agriculturii poate duce la măsuri disperate din partea fermierilor, iar consecințele sociale ale acestui vot pot fi extrem de grave.

VOM MÂNCA PĂMÂNT!

Nu lăsați urmașilor “O ȚARĂ EȘUATĂ!”

Vă cerem imperativ să votați potrivit voinței și nevoilor celor care v-au mandatat să-i reprezentați în Parlamentul European: pentru MĂRIA SA POPORUL ROMÂNIA!

Noi, fermierii, reprezentanți ai sectorului agricol, suntem pregătiți să acceptăm SCHIMBĂRI ale sectorului nostru, atât timp cât vor fi graduale și adaptate nevoilor noastre, fără a determina dispariția unui sector vital – cel al hranei.

În numele ASOCIAȚIEI FERMIERILOR “GRÂNARII – DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI

PREȘEDINTE, EMIL BĂLTEANU