Un parteneriat cu echipa Saaten-Union construit pe încredere și profesionalism este cu siguranță drumul către succes!

SUR_-38

În această toamnă am bifat o nouă campanie de recoltat porumb și floarea-soarelui marca SAATEN UNION în platforma de la Drajna, jud. Călărași. Producțiile au fost cuprinse între 2.200 și 3.500 kg/ha la floarea-soarelui și între 4.000 și 10.000 kg/ha la porumb.

Iată-ne ajunși la sfârșitul unui nou sezon agricol pentru culturile de porumb și floarea-soarelui. A fost un an greu, care a pus la încercare foarte multe culturi din România. În platforma de la Drajna am prezentat ultimele noutăți din cadrul companiei SAATEN UNION.

În lotul demonstrativ înființat au fost introduse noi produse, inovații ce asigură profitabilitate. Compania SAATEN UNION pune la dispoziția fermierilor un portofoliu vast de produse. Oglindirea acestui portofoliu se regăsește în câmpul de la Drajna și este la dispoziția oricărui fermier care dorește să vadă pe viu cum performează hibrizii de porumb și floarea-soarelui marca Saaten-Union.

Pe lângă hibrizii consacrați din portofoliul companiei SAATEN UNION, hibrizi precum: Alexa SU și Davero SU din tehnologia tribenuron-metil, Marquesa CL, Paraiso 102 CL, Puntasol CL sau Driver CL din tehnologia Clearfield, în platformă s-au regăsit noi hibrizi meniți să asigure producții la cel mai înalt nivel și anume:

1. Neta SU – hibrid destinat tehnologiei bazată pe tribenuron-metil și

2. Integral CL – hibrid care continuă tradiția Saaten Union în segmentul de piață bazat pe imidazolinone – imazamox.

După cum s-a putut observa în platformă, acești hibrizi vin să aducă plus valoare portofoliului SAATEN UNION România și cu siguranță vor contribui la mărirea profitabilității exploatațiilor agricole din țara noastră. Sunt hibrizi care au dovedit o plasticitate remarcabilă și au toleranță ridicată la principalele boli foliare ale florii-soarelui precum: Septoria Helianthi, Verticillium Wilt, Alternaria Helianthi, Albugo Tragopogonis și Puccinia Helianthi.

SUR_-34

În ceea ce privește cultura de porumb, putem spune că portofoliul companiei SAATEN UNION satisface orice tehnologie și multe grupe de maturitate, asigurând în același timp profitabilitate și flexibilitate.

Portofoliul de porumb cuprinde hibrizi cu potențial de producție foarte ridicat, hibrizi toleranți la secetă și arșiță, grupați în „DT Concept”. În 2020, acest concept și-a dovedit eficacitatea și valoarea, în special în zona de sud a țării. El poate fi văzut în continuare în câmp, la Drajna.

În platforma demonstrativă a companiei Saaten-Union România, la cultura de porumb s-au remarcat și în acest an cei trei titani și anume: Spartan – FAO 320, Replik – FAO 380 și OS4014 – FAO 420. Acești hibrizi au o genetică noua și au demonstrat încă o dată performanța ridicată din fermele romanești, dar și din loturile demonstrative.

Spartan se remarcă prin stabilitatea producțiilor indiferent de an. Are o vigoare extraordinară inclusiv în anii răcoroși, când avem temperaturi scăzute în primele stadii de dezvoltare. Timpurietatea sa îl face pretabil pentru condiții grele de secetă și arșiță. În condiții optime de cultură dezvoltă 18-20 de rânduri de boabe pe știulete.

Replik este un hibrid de genetică nouă, care suportă densități ridicate și are un randament foarte bun. Principalul factor care îi oferă o toleranță remarcabilă la secetă și îl ajută să realizeze producții ridicate în toată România îl reprezintă indicele foliar scăzut. Talia acestui hibrid este medie, iar suprafața foliară este bine proporționată. Nu este destinat pentru siloz, a fost creat doar pentru recoltat mecanizat și întotdeauna a asigurat randament peste medie în fermele din Europa.

OS4014 este hibridul cu cel mai mare spor de producție în condiții favorabile și a prezentat cea mai mare toleranță la secetă în anul 2020. Este un hibrid semitardiv care prezintă un sistem radicular foarte bine dezvoltat și astfel valorifică resursele din sol. Deși este un hibrid din grupa de maturitate FAO 420 acest fapt se compensează prin viteza mare de pierdere a apei din bob.

Pentru anul 2021 compania SAATEN UNION vine în ajutorul fermierilor cu două noi produse și anume:

  • Cali – un hibrid de porumb semi timpuriu, special creat pentru a suporta densități ridicate în condiții grele de cultură și
  • Basilic – un hibrid de porumb semi timpuriu, cu un puternic efect de stay green și o pierdere a apei din bob excelentă.

Acești doi hibrizi noi se remarcă prin producții stabile, toleranță la secetă și arșiță, fiind pretabili pentru toate zonele de cultură a porumbului.

Un parteneriat cu echipa Saaten-Union construit pe încredere și profesionalism este cu siguranță drumul către succes!

ing. Ionuț Bărbulescu

Director Cercetare-Dezvoltare, Floarea soarelui și Porumb,
Saaten Union România