Caussade Semences – Soluţii tehnologice inovatoare!

CS800 2

Echipa Caussade Semences prenzentă la Ziua Porumbului de la Orezu a oferit informaţii complete privind genetica şi produsele inovatoare promovate de companie. Producţiile obţinute în platforma de la Orezu sunt dovada că soluţiile pe care le oferă compania Caussade Semences fermierilor sunt rezultatul unei genetici performante.

Mihai Șerban, director de marketing al companiei Caussade Semences, a trecut în revistă calităţile hibrizilor de porumb prezenţi la Orezu. “Ziua Porumbului a devenit deja un eveniment cu tradiție. Compania Caussade Semences este prezentă în această platformă de testare cu 6 hibrizi cu maturități diferite, care au demonstrat calitatea unei genetici superioare. Primul produs este un concept, se numește Hi Corn CS 350, FAO 350. El a fost creat din doi hibrizi cu maturități diferite pentru a mări perioada de înfloririt și a evita astfel pierderile cauzate de arșiță. Conceptul a fost comercializat în primul an cu mult succes în România, Ungaria și Bulgaria. Cel de al doilea hibrid, Basmati CS, este un 380 FAO dedicat producției de boabe și a dovedit că este un produs de referință. Noul hibrid Topkapi a înregistrat rezultate extraordinar de bune pe grupa sa de maturitate, FAO 380, și cu siguranță va fi intens comercializat în campania 2020. Un alt hibrid relativ nou este și Querci CS, grupa FAO 420, fiind unul de top dedicat culturii de porumb pentru boabe. Acesta a confirmat performanța atât în loturile noastre de testare, cât și în curtea fermierului. Am început comercializarea lui în primăvara acestui an și se pare că fermierii sunt interesați să-l cumpere intens și în următoarea campanie. Hibridul Gasti CS, FAO 450, este un veteran al Zilei Porumbului, anul trecut obținând locul 1 la producția fizică pe hectar. Ultimul hibrid din această platformă este unul nou, se numește Yzali, FAO 450, fiind foarte bine adaptat condițiilor din țara noastră. Comercializarea lui va începe din campania următoare.

Caussade Semences se preocupă constant să ofere fermierilor soluții atât pentru protejarea producției, cât și pentru creșterea veniturilor. Pe partea de porumb acoperim aproape toate nevoile fermierilor. Avem și un concept dedicat pentru porumbul siloz, este vorba de Duo CS, cultivat cu succes în zone unde există potențial zootehnic, în special în fermele mixte. Trebuie să precizez că suntem o companie multi-specii care poate oferi fermierilor o gamă variată de semințe care să asigure soluții pentru o rotație complete, ce poate acoperi întregul spectru al agriculturii din România”, a spus Mihail Şerban.

CS800

La rândul său, Bogdan Popescu, director comercial Caussade Semences, ne-a declarat: “La Ziua Porumbului au participat companiile de input-uri care au adus în piaţa agricolă rezultatele unei genetici performante, dar şi firme care asigură dotarea tehnică a fermelor cu maşini, utilaje şi echipamente agricole. Cei prezenţi au avut ocazia să afle rezultatele obţinute de producătorii de seminţe, ca urmare a cultivării unor hibrizi toleranţi în condiţii de secetă şi arşiţă. Este adevărat că şi anul 2019 a fost unul dificil pentru fermieri, dacă ne referim la cultura de rapiţă care în procent de 30-40% a fost compromise, dar şi la producţia de cereale păioase care a fost semnificativ mai redusă.

Cu schimbările climatice care se petrec de la an la an vom ajunge să depindem tot mai mult de apă sau de soiuri care ştiu să se adapteze la secetă. Compania Caussade Semences oferă fermierilor hibrizi toleranţi la secetă, iar astăzi s-a putut demonstra potenţialul productiv al acestora în condiţii de neirigat. Scopul nostru este să le oferim producătorilor agricoli soluţii optime pentru culturile lor, în funcţie de condiţiile pedoclimatice, de necesităţi, dar şi de posibilităţi. Mizăm pe sloganul companiei Caussade Semences – Soluţii tehnologice inovatoare! – şi vrem să demonstrăm că genetica noastră este una performantă. Suntem pe un trend ascendent, fiind unul dintre jucătorii importanţi din România pe piaţa seminţelor certificate. De acum înainte este bine de reţinut că tehnologia face diferenţa!”