Uniunea Salvăm Țăranul Român informează că acțiunea de protest din Piața Victoriei nu a avut culoare politică

ustr

Uniunea Salvăm Țăranul Român, își exprimă indignarea față de faptul că în spațiul public au apărut informații potrivit cărora protestul organizat în data de 18.11.2020 în Piața Victoriei ar fi fost organizat de un partid politic sau altul. Totodată, asumarea protestului de către partidele politice fiind total neadevărată, protestul a fost asumat de 24 de organizații care constituie sau susțin Uniunea Salvăm Țăranul Român.

Acțiunea de protest nu a avut culoare politică, am fost nevoiți să organizăm protestul în contextul bâlbâielilor” autorităților privitoare la închiderea piețelor agroalimentare, dar și a lipsei de viziune privind țăranii români, a sărăciei din mediul rural. Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă de campanie electorală a partidelor politice, acest lucru nu înseamnă că acțiunile de protest organizate țin de un partid politic sau altul. Problemele cu care se confruntă țăranii români sunt transpartinice de aproape 30 de ani. În memoriul înaintat Guvernului României am arătat problemele cu care se confruntă țăranii și am propus o serie de măsuri pentru rezolvarea acestora, măsuri care au fost aduse la cunoștința executivului încă din luna aprilie 2020 și asupra cărora nu s-a aplecat nimeni, acest lucru fiind de fapt efectul unei lipse de comunicare și transparență decizională.

Față de aspectele menționate așteptăm scuze publice de la politicienii care au asociat protestul ca fiind unul organizat de un partid politic sau altul, dar și de la partidele politice care și-au asumat protestul în spațiul virtual. Dat fiind faptul că țăranii au înregistrat și înregistrează pierderi, sunt lăsați în voia sorții în frig, să îndure capriciile vremii pentru a-și putea comercializa produsele, niciun partid politic nu și-a folosit banii de campanie electorală pentru a face materiale publicitare prin care să încurajeze cetățenii să cumpere produse de la țărani.

Nu vrem să fim condamnați la sărăcie prin muncă!

Păunel Ion

Uniunea Salvăm Țăranul Român