Vasile Iosif este noul Președinte AIPROM

aiprom iosif

Consiliul Director al Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a ales în data de 4 septembrie un nou Președinte, pe Vasile Iosif, Director General FMC Agro Operațional România.

Vasile Iosif și-a început parcursul profesional în cadrul Laboratorului Central pentru Carantină Fitosanitară și apoi ca Inspector de Protecția Plantelor, în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (România). În anul 1995 s-a decis să plece în mediul privat de afaceri lucrând aproape 10 ani în cadrul AECTRA România, dintre care 5 ani Director General al companiei. După aproape 13 ani petrecuți la conducerea Du Pont România în poziția de Country Leader și un an în fruntea FMC Agro Operațional România, Vasile Iosif beneficiază de o experiență profesională în domeniul protecției plantelor de mai bine de 25 de ani, perioadă caracterizată de implicare și pasiune.

„Le mulțumesc membrilor Consiliului Director AIPROM pentru încrederea lor. Vom continua împreună să urmăm strategia actuală care constă în consolidarea comunității de membri și promovarea utilizării în siguranță și responsabile a produselor de protecția plantelor, precum și reprezentarea intereselor membrilor în dialogul public”, a declarat domnul Vasile Iosif.

În aceeași zi, Consiliul Director i-a ales pe Pascal Cassecuelle, Managing Director, Bayer România, alături de Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, Corteva Agriscience, drept Vicepreședinți AIPROM.

Pascal Cassecuelle, Managing Director, Bayer România și-a încheiat după aproape 2 ani misiunea în calitate de Președinte AIPROM. În timpul alegerilor, domnul Cassecuelle a declarat: „Am văzut cum AIPROM a câștigat vizibilitate și credibilitate în rândul membrilor săi, al instituțiilor publice de specialitate, precum și în rândul altor asociații sau media. Le mulțumesc tuturor membrilor, unui Consiliu Director foarte implicat și echipei operaționale, eficace și motivate.”

În cadrul aceleiași întruniri au fost aleși și noii reprezentanți ai membrilor titulari, și anume Dimitrios Drisis, CEO, Adama România și Moldova și Dorin Pop, Marketing & Development Manager, Belchim Crop Protection.

Mai mult decât atât, în săptămâna anterioară, au fost aleși și noii reprezentanți ai companiilor care formează grupurile de lucru din cadrul AIPROM.

Noii lideri și co-lideri sunt:

Grup de lucru Autorizare si Legislație: Lider: Violeta Dumitru (Bayer România); Co-lider: Marius Brătășanu (Arysta)

Grup de lucru Piață, Marketing și Media: Lider: Mihaela Vasile (Monsanto România); Colider: Silviu Caimac (Summit Agro România)

Grup de lucru Mediu, Siguranță, Ambalare și Etichetare: Lider: Andrei Vior (Bayer România); Co-lider: Mihai Papazi (BASF)

Grup de lucru Stewardship: Lider: Andrei Măruțescu (Syngenta România); Co-lider: AnaMaria Pascariu (BASF)

Despre AIPROM

Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România – AIPROM a fost înființată în anul 2002 și reprezintă companiile care cercetează, inovează, dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor în România. AIPROM este membră a Asociației Europene de Protecția Culturilor – ECPA. AIPROM este pe deplin angajată într-o agricultură durabilă, pentru o abordare logică care să îmbine grija ecologică pentru un mediu divers și sănătos cu exigențele economice ale agriculturii. AIPROM promovează agricultura durabilă prin dezvoltarea de produse cu impact redus asupra mediului, prin încurajarea sistemului de agricultură integrată, prin angajarea în inițiative voluntare, prin construirea dialogului, prin campanii de educare si informare (precum #CuSauFără, cu sprijinul ECPA) și sprijinirea, instruirea și formarea fermierilor prin proiecte cum ar fi SCAPA, SUI sau SCUT. Pentru a afla mai multe despre AIPROM, vizitaṭi www.aiprom.ro

Despre ECPA

Asociația Europeană de Protecția Culturilor – ECPA reprezintă industria de protecție a culturilor în Europa și promovează dezvoltarea unei agriculturi moderne și în conformitate cu normele de siguranță alimentară. ECPA încurajează folosirea produselor de protecție a plantelor prin respectarea legilor în vigoare și a practicilor pentru o agricultură sustenabilă. Prin politica transparentă de promovare a utilizării responsabile a pesticidelor, ECPA asigură informarea corectă a consumatorilor, producătorilor și fermierilor.