Înscrierile pentru a doua ediție încep în vară
La 23 martie 2021 a avut loc festivitatea de absolvire a primei promoții a Masterclass in Business of Agriculture (MBAg), program de formare executivă în business dedicat fermierilor.
Timp de 6 luni de zile, cei 37 fermieri admiși în program au beneficiat de consiliere și acces la informații de calitate, într-o coordonare comună a companiilor Syngenta Agro, Raiffeisen Bank, Cargill Agricultura, we agri, Agrii Romania și AMAZAG, completate de sprijinul oferit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București.
Într-un efort deosebit, 40 de traineri din cadrul companiilor endorser au prezentat fermierilor participanți bune practici, studii de caz, soluții tehnice și metode de dezvoltare profesională, bazate pe patru mari direcții: agricultură, management și financiar, vânzări și trading, tehnologie.
“A fost o experiență deosebită, atât pentru noi, companiile implicate în organizarea acestui proiect cât și pentru fermierii participanți. Am reușit să punem la dispoziția cursanților informații de cea mai înaltă calitate și credem că prin acest proiect ajutăm la consolidarea și creșterea competitivității domeniului agricol. Suntem mândri de asta”, a declarat Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG, fondatoare a programului MBAg.
A doua ediție a programului va începe în septembrie, cu o nouă serie de fermieri cursanți, deschiderea înscrierilor în program urmând a fi anunțată în vară. În plus, noi companii endorser se vor alătura proiectului, îmbunatățind curricula deja existentă.
„Suntem foarte încântați de rezultatele obținute și vom merge mai departe. In plus, ne-am propus ca in continuare, calitatea informatiilor oferite și interactiunea dintre fermieri să reprezinte baza acestui program. Agricultura românească este un domeniu cheie în privința dezvoltarii viitoare a economiei locale”, a concluzionat reprezentantul AMAZAG.
„Îi felicit pe absolvenți că au ajuns la acest moment. Astăzi agricultura reprezintă una dintre oportunitățile reale de antreprenoriat și cred că implicarea și investiția în educație vor contribui la obținerea unui randament foarte bun în viitor. Deși atât seceta de anul trecut cât și pandemia au avut un impact nefavorabil asupra industriei agri, prin proiectul MBAg am reușit cu toții să ne apropiem și să gândim proiecte și parteneriate viitoare, utile fermelor românești”, a declarat Răzvan Teodorescu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
AMAZAG este o platformă despre agricultură, cu ajutorul căreia toți cei care produc sau pun în valoare mâncarea, de la fermă la farfurie, pot performa mai bine și prin care consumatorii pot afla cu adevărat de unde provine mâncarea. Mai multe detalii despre programul MBAg pot fi gasite pe www.mbag.ro.