Transfer de date între CLAAS, 365FarmNet şi John Deere

Field

Sistemul DataConnect pe bază de cloud care permite transferul de date cu privire la utilaje între CLAAS, 365FarmNet și John Deere este acum disponibil comercial, urmând ca în viitor să se alăture și alți parteneri.

DataConnect asigură transferul de date esențiale ale utilajelor între diferite platforme, pentru a permite utilizatorilor să vizualizeze toate informațiile despre flota lor ce include mărci multiple în cadrul unei singure platforme de date, la alegerea lor. Anterior, pentru vizualizarea acestor informații era necesar un efort dublu, utilizând platformele sau portalurile web corespunzătoare, dar separate ale fiecărui producător.

Structura acestei noi soluții directe cloud-to-cloud asigură un flux de date continuu și automatizat, fară niciun efort din partea clientului. Transferul de date în timp real permite o imagine de ansamblu, în direct, a întregii flote de utilaje. În plus, DataConnect funcționează fară componente hardware și software suplimentare și oferă o manipulare sigură a datelor.

Datorită acestei abordări noi, clienții pot vizualiza cinci seturi diferite de date ale utilajelor din flota lor:

•           locația curentă a utilajului;

•           istoricul locațiilor utilajului;

•           nivelul de carburant din rezervor;

•           starea utilajului pe câmp;

•           viteza utilajului.

Clienții pot alege platforma digitală a companiei pe care preferă să o utilizeze, pentru a afișa toate datele. Imediat după ce sunt conectate, utilajele altor producători sunt afișate automat. Utilajele fie sunt afișate sub formă de pictograme, în combinația de culori a mărcii respective, fie sunt vizibile pe panoul de informații al pictogramei. În viitor, se vor alătură alți parteneri și vor fi oferite alte funcții.

Utilajele CLAAS afişate în cadrul Centrului de operaţiuni John Deere
Tractor John Deere afişat în cadrul CLAAS TELEMATICS
Utilaj John Deere afişat în cadrul 365FarmNet