Evenimente gastronomice în zilele de 11 şi 12 august 2018, la Sibiu

gastronomie

În 2019, Sibiu este prima regiune din țară care deține titlul de “European Region of Gastronomy”. În acest context produsele locale devin ambasadori ai zonei și personajul principal al evenimentelor ce urmează.

Nu unul, ci două evenimente din cadrul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană vor avea loc în zilele de 11-12 august la Sibiu.

Gastronomia bogată a Transilvaniei de Sud surprinde plăcut orice vizitator și îmbie simțurile oricărui gurmand. Angus Steak Mega Show – avanpremiera acestei sărbători culinare de un an va avea loc weekendul acesta în Muzeul Astra. Vizitatorii sunt așteptați să deguste carnea de vită Premium Angus cu ocazia organizării celui mai mare taur la proțap din țară, un taur de 1700 kg. Carnea de vită Angus va fi gătită în cadrul unui show culinar live pus la cale cu măiestrie de organizatori și susținut de chef Radu Zărnescu. Publicul va avea parte de o experiență culinară unică cu ocazia acestui eveniment ce promovează consumul produselor de calitate, locale, naturale. Cei interesați pot afla toate detaliile despre acest eveniment de pe pagina de Facebook a producătorilor, Karpaten Premium Angus.

Taurul este adus din ferma Karpaten Meat Group, ferma sibiană care acum 10 ani a dat startul acestui tip de afacere în România și a investit constant în dezvoltarea unei genetici superioare a animalelor, abordând un mod de creștere extensiv, pe pășunile din Valea Hârtibaciului și devenind astfel, cea mai mare fermă de reproducție a bovinelor Aberdeen Angus, din Europa.

Carnea Angus este celebră la nivel mondial pentru calitatea și gustul său, fiind prezentă pe meniul oricărui amator de carne de vită. Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești, din ferma Karpaten Meat GROUP.

afis mare

Tot carnea de vită Premium Angus va putea fi degustată și la a doua ediție a evenimentului ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, din Piața Mică, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică. un proiect realizat de Asociația e-Xplorator în parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Organizatorii vin în întâmpinarea participanților cu un eveniment menit să aducă în prim plan cultura gastronomică locală și bogăția culinară a zonei.

Punctul forte îl constituie preparatele tradiționale demult uitate din zona Sibiului care au la baza ingrediente puse la dispoziție de producători locali apreciați. În cele două zile de festival, mâncărurile tradiționale românești vor fi preparate de cei de la care au fost culese, iar sâmbătă între orele 18-20 vor fi reinterpretate de 4 bucătari iscusiți de la cele mai renumite restaurante din Sibiu.

Oricine poate participa la aceste evenimente. Un weekend în care gurmanzii, pofticioșii, cei care doresc să petreacă o zi în natură dar mai ales fanii de carne de vită Angus au ocazia de a sărbători cultura culinară a zonei Transilvaniei.

afis mic