NUTRI TOP 5.10.15 – un produs performant creat de CICh Năvodari și distribuit de NATUREVO

Naturevo articol

Pentru a produce, plantele au nevoie de lumină, aer, apă, căldură, dar și de un sol care să conțină cantitățile adecvate de macro și microelemente nutritive. În majoritatea cazurilor, este necesară completarea rezervelor solului prin fertilizări suplimentare, însă adevărata problemă o reprezintă faptul că asimilarea de către plante a elementelor nutritive din îngrășămintele convenționale aplicate este redusă din cauza blocajelor rapide ale acestora în sol.

În urma cercetărilor efectuate, CICh Năvodari a formulat o soluție de îngrășăminte cu tehnologie înglobată, cu un efect complex asupra plantelor și solului, care permite maximizarea disponibilității elementelor nutritive, stimularea dezvoltării sistemului radicular, eficientizarea nutriției cu macro și microelemente și maximizarea producțiilor.

Soluția creată de CICh Năvodari s-a concretizat în gama NPK Nutri Top care utilizează tehnologiile NGOOO, Amesal și conține extracte humice, macroelemente secundare și microelemente.

Datorită relației de parteneriat durabil construit cu compania NATUREVO, CICH Năvodari a creat un produs special – NUTRI TOP 5.10.15 – care asigură o nutriție continuă și echilibrată cu azot, în concordanță cu nevoile plantei.  Prezența în compoziția produsului a inhibitoruluide nitrificare DMPP  crește eficiența utilizării azotului și poate îmbunătăți randamentul culturilor agricole și horticole în special în solurile alcaline.

Nutri Top 5.10.15 este un produs inovator ce înglobează 3 tehnologii:

  • DMPP, inhibitor de generație mai nouă, a cărui utilizare în fertilizanți induce o disponibilitate prelungită a formei amoniu a azotului în sol.  Datorită absorbției mai ridicate la suprafața argilei și a materiei organice, DMPP este mai puțin mobil decât alți inhibitori în soluri.  DMPP inhibă nitrificarea în orizontul de suprafață chiar și după ploi abundente. Ca urmare, levigarea azotului nitric este restricționată în mod eficient. Literatura de specialitate indică pierderi reduse de azot datorită volatilizării N2O după aplicarea DMPP și reducerea până la total a volatilizării NH3 din îngrășămintele care conțin forma de amoniu stabilizată cu DMPP.
  • Amesal – Fosfor mobil și disponibil pe toată perioada de vegetație a culturii. Amesal este polimer de sinteză de ultimă generație, cu o capacitate de schimb cationic mare, se leagă cu ionii de Fier și Aluminiu prezenți în terenurile acide și cu cei de Calciu din terenurile alcaline protejând atfel fosforul prin evitatea creării de fosfați insolubili.
  • Extractul humic, acizii fulvici și aminoacizii – sunt parte componentă din fiecare granulă în parte, contribuind la reținerea apei în sol și chelatarea elementelor nutritive. Este un aditiv natural folosit în îngrășăminte, pentru a îmbunătăți structura solulului și pentru a crește fertilitatea.

Potasiul din produs este sub formă de sulfat, fiind ideal pentru toate culturile, în special pentru cele sensibile la clor.

Nutri Top 5.10.15 este recomandat la fertilizarea terenurilor agricole, prin încorporare în sol, administrat la pregătirea patului germinativ sau localizat odată cu semănatul.