Un transport ilegal de bovine a fost confiscat în acest weekend!

transport-vaci

În acest weekend, polițiștii din Tulcea, împreună cu inspectorii sanitar-veterinari, au confiscat aproximativ 40 de bovine crotaliate și necrotaliate de la doi bărbați care le transportau fără documente de proveniență.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean, cele 39 de bovine, în valoare totală de peste 144.450 de lei, au fost predate reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Conform autorităților, bărbații au fost sancționați cu amenzi în valoare de 10.000 de lei, în timp ce o parte din animale au fost deja ucise și urmează să fie incinerate. Celelalte bovine urmează să fie inspectate, iar dacă sunt bolnave, vor fi ucise, dacă nu, vor fi valorificate.

“Animalele fără elemente de identificare vor fi sacrificate, conform legislaţiei în vigoare care le consideră un risc major pentru transmiterea bolilor. Cele cu crotalii sunt analizate în momentul de faţă. Având în vedere că animalele provin din Delta Dunării, o zonă cu un regim special în care evoluează leucoza enzootică bovină, cele sănătoase vor fi valorificate, iar cele care prezintă semne ale bolii vor fi sacrificate”, a declarat Mitică Tuchilă, directorul DSVSA.

Acțiunea este a doua de acest gen din ultimele două luni. Luna trecută, autoritățile au confiscat un număr de 150 de carcase de ovine pentru care transportatorii nu dețineau documente de proveniență, în valoare de peste 30.000 lei.