Soluţii pentru agricultură prezentate de Iridex Group Plastic la AGRO Oltenia 2018

iridexgroup

Studii recente realizate în cadrul FAO (Food and Agriculture Organization) constată ca peste 50% din creșterile de producție agricolă se datorează îndeosebi aplicării irigațiilor. Însă factorul cel mai important la irigare îl constituie alegerea metodei potrivite tipului de sol, tipului de cultură și suprafeței de irigat. De altfel, acestea sunt doar câteva dintre aspectele relevante.

Pentru nevoile de irigare extrem de diferite din România, Iridex Group Plastic deține un portofoliu complet în privința soluțiilor de irigat pe care le poate propune agricultorilor, fiind distribuitorul oficial pentru piața românească al grupului IRRIMEC/OTECH, nume de referință și lider mondial în domeniul echipamentelor pentru irigații.

Pe lângă sistemele de irigații, o gamă variată de agrotextile, plase de protecție, boxpaleții din plastic, ca ambalaje ideale pentru recoltele de sezon, alături de pompe solare au fost incluse într-o amplă ofertă de produse și soluții tehnice din portofoliul IRIDEX GROUP PLASTIC care au fost prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a târgului AGRO Oltenia.

Cel mai mare eveniment expozițional regional dedicat agriculturii și industriei alimentare, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, în parteneriat cu Consiliile Județene din cinci județe: Dolj, Gorj, Olt,  Mehedinți și Vâlcea, a reunit în perioada 5-7 octombrie, la Craiova, cele mai importante companii din agricultura românească, fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Expoziția, o importantă platformă de dialog între agricultori, specialiști și factori de decizie, a găzduit reuniuni, dezbateri sau demonstrații practice, promovând cele mai noi investiții din domeniu și ultimele tendințe din industria de profil. De peste 15 ani partener al agricultorilor din România, Iridex Group Plastic susține implementarea conceptului de Smart Agriculture și a prezentat în cadrul evenimentului soluțiile consacrate, care au adus prestigiul acestei companii, alături de cele mai noi tehnologii în domeniu, de la sisteme inteligente de irigații la pompe solare, sau drone de monitorizare a culturilor.

Variate soluții pentru irigații

Pentru recolta anului viitor, la eveniment au fost prezentate soluții inteligente precum sistemele de irigații, acestea având o importanță aparte pentru agricultori, mai ales pentru cei din zona de deal și câmpie. La târgul de la Craiova, Iridex Group Plastic a prezentat sistemele de pompe solare de suprafață Lorentz PS, o soluție inteligentă pentru fermierii din zone izolate sau pentru cei care mizează pe tehnologii de ultimă generație pentru eficientizarea costurilor. Acestea se bazează pe un concept modular de proiectare, asigurând astfel întreținerea facilă și eficiența din punct de vedere al costurilor. Aceste sisteme, ușor de instalat și cu o durată mare de viață, pot asigura până la 5000 m3 pe zi pe unitate de pompare.

Iridex Group Plastic, distribuitor în România al sistemelor IRRIMEC – producător de top la nivel mondial, cu peste 40 de ani de tradiție -, propune o plajă largă de soluții de irigații adaptate condițiilor de mediu, specificului solului, precum și un raport bun între preț și calitate. Tehnologiile de irigare din portofoliul Iridex Group Plastic permit reduceri ale consumului de apă (picurare, microaspersiune), valorificarea superioară a apei prin reducerea pierderilor sau asocieri cu alte lucrări (fertilizare, erbicidare etc.).

Sistemul de irigații linear are o anvergură mare și este realizat dintr-un sistem format dintr-un cart pe 4 roți și tronsoane autopropulsate. Sistemul special de propulsie și aliniere permite instalației de irigat să opereze chiar pe terenuri dificile cu precizie mare și siguranță. Deplasarea între terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii. Componentele provin în cea mai mare parte de la echipamentul de tip pivot, recunoscut pentru rezistența la toate solicitările ce ar putea să apară pe durata exploatării.

Sistemele cu tambur și furtun sunt instalații mobile, pe șasiu/ cărucior, deplasabile de-a lungul culturilor, în funcție de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numără ușurința în operare și faptul că terenul de irigat nu necesită lucrări de nivelare pentru ca sistemul să se poată deplasa. Un alt avantaj îl constituie gama largă de dimensiuni ale structurilor, care pot fi astfel adaptate nevoilor și suprafețelor de irigat, evitându-se risipa de apă și costurile nejustificate. Uneori, suprafețele care trebuie irigate au dimensiuni mai mici, cum este cazul grădinilor, spațiilor verzi sau al terenurilor de sport. Pentru aceste suprafețe, mai indicate sunt echipamentele ușoare din gamele RAIN SKY și MINI RAIN–ECO RAIN ST2. Folosirea acestor sisteme mici, special concepute pentru irigarea terenurilor sportive nu prea mari, a spaţiilor verzi și a grădinilor, este foarte simplificată. În ultimii ani, sistemele de irigare liniare și cele de tip pivot sunt în topul preferințelor fermierilor români.

Soluții de sezon – depozitarea în condiții potrivite pentru fiecare recoltă

Depozitarea este extrem de importantă pentru ca roadele toamnei să răsplătească pe deplin munca unui agricultor. Iridex Group Plastic a adus la târgul de la Craiova o gamă variată de ambalajele ideale pentru păstrarea valorii recoltelor, astfel încât, în momentul în care produsele ajung pe masă sau în conserve să își mențină nutrienții pentru care le cultivăm. Perforați sau plini, boxpaleții din plastic, realizați din materie primă virgină – o polietilenă de înaltă densitate (HDPE) non-toxică din punct de vedere alimentar -, garantează o durată lungă de viață și rezistență crescută împotriva agenților chimici, a înghețului, căldurii și a radiațiilor UV. În boxpaleți, legumele și fructele se pot depozita fără probleme în spații de exterior cât timp ne mai bucurăm de toamnă. Boxpaleții au o rezistență ridicată la îngheț, oferind în același timp o ușoară protecție la temperatură, ceea ce permite și depozitarea în spații refrigerate.

Agrotextilele pentru protecția paielor, alături de agrilul anti-îngheț sau plasele de protecție a pomișorilor se numără, de asemenea, printre soluțiile propuse de Iridex Group Plastic pentru definitivarea muncilor agricole de sezon.

Iridex Group Plastic oferă ca servicii asistența gratuită pentru a alege cele mai potrivite soluții, precum și asistență la montaj, punere în funcțiune și service 24/7 prin specialiștii săi. Se asigură astfel fiabilitatea echipamentelor care au o durată de viață îndelungată. În plus, din anul 2016, Iridex Group Plastic oferă spre închiriere sisteme de irigații adaptate la condițiile de teren.