Angajarea Ceraselei TUDOR la Adidana

Adidana, o societate cu sediul în Pitești, județul Argeș, specializată în distribuția de inputuri pentru agricultură, parte a RDF Holding, a angajat-o pe Cerasela TUDOR în funcția de Product Line Manager Comercial – Semințe & Produse de Protecția Plantelor pentru Adidana.

Cerasela este un manager experimentat, cu ştate vechi în agribusinessul romanesc şi care a lucrat în cei peste 20 de ani de carieră în funcții de înaltă responsabilitate comercială în companii locale şi multinaționale precum Timac, Comfert, Euralis, Agrium sau CICh. Ea este Inginer agronom şi a absolvit în 2013 un Master în agribusiness cu titlul de « Manager în agribusiness » la Facultatea de Management, Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală a USAMV Bucureşti.

Cerasela va coordona, împreună cu Directorul General Adjunct al firmei, Adelina MATEI, cei 20 de agenți de vânzări ai Adidana din teren pe linie de semințe şi pesticide, făcând parte integrantă din Departamentul comercial.

Principalele responsabilități profesionale ale Ceraselei în cadrul Adidana sunt:

  • Oferă consultanță/training inițial şi suport operațional permanent oamenilor de vânzări pe categoria semințe şi pesticide, cu focus pe cultura mare;
  • Coordonează şi administrează activitatea de vânzare directa către fermieri şi asigură suportul tehnic către aceștia;
  • Elaborează strategii eficiente de menținere şi dezvoltare a poziției pe piață prin monitorizarea atentă a pieței și a concurenței.

Cu această ocazie, Fondatorul şi Președintele RDF Holding, Florin DEZNAN, a declarat: «În momentul în care am preluat Adidana SRL am gândit o strategie de dezvoltare a întregului Holding care presupune integrarea unor oameni cu calități excepționale în pozițiile cheie din companiile pe care le conduc. Am început căutarea unor astfel de oameni şi mă bucur nespus că am găsit în Cerasela deschiderea, disponibilitatea şi încrederea în acest proiect şi cred cu tărie că e omul potrivit la locul potrivit şi în momentul potrivit. Atât Adidana cât şi Cerasela au în față un drum care va duce către dezvoltarea lor, cu multiple posibilități de a face salturi calitative spectaculoase. Îi urez Ceraselei bun venit în randul Adidana şi în rândul RDF Holding şi sunt ferm convins că fiecare din noi am luat o decizie câștigătoare prin această asociere profesională!».

La momentul angajării la Adidana, Cerasela TUDOR a reliefat următoarele aspecte: « Sunt onorată să mă alătur unei echipe minunate împreună cu care vom contribui la dezvoltarea companiei prin angajament, devotament şi performanță. Îmi asum un rol esențial în acest proiect în care îmi voi pune la dispoziție toată diversitatea expertizei mele profesionale acumulată în cei 24 ani de agribusiness. Alături de echipa mea vom dezvolta parteneriate solide cu fermierii pe toate categoriile de produse necesare în ferme, incluzând aici consultanța tehnico-comercială şi o diversitate de produse şi servicii personalizate pe nevoia fermierilor şi aducătoare de valoare adăugată. ».

Adidana este o companie cu capital românesc fondată în anul 1993, la Pitești în județul Argeș, cu un focus istoric confirmat pe distribuția de îngrășăminte solide de bază pentru agricultură. În ultima vreme, compania şi-a extins prezența teritorială în tot Sud-Estul şi Centrul țării, integrând în oferta sa şi alte categorii de inputuri cu valoare adăugată pentru fermieri, precum carburantul, semințele sau produsele fitosanitare. Adidana deține un depozit de îngrășăminte chimice în incinta Portului Constanța, 2 depozite a câte 7.500 mp în Işalnița pe platforma Dolj Chim şi un depozit în localitatea Căteasca de lângă Pitești. În anul 2021, Adidana a fost integrată în RDF Holding cu suportul fondului de investiții ROCA. În anul 2020 compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 115 milioane de RON şi avea 40 de angajați.

RDF este o companie cu capital românesc fondată în anul 1995 la Şofronea, în județul Arad, fiind unul din principalii distribuitori regionali din zona Banatului de inputuri agricole (îngrășăminte chimice, semințe şi pesticide) fiind distribuitor direct al celor mai mari furnizori multinaționali de soluții profesionale pentru fermieri precum:  Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT – pe partea de semințe sau Bayer, Syngenta, BASF  – pe partea de pesticide, iar pentru îngrășăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât şi cu producători externi de la care face import direct. Este de precizat şi faptul că pe lângă cele două activități legate între ele, şi anume, cea de distribuție de inputuri şi cea de trading cu cereale, RDF mai desfășoară şi o activitate proprie de producție agricolă vegetală în cultura mare. Pe lângă activitatea de distribuție, RDF este unul din principalii traderi/originatori zonali de cereale, achiziționând şi comercializând în jur de 100.000 tone cereale/an. Pentru a-şi desfășura cât mai bine această activitate, care presupune preluarea cerealelor în cantități mari de la fermieri, stocarea produselor preluate, condiționarea lor şi livrarea, RDF dispune de două silozuri proprii de cereale cu capacitatea de stocare totală de 45.000 tone. În anul 2019, fondul de investiții ROCA a intrat în capitalul RDF, începând astfel o nouă fază de dezvoltare la nivel național, atât prin creștere organică, cât şi printr-o politică activă de fuziuni şi achiziții în sectorul agribusinessului. În anul 2020, RDF a înregistrat o cifră de afaceri de peste 114 milioane RON şi avea 37 de angajați.