Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

porc

  • Țara Mea pune bazele primei divizii de livestock din România

  • Fără să se sperie de pesta porcină, trei jucători importanți din piată își unesc forțele, sub umbrela Țara Mea

Astăzi, 2 august 2018, Cooperativa Țara Mea și Hunland România au semnat un parteneriat prin care întreaga capacitate de producție a diviziei Hunland pe România intră sub umbrela Țara Mea. Conform parteneriatului, Hunland România devine membru cu drepturi depline în cooperativă. Semnatarii acordului preconizează creșteri anuale de cateva milioane de euro, pentru toate părtile implicate și în același timp asigură o calitate incontestabilă a cărnii de porc românești care ajunge pe rafturile magazinelor.

“Hunland va furniza material genetic de cea mai bună calitate în fermele proprii ale cooperativei și va administra întregul proces de creștere și îngrășare. Știm deja că este un partener de încredere și suntem bucuroși că e un partener pe care îl putem sprijini și în același timp, pe care ne putem baza. Producția integrată a început să prindă contur în România si ne îndreptăm spre direcția corectă: aceea de a fi mai puțin dependeți de import” – Florin Burculescu, Preşedinte Coooperativa Ţara Mea.

“Suntem optimiști privind acest parteneriat. Este un pas extrem de important pentru noi şi, de altfel, pentru întreaga industrie a cărnii de porc românească. Mă voi implica în acest program şi voi depune toate diligenţele pentru implementarea lui, cu maximum de seriozitate şi profesionalism” – Cristian Tocănel, Director Hunland România.

“Suntem onoraţi de parteneriatul cu Ţara Mea. Cred cu tărie că acest gen de cooperare, de lucru integrat, este modul în care întreaga producţie va fi organizată pe viitor. Suntem parteneri puternici şi acesta este atuul care garantează calitatea. Suntem prezenţi de 18 ani în România şi credem că producţia de porci se mută de la firme individuale la producţie integrată, adică exact partea pe care o vom asigura pentru Ţara Mea. Primul obiectiv este să facem producţia din România mai puternică şi mai sigură, dar mai ales mai puţin dependentă de import” – Dennis Hermkens, Import-Export Manager Hunland.

Premium Porc demarează procedura de intrare în Cooperativa Țara Mea

Premium Porc Group, unul din cei mai mari producători de porci din Romania cu ferme în mai multe județe, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Țara Mea pentru o parte a unităților de productie. În perioada următoare, se vor demara procedurile de auditare urmând ca, la finalizarea acestora, părţile să formalizeze colaborarea.

“Există un istoric foarte bun al colaborării dintre Premium Porc şi Ţara Mea, iar un pas firesc în sensul întăririi acestei relaţii l-ar constitui adeziunea la Cooperativă. Avem convingerea că în această formulă vom reuşi să promovăm cu mai mare succes consumul de produse româneşti ceea ce va conduce implicit la dezvoltarea sectorului naţional al producţiei de carne de porc” – Georgiana Vlad, coordonator comunicare în cadrul Premium Porc Group.

Fondată în Ungaria și Olanda, Hunland este una dintre cele mai importante companii din domeniul importului și exportului internațional de animale. Hunland deține propriile ferme pentru export, în care animalele sunt ținute și pregătite pentru transport, realizat cu flote maritime și terestre proprii, care asigură bunăstarea animalelor si funcționalitatea optimă a procesului logistic. Cu o experiență de peste 25 de ani pe piață, o echipa internatională solidă și calificată, Hunland are, în prezent, o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de euro.

Cooperativa agricolă „Ţara Mea” s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi diverse, de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Aceştia s-au constituit într-o Cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia şi România comunistă. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării.