Saaten Union – o companie de referință în agricultura românească

Dacă discutăm de semințe, de un portofoliul larg de culturi și de un număr impresionant de varietăți, atunci sigur ne referim la Saaten Union România. Este una dintre companiile de referință din domeniul agriculturii din România și una dintre cele care au o vastă activitate în sud-estul Europei. Așadar, este vorba despre o companie multinațională cu capital german, care aduce un plus de valoare în agricultura europeană. Ca repere importante, Saaten Union România, filială a companiei Saaten Union GmbH, desfășoară activități în următoarele direcții:

–           Testare și analiză soiuri și hibrizi noi;

–           Multiplicare de sămânță;

–           Prelucrare sămânță;

–           Comercializare;

–           Ameliorare.

“În acest moment putem spune că suntem compania cu cel mai larg portofoliu de specii, la care avem producere de sămânță prelucrare și comercializare. În cadrul portofoliului nostru, la culturile de primăvară, dispunem de sămânță de porumb, floarea soarelui, mazăre, orzoică, soia, rapiță de primăvară, ovăz și lucernă. Practic, avem sămânță din toate speciile necesare înființării culturilor agricole de primăvară, din orice fermă din România. Pe lângă faptul că avem acest portofoliu larg de specii, inclusiv în cadrul culturilor respective avem sămânță din diferite categorii biologice: prebază, bază și certificată. De curând, pe lânga vânzarea normală de sămânță din categoria biologică C1, am deschis și canalul de vânzare a semințelor din categoria biologică bază și prebază (sămânță cu redevență), dar numai în anumite condiții și doar către clienții fiedeli ai companiei noastre”, spune Mihai Mirițescu, directorul general al companiei Saaten Union România.

În cadrul fiecărei culturi compania deține hibrizi și soiuri din diferite clase de maturitate. Dacă ne referim la porumb, amintim hibrizii din grupa FAO 200 până la grupa FAO 500. De asemenea, în portofoliu regăsim hibrizi cu bob normal, cu bob sticlos și un conținut mare de proteină, hibrizi cu bobul alb pentru industria de paste făinoase etc. La floarea soarelui, Saaten Union oferă hibrizi din cele 3 tehnologii de cultură dezvoltate în România, hibrizi proveniți din ameliorarea companiei, care și-au găsit o piață foarte bună nu numai în țară cât și în extern, cum ar fi în Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și altele. 

La portofoliul de toamnă, compania Saaten Union are în producere, prelucrare și comercializare sămânță la următoarele specii: grâu, orz, orzoică, triticale, secară, mazăre de toamnă și rapiță. Acolo unde punctual au fost cerințe pentru alte specii, compania s-a implicat și a adus de la firma mamă și alte semințe, cum ar fi: lucernă, muștar, amestecuri verzi, chiar și bob sau năut. Așadar, Saaten Union România poate fi prezentă în orice fermă, cu o multitudine de soiuri și hibrizi bine adaptați condițiilor din țara noastră, cu o productivitate ridicată și cu o toleranță deosebită la factorii de stres.

Un nou reper al companiei este acela că pe lângă brandul Saaten Union, deja consacrat în piața europeană, Saaten Union România SRL a lansat în Ucraina un nou logo, un nou brand cu denumirea  Viterra Seed, din care vor face parte toate culturile din portofoliul Saaten Union comercializate acolo. În acest moment, brandul Viterra Seed este regăsit și în România, dar numai pentru amestecurile de semințe destinate covorului vegetal. Doar la acest produs sunt peste 8 tipuri de amestecuri din diferite plante și cu diferite proporții, astfel încât compania poate asigura orice tip de amestec pentru orice cultură postmergătoare, dar și pentru orice tip de sol.

Directorul companiei a arătat că toate aceste specii și soiuri din portofoliu generează foarte multe eforturi din partea întregii echipe, creează cunoștinte tehnice avansate pentru întreaga echipă, dar și satisfacțiile sunt pe măsura muncii. Fermierii apreciază acest portofoliu vast de produse, apreciază faptul că pot găsi tot ce ține de partea de sămânță, apreciază calitatea lor, dar și faptul că echipa răspunde prompt la toate solicitările lor. Saaten Union România este și va fi alături de partenerii săi, iar deviza: “Ameliorăm pentru Viitor” arată clar direcția companiei.