Corteva Agriscience, una dintre cele mai mari companii din agricultură, a inaugurat oficial, în data 18 septembrie 2019, o nouă unitate de ambalare a produselor de protecţia plantelor în cadrul Centrului de operaţiuni din Cernay (Rinul Superior), Franţa. Evenimentul de marcă a reunit reprezentanți ai staffului companiei, autorităţi locale şi politicieni francezi, fermieri de succes și jurnaliști din mai multe țări europene, printre care Franța, România, Germania şi Danemarca.
Evenimentul de lansare a fost gândit ca un program captivant care a demarat cu întâlnirea dată jurnaliştilor în cadrul Media Club, urmată de o masa rotundă cu discuții interactive privind inovaţia companiei Corteva Agriscience.
Printre liderii Corteva Agriscience care au răspuns tuturor întrebărilor ziariştilor s-au aflat Susan Lewis, Vicepreședinte Senior și Director Operațiuni Corteva Agriscience, Eric Dereudre, Director Corteva Agriscience Europa de Nord, Evaristo Bernardes, Director Formulare și Ambalare (F&A), Șef producție portofoliu de produse de combatere a bolilor plantelor Corteva Agriscience, Patrice Swinnen, Director de producție al centrelor din Cernay și Uffholtz, Corteva Agriscience Franța și József Máté, Lider comunicare corporativă Corteva Europa.
“Corteva Agriscience inaugurează astăzi o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franţa, care va ajuta agricultorii să răspundă cererii de produse de origine naturală. Oficialităţile locale şi reprezentanţii companiei sunt prezenţi la inaugurarea unei fabrici de ambalaje pentru produse de protecţia plantelor, parte a unui proces investiţional de milioane de euro care vizează produsele de origine naturală”, a spus în deschidere József Máté, Lider comunicare corporativă Corteva Europa.
Investiţia de 20 de milioane de euro alocată pentru fabrica din Cernay va susţine producţia gamei Inatreq™ Active, acceptată pentru utilizare în statele UE, aceasta fiind o nouă clasă de fungicide pentru cereale (pycolinamide) în care molecula activă este obţinută din produse de origine naturală prin fermentare.
Producţia în noua facilitate, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, unul dintre cele patru centre industriale Corteva Agriscience din Franţa, va demara în luna octombrie 2019. În următorii patru ani această unitate va aduce la crearea a circa 50 de locuri de muncă. Aproximativ 380 de persoane din Cernay şi oraşul învecinat Uffholtz lucrează în acest moment în centrul de producţie Corteva Agriscience, la care se adaugă şi angajaţii temporari.
Pe lângă costurile alocate pentru construcţia noii fabrici, investiţia de la Cernay include şi transformări realizate pe linia de formulare. Acest proiect pune bazele unei investiţii mai ample plănuite în Franţa, Corteva Agriscience căutând să vină în întâmpinarea cererii pentru produse organice, oferindu-le agricultorilor un pachet de soluţii inovatoare care să-i ajute să răspundă provocărilor aflate într-o continuă schimbare.
Gama de produse Corteva Agriscience intrate în fază avansată de cercetare în Europa este mai mare ca niciodată, compania aşteptându-se să-şi extindă puternic portofoliul de produse de protecţia plantelor, tratarea seminţelor sau de soluţii digitale pentru sprijinirea fermierilor, managementul culturilor, protecţia recoltelor şi furnizarea de alimente de calitate pentru o populaţie din ce în ce mai numeroasă.
În cadrul evenimentului, reprezentanţii Corteva Agriscience au anunţat că produsul Inatreq™ Active, o soluţie revoluţionară pentru protecţia plantelor, a primit autorizația de introducere pe piață la nivel european.
„Inatreq™ Active este un produs revoluţionar care permite fermierilor să obţină randamente mai bune, dispunând de o mare flexibilitate în procesul de aplicare şi garantând un nivel de securitate optim pentru recolte. Ingredientele naturale din componenţa produsului reprezintă direcţia dorită de societăţile europene în materie de inovare. Această nouă investiţie demonstrează angajamentul Corteva Agriscience de a oferi soluţii sustenabile inovatoare care vor transforma agricultura şi vor ajuta fermierii să crească productivitatea şi să asigure alimentele necesare pentru o populaţie aflată în creştere. Această fabrică reflectă eforturile continue ale companiei Corteva pentru a crea un sistem alimentar sustenabil care să ajute fermierii să producă alimente sănătoase, de calitate, potrivit cererii venite din partea consumatorilor”, a declarat Susan Lewis, Vicepreşedinte Senior şi Director Operaţiuni Corteva Agriscience.
În continuare, Eric Dereudre, Director Corteva Agriscience Europa de Nord, a explicat jurnaliştilor că noua investiţie vine în conformitate cu așteptările de eficiență, durabilitate și siguranță emise atât de lumea agricolă, cât și de societate, în contextul provocărilor globale.
“Corteva este un nume care va rămâne gravat în contexul planetei agrochimice, fiind un actor principal prin dezvoltarea sectorului de protecţia plantelor, respectiv a fungicidelor, erbicidelor și insecticide, în contextul provocărilor globale. Situl Cernay găzduiește o unitate de formulare de 4.000 mp și o unitate de ambalare pentru noul fungicid Inatreq™ Active. Producția va începe în luna octombrie. Am obținut autorizația de introducere pe piață la nivel european. Așteptăm aprobări pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene şi sperăm ca până în 2020-2021 acestea să fie finalizate. Inatreq™ Active, al cărui principiu activ este extras dintr-o moleculă produsă de o bacterie, reprezintă o nouă familie de fungicide, capabilă să elimine agenții patogeni ai cerealelor păioase şi să lupte împotriva Septoriozei”, a spus Eric Dereudre.
Evaristo Bernardes, Director Formulare și Ambalare (F&A), Șef producție portofoliu de produse de combatere a bolilor plantelor Corteva Agriscience™ a ţinut să precizeze în cadrul Media Club că omologarea fungicidului intră în vigoare pentru Franța în cel de al treilea trimestru al anului 2020.
“Corteva se bazează foarte mult pe lansarea produsului Inatreq™, tocmai datorită acestei origini naturale. Chiar dacă nu este complet organică, această gamă ar trebui să răspundă cererii consumatorilor pentru o agricultură mai naturală și să răspundă reglementărilor autorităţii din ce în ce mai stricte privind produsele fitosanitare. Corteva, care a generat anul trecut vânzări la nivel mondial de 14,3 miliarde de dolari, se așteaptă la vânzări anuale de peste 275 milioane de dolari cu Inatreq™, până în 2023. Gama a primit aprobare în acest an. Uniunea Europeană este în prezent în negocieri cu autoritățile naționale care efectuează propria lor evaluare. În Franța, Corteva așteaptă aprobarea pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2020”, a subliniat Evaristo Bernardes.
La rândul său, Patrice Swinnen, Director de producție al centrelor de producție Corteva Agriscience din Cernay și Uffholtz, Franța a adăugat: “La Cernay și pe site-ul său satelit Uffholtz, Corteva Agriscience se concentrează pe sinteza, formularea și ambalarea produselor destinate protecției culturilor, sub formă de pulbere, granule sau lichide. Cernay este specializată în producerea de fungicide și insecticide, iar Uffholtz în fabricarea erbicidelor. Cele două centre includ o unitate de sinteză, 11 unități de formulare și 14 unități de ambalare pentru containere, cuprinse între 10 g și 500 kg. Deschiderea acestei noi unități va permite iniţial angajarea a 50 de persoane.”
În cadrul evenimentului a urmat Media Clubul şi o dezbatere cu tema: “Locul produselor naturale în agricultura viitorului: alternative durabile sau soluții complementare?”, la care au participat specialiştii Corteva, reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi politicieni.
Punctul de mare interes a fost inaugurarea fabricii de ambalaje pentru care a fost alocată o investiție de circa 20 de milioane de euro. Proiectul Corteva Agriscience™ de la Cernay a vizat construcția unei noi unități de producție și ambalare pentru produsele de protecție a plantelor. Deschiderea oficială a fabricii a fost urmată şi de un tur de prezentare al întregului flux tehnologic, complet robotizat şi automatizat. Participanţii au fost impresionaţi de modul inedit şi unic de prezentare, declarându-se încântaţi de inovaţiile şi noutăţile companiei şi aşteptând ca acestea să ajungă cât mai curând în fermele europene.
Reprezentantul revistei Business Press Agricol şi al site-ului cotidianulagricol.ro prezent la manifestare a stat de vorbă cu specialiştii şi leaderii Corteva Agriscience™ pentru a completa detaliile legate de această întâlnire profesională.
Susan Lewis, Vicepreşedinte Senior şi Director Operaţiuni Corteva Agriscience a punctat avantajele oferite de produsul revoluţionar Inatreq™ Active.
“Corteva Agriscience se ocupă de creșterea populației globale și de necesitatea de a produce mai mult în condiții de mediu și de sănătate din ce în ce mai reglementate pentru a dezvolta cota de piață în Europa și restul lumii, inclusiv pe piața fungicidelor. Este nevoie de zece până la cincisprezece ani și 20 de milioane de euro pentru a dezvolta o moleculă. Suntem încântaţi că Uniunea Europeană pregăteşte terenul pentru ca agricultorii europeni să beneficieze de acest nou fungicid Inatreq™ Active. Datorită originii sale naturale, fungicidul este translocat foarte uşor şi rapid în plantă, fiind un produs de ultimă generaţie pentru a combate cele mai importante boli, precum septorioza, rugina, făinarea şi fusarioza.
Inatreq™ Active este un derivat al unui produs natural, are un mod de acţiune unic, ceea ce îl transformă într-o armă împotriva rezistenţei, are un spectru larg de combatere, prezintă o eficacitate foarte bună, are o acţiune preventivă şi curativă şi este flexibil în aplicare. Inatreq™Active înseamnă protecţie foarte bună împotriva celor mai importante boli dar şi siguranţa şi protecţia culturilor de cereale păioase, pe o perioadă îndelungată. Produsul este autorizat pentru aplicare din această toamnă la culturile de banane din America Centală, iar pentru piaţa europeană la începutul anului 2021”, a explicat specialistul Corteva Agriscience.
Patrice Swinnen, Director de producție al centrelor de producție Corteva Agriscience™ din Cernay și Uffholtz, Franța a menţionat că știința și inovația oferă soluţii pentru a menține în siguranţă culturile agricole.
“Corteva Agriscience™ este fondată în urma unirii a trei mari puteri: Dow, DuPont şi Pioneer. Fiecare companie a venit cu knowledge-ul ei, ceea ce a dus la crearea unei adevărate forţe în agribusiness şi agro-science. Corteva, prin viziunea sa, este implicată în menținerea sustenabilității, utilizarea științei și inovației, pentru a face față provocărilor mondiale și pentru a menține în siguranţă culturile agricole. Investiţia de 20 de milioane de euro de la Cernay, care constă în construcția unei noi unități de producție și ambalare pentru produse de protecție a plantelor, este structurată pe trei paliere: 30% reprezintă valoarea construcţiei, a clădirii, 40% realizarea liniei robotizate şi super automatizate de ambalare, restul valorii fiind alocat modificării noii linii de formulare. Prin ceea ce am realizat şi vom mai realiza ne dorim să ajutăm fermierii să maximizeze valoarea investiţiilor, prin soluţii eficiente bazate pe ştiinţă şi inovaţie”, a declarat directorul centrelor de producţie pentru Business Press Agricol.
Redactorul nostru a stat de vorbă cu cei doi actori importanţi implicaţi pe partea de cercetare: Jean- Pierre Steckler, global program leader şi Andy Leader, global biology leader-fungicides.
“Corteva a investit 20 de milioane de euro în aceste centre pentru formularea şi ambalarea produselor de protecţia plantelor cu molecule active de origine naturală. Inatreq™ Active este un fungicid pentru combaterea unor boli cheie la cereale, precum Septoria tritici, iar Spinosad şi Spinetoram sunt produse pentru combaterea dăunătorilor care permit fermierilor creşterea randamentului, flexibilitatea în aplicare şi un nivel de siguranţă optim pentru culturi. Fungicidul Inatreq™ Active pe care ne-am focusat va fi prezent până la sfârşitul anului în America Centrală, fiind deja înregistrat pentru a fi folosit la plantațiile de bananieri. În Europa se va lansa la sfârşitul anului 2020 urmând a intra pe piaţa din Franţa în 2021.
Inatreq™ Active este un fungicid cu un mod de acţiune inovator, care provine din clasa chimică Picolinamides, beneficiind de o tehnologie ce poate oferi un management mai bun al rezistenţei. Fungicidul are o eficacitate excepţională şi o flexibilitate remarcabilă. Inatreq™ Active este un derivat al unui produs natural obţinut prin fermentare, cu o unică modificare chimică – acest aspect fiind foarte important, deoarece, după aplicarea şi translocarea lui în plantă, substanţa activă revine la forma naturală. Produsul are un mod unic de acţiune, comparativ cu toate celelalte fungicide existente în acest moment în piaţă”, a subliniat Jean-Pierre Steckler.
La rândul său, Andy Leader a spus că a lucrat efectiv la crearea acestui produs revoluţionar, Inatreq™ Active. “Am avut oportunitatea să lucrăm 15 ani pentru a dezvolta un produs, de la descoperire până la lansarea moleculei în producţie. Noi creăm produse pentru diverse ţinte, pentru diverşi patogeni şi pentru diverse culturi ţinând cont de toate criteriile de reglementare toxicologice. Atunci când creăm ne gândim la ce probleme au fermierii, iar când căutăm o moleculă nouă testăm foarte multe surse, fiind atenţi la reglementările legate de protecţia mediului. În acest sens, testăm atent şi responsabil tot ceea ce dorim să aducem în producţie şi adaptăm dozele în funcţie de culturi, condiţiile pedoclimatice şi de agenţii patogeni. Cercetătorii Corteva sunt extrem de atenţi la problemele de mediu şi au un respect deosebit pentru protejarea şi conservarea lui. Dovadă este şi produsul Inatreq™ Active, noua revoluţie a fungicidelor pentru combaterea bolilor din cultura de cereale păioase. Ingredientul său activ provine din produse naturale obținute prin fermentare, impactul lui toxicologic asupra mediului fiind zero”, a explicat cercetătorul.
Ana Maria Pascariu, Manager produse fungicide-insecticide Corteva Agriscience România şi Republica Moldova, care s-a ocupat cu multă atenţie de grupul de jurnalişti români, a stat de vorbă cu redactorul nostru despre lansarea pe piaţa din România a produsului Inatreq™ Active.
“Inatreq™ Active este o formulare care va fi aplicată culturilor cereale păioase doar în combinaţie cu alte substanţe active. Substanţele active formulate împreună cu Inatreq™ Active sunt ideale în combaterea unui spectru larg de agenţi patogeni şi în special pentru Septoria. Fungicidul prezintă o flexibilitate foarte mare în aplicare şi o perioadă de protecţie îndelungată. Produsul poate fi aplicat preventiv, înainte de apariţia bolii, dar şi curativ, atunci când condiţiile de apariţie a bolii sunt îndeplinite, ea poate să fie prezentă în plantă, dar încă nu este vizibilă. Fungicidul are un mod unic de acţiune şi o rezistenţă excelentă la spălare. Inatreq™ Active a primit toate avizele Uniunii Europene, fiind în curs de omologare şi va intra pe piaţa din România începând cu anul 2022”, ne-a spus Ana Maria Pascariu.