„Cel mai valoros timp este cel investit în propria persoană!”

Gariela Dragoș, Marketing Manager protecția plantelor, cultura de cereale – Syngenta Romania si Republica Moldova

Se întâmplă în viață să ai o imagine foarte clară asupra a ceea ce vrei să faci, iar cu determinare și hotărâre să-ți execuți planul impecabil și să reușești să ai o carieră de succes. Însă se întâmplă ca în viață să ajungi să urmezi o carieră printr-o conjunctură, poate un job recomandat sau poate un salariu atractiv. Sunt și situații în care nu îți planifici o anumită direcție, dar ți se întâmplă, și descoperi că îți place. Eu fac parte din această categorie. Nu mi-am propus să lucrez în agribusiness, însă la vârsta de 23 de ani am luat contact cu această lume, au trecut 14 ani și eu sunt tot aici.

Lucrez în marketing de la vârsta de 21 de ani, din al doilea an de facultate. Iubesc marketing-ul și nu mă văd făcând altceva. Cred că agricultura are multe în comun cu marketing-ul, iar amândouă puse laolaltă creează o explozie, un “ceva” care te angajează atât de mult încât nu te mai poti desprinde. Marketing-ul cred că m-a influențat ca om în viața de zi cu zi. M-a învățat să fiu creativă și să găsesc soluții, altele decât cele aflate la îndemână. M-a învățat că în spatele consumului unui produs stă de fapt o nevoie care trebuie satisfacută. Marketing-ul a adus elemente de psihologie în modul meu de a gândi și de a face lucrurile, inclusiv cele cotidiene.

Nu de mult timp am devenit mamă și poate într-un fel perspectiva asupra vieții s-a mai schimbat. Dacă până acum 7 ani, până să apară copiii în viața mea, gândeam că ei trebuie neapărat să aibă o carieră de succes, lucrurile stau diferit acum. Gândesc că înainte de toate trebuie să iubească ceea ce fac, să își tragă energia din meseria lor, să își găsească un echilibru și să reușească să integreze cariera în viața de acasă.

Nu știu dacă sunt în măsură să dau cuiva un sfat legat de carieră, însă dacă aș face o recomandare, cu siguranță ar fi să investești în tine, în acumularea de valori, să experimentezi, să nu îți pui limite și să crezi în tine. Să înveți din greșeli și a doua oară să faci mai bine. Cel mai valoros timp este cel investit în propria persoană. În felul acesta reușești să crești potențialul personal, dar în același timp să crești și compania în care activezi.

Și un ultim sfat, nu uita niciodată că da, te poti răzgândi și poti face altceva în care să te regăsești și să spui dimineața „DA, sunt recunoscătoare că o nouă zi în viața mea începe, iar eu iubesc ceea ce fac!”