Fermierii români vor avea posibilitatea de a contracta credite agricole, mulţumită fondurilor puse la dispoziţie de BERD!

 

camp-agricolÎn perioada imediat următoare, fermierii români vor avea posibilitatea de a contracta credite agricole, mulțumită fondurilor puse la dispoziție de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), respectiv Banca Europeană de Investiții (BEI). BERD, acționar al Agricover Holding S.A., acordă o finanțare adițională de 5 milioane de euro, crescând finanțarea către companie la 20 de milioane de euro.

BEI acordă o primă tranșă de 7,5 milioane de euro dintr-o sumă totală de împrumut aprobată de 15 milioane de euro. Aceste fonduri sunt puse la dispoziția Agricover Credit IFN suplimentar împrumutului în valoare de 20 de milioane de euro, anterior acordat. Finanțarea BEI este garantată de către Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

Noile fonduri vor permite Agricover Credit IFN să își extindă finanțarea către agricultură și să ajute fermierii afectați de impactul economic generat de pandemia COVID-19. „Pentru a depăși consecințele economice ale pandemiei provocate de coronavirus trebuie să promovăm în continuare solidaritatea europeană. În colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeana de Investiții, Comisia este mandră să sprijine acest acord de finanțare cu Agricover Credit, care vizează protejarea fermierilor din România”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La rândul său, Mark Davis, director regional BERD pentru România și Bulgaria, a declarat că “producătorii agricoli din România au fost afectați de perturbări în ceea ce privește cererea, lanțurile de aprovizionare și exporturile, confruntându-se în același timp cu o incertitudine crescută în sezonul de recoltă 2020″. „Acordarea de finanțări agricole suplimentare va ajuta fermierii să depășească aceste provocări, în beneficiul comunităților rurale și al industriei de baza pe perioada Covid-19 și ulterior”, a mai adăugat Mark Davis.