Cercetarea și ameliorarea plantelor au dezvoltat în ultimii ani soiuri și hibrizi mai toleranți la secetă, mai rezistenți la boli, cu un randament mai mare, cu caracteristici specifice cerute de procesatori și consumatori.
De-a lungul anilor, rezultatele cercetării au ajutat industria alimentară să răspundă cererii consumatorilor pentru îmbunătățirea nutriției, aspectului și caracteristicilor de procesare.
De asemenea, se pune un accent foarte mare pe contribuția fibrelor alimentare la sănătate. De exemplu, mulți consumatori preferă însă pâinea albă în detrimentul pâinei integrale. Cele mai recente soiuri de grâu alb tare au făcut progrese mari în satisfacerea nevoilor de performanță agronomică ale fermierilor și a cerințelor nutriționale ale consumatorilor. Iar toate acestea datorită cercetării și investițiilor în ameliorarea plantelor, care pot fi susținute în continuare prin achiziționarea de sămânță certificată.
Folosind semințe certificate, fermierii beneficiază, pe de o parte, de noile rezultate ale cercetării și, pe de altă parte, investesc în noi cercetări de care se vor bucura, de asemenea, in viitorul apropiat, întrucât ameliorarea plantelor este un proces continuu.
Sămânța certificata este punctul de plecare al unei culturi de succes, precum și un instrument important de gestionare a riscurilor.
Ce aduce cu sine sămânța certificată?
- Sămânță curată – Semințele certificate respectă cerințe stricte de producție, cu limite stricte privind buruienile și alte tipuri de culturi.
- Puritate varietală – Semințele certificate utilizează sisteme de management al calității strict monitorizate pentru a maximiza puritatea soiului – asigurând femierii că obțin soiul specific dorit.
- Garanția calității – Inspecțiile în teren și la stațiile de condiționat semințe dau asigurări că toate cerințele privind calitatea au fost îndeplinite.
- Acces la noi oportunități – Mulți procesatori au nevoie de soiuri specifice pentru produsele lor. Utilizarea semințelor certificate poate deschide ușa către noi oportunități și vânzări mai mari, oferind o dovadă recunoscută oficial a identității soiului.
- Trasabilitate – Siguranța alimentelor și trasabilitatea sunt considerații importante în agricultură. Poți fi sigur de produsul tău doar dacă îi cunoști originile. Semințele certificate sunt cheia acestor cunoștințe: producția acestei semințe este controlată cu atenție de un sistem de asigurare a calității chiar de la început. Utilizarea semințelor certificate vă va permite să valorificați măsurile de trasabilitate.
- Genetică nouă – Caracteristici îmbunătățite, cum ar fi randament mai bun, rezistență la dăunători, toleranță la secetă, toleranță la erbicide și multe altele sunt livrate fermierilor în semințe certificate. Aceste trăsături au în spate ani de cercetare și dezvoltare și pot fi accesate în mod fiabil doar prin semințe certificate.
- Substanța din spatele cuvântului – Folosirea semințelor certificate reprezintă asigurarea pe care o dau fermierii pentru cumpărătorii de cereale și pentru consumatori că ceea ce livrează este ceea ce spun că este.
- Maximizarea altor inputuri – Fermierii își doresc cea mai bună genetică și cele mai curate câmpuri pentru a se asigura că beneficiază la maximum de pe urma banilor investiți. Cultivarea semințelor certificate înseamnă un răspuns mai bun la PPP și, în final, o recoltă de top.