Semănătoarea de precizie Optima TF Profi

DCIM100MEDIADJI_0297.JPG

Kverneland pune la dispoziţia fermierilor o gamă variată de produse, ce include echipamente pentru arat şi pentru cultivarea solului, echipamente pentru semănat, mașini de erbicidat și fertilizat, echipamente pentru recoltarea furajelor și pentru hrănirea animalelor, precum și soluții electronice pentru tractoare și mașini agricole.

Pentru campania de primăvară, compania AgroConcept, distribuitor exclusiv al produselor Kverneland în România, recomandă semănătorile de precizie Kverneland, semănători universale ce pot fi utilizate pentru porumb, floarea soarelui, fasole, sfeclă, soia, mazăre și alte tipuri de semințe.

Modelul Optima TF Profi reprezintă combinația perfectă între productivitate ridicată și necesar de putere redus. Productivitatea ridicată se obține datorită celor 8 secții de semănat HD II și a bazinului de fertilizare cu capacitate de 2.000 litri. Necesarul de putere pentru utilizare este redus, această semănătoare fiind tractată și cu un exhaustor acționat de la priza de putere a tractorului. Pentru poziția de transport secțiile de semănat laterale se rabatează hidraulic.

Prinderea la tractor se realizează cu ajutorul barei de tracțiune Cat. 3. Prin urmare, punctul de pivotare este poziționat la o distanță semnificativă în spatele roților tractorului, oferind operatorului două avantaje: asigurarea de unghiuri de virare de până la 90˚ și folosirea urmelor tractorului în timpul virării. Exhaustorul este montat pe proțap, astfel cardanul este întotdeauna drept.

Optima TF Profi a fost concepută pentru a asigura plasarea perfectă a semințelor, lucru posibil datorită secției de semănat Optima HD II antrenată mecanic, cu o cameră de distribuție în care discul se învârte în același timp cu camera de vacuum fără a necesita garnitură de etanșare. Beneficiul acestei tehnologii este lipsa uzurii pe disc și necesarul redus de vacuum. Semănătoarea este echipată în standard cu calculator și cu senzor pe fiecare secție.

Secția Optima HD II este unitatea de însămânțare universală pentru toate condițiile, de la sol ușor la sol greu. Asigurarea adâncimii de lucru chiar și în condiții extreme se face datorită greutății secției de 128 kg, cu posibilitatea de a adăuga o presiune suplimentară de până la 100 kg pe fiecare unitate de însămânțare prin intermediul sistemului cu arc.

Urmărirea conturului solului se face cu roți de adâncime deschise în lateral ce permit eliminarea pământului dintre discul care deschide brazda și roată. Recompactarea ușoară și acoperirea semințelor se realizează cu roata de presare intermediară şi roata de presare în V cu reglare în trepte.

Densitatea plantelor şi cantitatea de îngrăşăminte distribuită se reglează cu ajutorul cutiilor de viteze, prin schimbarea pinioanelor, ce sunt montate în lateral pentru o utilizare facilă. Îngrăşămintele sunt plasate cu ajutorul discurilor de încorporare crenelate, transportul acestora de la buncăr fiind asigurat de un curent de aer.

Pentru informaţii suplimentare şi oferte personalizate, vă invităm să contactaţi reprezentanţii autorizaţi AgroConcept, distribuitor exclusiv al produselor Kverneland în România.