Târgul FarmConect România – a doua ediție dedicată agriculturii moderne românești!

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România – FAPPR organizează la Slobozia, în perioada 31 august – 03 septembrie 2023, din nevoia de a pune în valoare particularitățile lanțului alimentar, Târgul FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, cu sprijinul Consiliului local al județului Ialomița, al Primăriei Slobozia și Libramont ca partener tehnic.

Scopul Târgului FarmConect este de a conecta fermierii cu companiile din industrie și de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură, esențiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică.

Forumul APPR este o asociație profesională federativă formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, înființată în anul 2012. Totodată, organizația face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

FAPPR este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale.

În misiunea FAPPR se găsește necesitatea organizării de evenimente cu specific care să reunească majoritatea producătorilor de cereale și plante tehnice, în vederea găsirii unor soluții reale care să sprijine agricultorii.

Târgul FarmConect România propune o abordare nouă în peisajul târgurilor din agribusiness, pentru că este organizat și asumat în întregime de fermieri și se adresează, în egală măsură, fermierului profesionist și consumatorului.

Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale.

Ediția din acest an va păstra structural conceptul fundament al FarmConect și va avea două componente: una expozițională și una educativă.

Componenta expozițională va prezenta cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare și protecție a plantelor, aducând mai aproape de fermieri cele mai performante utilaje agricole ale momentului. Vor fi prezenți producătorii locali care vor oferi, cu generozitate, rodul muncii lor.

Componenta educațională va oferi oportunitatea de a intra în contact, prin consultanță de calitate, cu provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum să eficientizăm resursele energetice, logistice și metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluții pentru educarea noilor generații de agricultori și cum putem lua cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni.

Toate aceste teme de interes major vor fi dezbătute pe larg în cadrul Conferințelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri și moderatori cu o înaltă experiență în domeniu.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești este un eveniment incluziv al agriculturii moderne, bazată pe digitalizare și sustenabilitate, pe inovație și progres, dedicat profesioniștilor din agricultură.

Pentru informații suplimentare despre FarmConect România accesați https://farmconect.farmforum.ro/ și pagina de Facebook FarmForum.

#FarmConectRomania

#TargulAgriculturiiRomanesti

#delafermieripentrufermieri

#delafermieripentruconsumator