Robert Rekkers: “Agricover Credit IFN oferă soluţii specializate de finanțare fermierilor și în 2020!”

rekkers 800

Interviu cu Robert Rekkers, Director General al Agricover Credit IFN

Redactorul revistei Business Press Agricol a stat de vorbă cu Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN despre strategia companiei privind susținerea şi dezvoltarea fermelor din România. Discuţia a reprezentat o veritabilă lecţie de business oferită de unul dintre cei mai buni specialişti în finanțe.

“În prezent, avem peste 3.400 de clienţi în toată ţara şi este foarte important să fim alături de aceştia şi să le oferim soluţiile de finanţare de care au nevoie, simplu şi rapid. Agricover Credit IFN şi-a asumat angajamentul dea susţine performanţa şi competitivitatea fermierilor români prin soluţii de finanţare specializare pentru agricultură, prin răspunsul prompt la solicitările lor şi accesul simplu, nebirocratic, la banii de care au nevoie.

Trebuie să precizez că specialiştii Agricover Credit se deplasează în ferme pentru a discuta cu fermierii pentru a le oferi cele mai bune soluţii pentru obţinerea capitalului de lucru, finanţarea achiziţiilor de teren, de utilaje sau orice altă nevoie cu care se confruntă. Noi nu suntem o bancă, suntem mai buni decât o bancă pentru că știm exact ce se întâmplă în fermă, în afacere și cum putem crea alături de fermieri, valoare adăugată. Oferim soluţii de finanţare, respectiv, produse şi soluţii adaptate pentru fiecare segment, indiferent că este vorba  despre un fermier mic, mijlociu sau mare. Producătorii agricoli se pot baza pe experienţa noastră, fără să treacă printr-un proces birocratic anevoios.

Agricover susține eficinet de 20 ani  agricultura românească, iar Agricover Credit IFN a devenit de 12 ani, prima opțiune a fermierilor atunci când se gândesc la finanțarea afacerilor. Dacă anul trecut am continuat creșterea sustenabilă prin dezvoltarea portofoliului de clienți, fermieri mici și medii, iar împreună cu Agricover S.A. am dezvoltat produse noi, de sinergie, în 2020, cu ajutorul unei echipe comerciale puternice, continuăm să oferim soluții specializate la nivel național, răspunzând nevoilor specifice de finanțare ale partenerilor noștri, fermierii.

Totodată, am continuat să lansăm noi produse specializate, produse care au performat foarte bine, unul dintre acestea fiind creditul destinat crescătorilor de vacă de carne, Rezultatele remarcabile obținute ne încurajează să continuăm direcția strategică și pe mai departe. Sigur, continuăm trendul de creștere și în acest an, susținând performanța în agricultura românească. Oferim produse de creditare specializate, adaptate nevoilor fermierilor.

Direcția strategică de business păstrează focus-ul pe atragerea de noi parteneri, fermieri mici și medii, iar acest lucru este deja vizibil în creșterea semnificativă a  numărului de clienți activi. Ne propunem să continuăm ritmul de creștere și în cea de-a doua parte a anului, chiar dacă vom fi mai prudenți și vom urmări evoluția pieței agricole în contextul situației actuale, dar și a condițiilor climatice care pot afecta productivitatea fermelor vegetale din unele regiuni ale țării. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, începutul anului agricol 2020 s-a conturatdestul de sensibil pentru fermierii români, iar acest lucru ne-a determinat să venim în întâmpinarea potențialelor nevoi de cash flow.

Produsele, “Cash Discount” și “Creditul 1X2” sunt două soluții unice de creditare de sinergie ale Agricover și sunt extrem de bine primite de către fermieri, iar “Motorină cu plata la recoltă” – soluție oferită prin intermediul unui credit negarantat dedicat exclusiv finanțării achiziției de motorină – rămâne unul dintre cele mai accesate de către fermierii din toată țara.

Anul trecut, plecând de la nevoia segmentului de ferme mici și medii am dezvoltat “Creditul 1X2 – Alegeri de două ori mai bune”, un produs inovativ, asociat cu achiziția de produse pentru protecția plantelor și s-a dovedit a fi unul de succes. Prin aceste produse mixte, financiar-comerciale, Agricover Credit IFN împreună cu Agricover S.A. își consolidează poziția de partener strategic al fermierilor.

Pentru anul 2020 Agricover Credit IFN își propune să continue strategia de creștere axată pe optimizarea portofoliului de produse cu o atenție specială pentru agricultura sustenabilă și dezvoltarea de noi parteneriate strategice, pentru a răspunde nevoilor reale ale fermierilor, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a agriculturii românești”, a declarat Robert Rekkers.