Pepeni cu Gust din portofoliul Syngenta

syngenta pepeni

Fie că vorbim de pepeni cu coajă neagră, de tip „Sugar Baby”, vărgaţi, de tip „Crimson Sweet”, pepeni verzi fără semințe sau pepeni galbeni, portofoliul Syngenta îi cuprinde pe toți și, în același timp, se testează noi hibrizi pentru a satisface atât cerințele producătorilor, cât și pe cele ale consumatorilor finali, mai ales în ceea ce privește gustul acestora.

Introdus în 2018 în portofoliu, Lorian F1 este un hibrid timpuriu de pepene verde cu coajă neagră de tip „Sugar Baby”. Acesta se remarcă printr-o capacitate foarte bună de legare și regenerare în condiții de stres termic, asigurând producții ridicate producătorilor, respectiv profit în urma cultivării lui.  Lorian F1 asigură fructe uniforme ca mărime, rotunde, cu coaja de culoare verde închis, miezul roșu intens , cu un gust deosebit. Hibridul prezintă toleranță la arsuri solare, dar și o capacitate foarte bună de păstrare, atât în câmp, cât și după recoltate. De asemenea, Lorian F1 are rezistență bună la transport.

Mirza F1 este un hibrid extratimpuriu de pepene verde, tip „Crimson Sweet”, cu formă rotundă. Acesta leagă foarte bine chiar și la temperaturi scăzute, ce apar la plantările foarte timpurii, iar producția este ridicată, asigurând profitul dorit producătorilor. Acesta este pretabil pentru altoire și poate ajunge la o greutate medie de 6-8 kg. Culoarea pulpei este de un roșu intens, cu semințe mici și puține, miezul este crocant și cu un gust foarte bun. Mirza F1 are coaja subțire, dar în același timp, prezintă o rezistență foarte bună la transport.

Morena F1 este un hibrid de pepene verde, tip „Sugar Baby”, fără semințe, cu formă rotundă. Are o calitate internă a fructelor foarte bună, un gust deosebit de bun, datorită conținutului ridicat de zahăr. Hibridul se caracterizează prin vigoare medie și o capacitate mare de legare, precum și de regenerare în condiții de stres termic. Morena F1 atinge o greutatea medie a fructelor de 6 – 7 kg, fiind ideal pentru cererea crescândă a supermarketurilor pentru specialitățile din cultura de pepeni.

Flander F1 este o varietate timpurie de pepene galben de tip ananas cu vigoare medie și o capacitate mare de legare. Hibridul se remarcă prin coacere uniformă și concentrată, recoltarea făcându-se cu ușurință.  Fructele au un gust foarte bun, o aromă excelentă, o pulpă de culoare alb – gălbuie, o formă ovală, iar coaja este rugoasă, ușor de recunoscut de către consumatori. Flander F1 are o greutate medie de 2 – 4 kg, este pretabil și pentru altoire, fiind compatibil cu portaltoiul Carnivor F1. Flander F1 se remarcă printr-o rezistență foarte bună la transport, asigurând siguranţa livrărilor de către producători.