Syngenta alocă 2 miliarde de dolari și stabilește noi obiective de inovație pentru a aborda schimbările climatice

Syngenta inovatie

  • Syngenta alocă 2 miliarde de dolari în cinci ani pentru inovații orientate spre realizarea unei schimbări treptate în sustenabilitatea agricolă
  • CEO, Erik Fyrwald va explica noul obiectiv (link) de a livra două tehnologii revoluționare pe piață în fiecare an la Summitul Sustenabilității din New York
  • Syngenta va reduce cu 50% intensitatea de carbon a operațiunilor sale, sprijinind ambițiile Acordului de la Paris privind schimbările climatice

 

Astăzi, Syngenta a anunțat că în următorii cinci ani se vor cheltui 2 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe fermieri să se pregătească și să facă față amenințărilor tot mai mari reprezentate de schimbările climatice.

Investiția sprijină un nou obiectiv de sustenabilitate al companiei Syngenta, de a livra cel puțin două tehnologii revoluționare pe piață în fiecare an, pentru a reduce contribuția agriculturii la schimbările climatice, pentru a-i exploata capacitatea de atenuare și pentru a ajuta sistemul producției alimentare să rămână în limitele planetare.

 

Erik Fyrwald, CEO Syngenta, a mai anunțat că investiția în cercetare-dezvoltare pentru o agricultura sustenabilă va fi completată de motivația de a reduce intensitatea de carbon a operațiunilor companiei cu cel puțin 50% până în 2030 pentru a sprijini obiectivele ambițioase ale Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Angajamentul Syngenta a fost validat și aprobat de inițiativa Obiective Bazate pe Știință (SBTi).

 

„Agricultura se află acum în prima linie a eforturilor globale de abordare a schimbărilor climatice”, a declarat dl Fyrwald. „Syngenta se angajează să accelereze inovația pentru a găsi soluții mai bune și mai sigure pentru a aborda provocarea comună a schimbărilor climatice și pierderilor de biodiversitate.”

 

„Acestea nu sunt doar vorbe goale, este o acțiune reală care va stimula atenția din cadrul Syngenta pentru a-i ajuta pe fermieri să abordeze schimbările climatice și pentru a reduce contribuția sectorului la emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial.”

 

Cele 2 miliarde de dolari vor fi alocate unor programe cu beneficii clar diferențiate sau tehnologii revoluționare (link) care vor facilita schimbări treptate în sustenabilitatea agricolă, cum ar fi utilizarea terenurilor, sănătatea solului și gestionarea integrată a dăunătorilor.

 

Printr-o colaborare multianuală cu The Nature Conservancy, Syngenta dezvoltă strategii de identificare și testare a noilor inovații și tehnologii care le pot aduce beneficii fermierilor și care pot contribui la rezultate pozitive de mediu. Colaborarea se bazează pe eforturile de promovare a sănătății solului, eficienței resurselor și protecției habitatelor în regiunile agricole majore la nivel mondial.

 

Sally Jewell, director general al The Nature Conservancy, a declarat: „Conservarea (realizarea acestuia) la scară va necesita acțiuni curajoase din partea sectorului privat. Pe măsură ce companiile recunosc tot mai mult riscurile schimbărilor climatice și beneficiile sustenabilității, noi salutăm oportunitatea de a contribui cu expertiză și cunoștințe la transformarea practicilor comerciale. Investiția pe care Syngenta o face în inovație reprezintă un pas important în direcția unui viitor în care oamenii și natura prosperă.”

 

Cynthia Cummis, Director of Private Sector Climate Mitigation la World Resources Institute, unul dintre partenerii inițiativei Obiective Bazate pe Știință, a declarat: „Felicităm Syngenta pentru reușita validării de către inițiativa Obiective Bazate pe Știință a obiectivelor lor de reducere a emisiilor. Un bun leadership în sectorul agroalimentar este esențial în lupta împotriva schimbărilor climatice, iar prin stabilirea acestor obiective, Syngenta își va asigura o dezvoltare ce va rezista probei timpului.”

 

Obiectivele fac parte din angajamentul Syngenta de accelerare a inovației, lansat la începutul anului pentru a aborda provocările tot mai mari cu care se confruntă fermierii din cauza schimbărilor climatice, eroziunii solului și pierderii de biodiversitate. Progresele în ceea ce privește aceste obiective vor fi raportate anual și verificate independent. Anunțul a fost făcut după finalizarea a 150 sesiuni de ascultare pe tot globul pentru a-i ajuta pe liderii companiei să identifice domeniile prioritare pentru investiții.