Euralis Seminţe – Hibrizi pentru recolte bogate şi de calitate!

euralis800

La Ziua Porumbului de la Orezu, Florin Guloiu, Product Manager în cadrul companiei Euralis Seminţe, i-a spus reporterul nostru că acest gen de evenimente este un bun prilej pentru fermieri de a vedea în mod direct în loturile demonstrative performanţa, stabilitatea si comportamentul hibrizilor din grupe de maturitate diferite în contextul climatic specific acestei zone si acestui an.

“Euralis Semințe este prezentă pe piața din România din 2009. Anul acesta sărbătorim 10 ani de activitate comercială și dezvoltare durabilă, prin parteneriate de succes cu clienții noștri, distribuitori și fermieri. Euralis Semințe este la origine o cooperativă și a fost creată de fermieri pentru fermieri, iar motorul nostru de dezvoltare este inovația. Suntem prezenți pe 5 segmente de cultură mare, respectiv porumb, floarea soarelui, sorg, soia și rapiță. Investim anual 13% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltare. Lansăm în fiecare an hibrizi noi şi ne concentrăm toată știința în a-i alege pe cei mai potriviți și adaptați condițiilor agro climatice din țara noastră, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor fermierilor români.

În platforma de la Orezu avem 6 hibrizi cu grupe de maturitate cuprinse între 350 și 500 FAO. Hibrizii ES Faraday – FAO 350, ES Method – FAO 380, ES HORNET FAO 430 și ES Lagoon – FAO 460 au genetică Tropical Dent și oferă stabilitate, randament, uscarea rapidă a boabelor și un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Hibrizii ES Faraday și ES Method, pe lângă tratament cu fungicid, au mai beneficiat și de tratamentul cu biostimulatorul OptiCoat, care stimulează și îmbunătățește germinaţia, dar și vigoarea plantelor în primele faze de vegetație. ES Method este hibridul cel mai vândut din portofoliul Euralis. Kerala, din grupa 400 FAO, este un hibrid nou, fiind comercializat pentru prima dată în 2019. Un alt hibrid nou adus pentru testare în platforma de la Orezu este ES Hornet 430 FAO, care va fi vândut în sezonul 2020. Hibridul ES Messir 480 FAO este și el o noutate, fiind comercializat pentru prima dată în 2019. Nivelul producțiilor este unul foarte bun, ținând cont de condițiile climatice din acest an, adică intre 11.500 kg/ha și 13.200 kg/ha la neirigat.

Toți hibrizii Euralis sunt testați cel putin 3 ani inainte de comercializare în loturile nostre aflate în diferite zone din țară, avem astfel posibilitatea sa alegem hibrizii cei mai stabili si adaptati conditiilor noastre climatice. Sfatul meu pentru cultivatorii de porumb este să facă o alegere corectă atât a hibrizilor, cât și a densităţii folosite. De exemplu, hibrizii din grupele 350, 380 și până la 400 FAO pot fi cultivați la o densitate de 70.000-72.000 boabe germinabile, pentru a avea la recoltat peste 68.000 de plante. Îndemnul meu pentru fermieri este să folosească cu încredere genetica Euralis, pentru a se bucura de recolte bogate și de calitate!”, a explicat Florin Guloiu.

euralis fg800