EURALIS, producătorul numărul 1 pentru SOIA NON-OMG

soia euralis 1200

Începând cu anul 1975 Euralis a investit constant în programul de cercetare pentru cultura de soia. Suntem producătorul numărul 1 în Europa pentru soia NON-OMG. Folosim cele mai noi tehnologii de marcare moleculară pentru a putea accelera procesul genetic. Varietățile din portofoliu corespund nevoilor fermierilor, sunt adaptate la diferite condiții climatice, au o toleranță ridicată la boli, rezistență excelentă la cădere și o capacitate foarte bună de ramificare.

IMPORTANȚA SEMINȚELOR DE SOIA CERTIFICATE

Cererea mondială de proteină este în continuă creștere, prin urmare suprafețele cultivate cu soia cresc de la an la an în Europa. Pentru a raspunde acestei provocari, este necesară utilizarea semințelor certificate, deoarece au multe avantaje:

  • O bună germinație și răsărire
  • Puritate garantată
  • Un control strict al bolilor și al buruienilor
  • O trasabilitate completă pentru consumatori și industrie în general
  • Posibilitatea de pre-inoculare din fabrică

În portofoliul EURALIS regăsiți numeroase varietăți de soia:

ES MENTOR grupa 00, este varietatea numărul 1 în Europa, cu un conținut ridicat de proteină de 42,10%, conținut de ulei 20,6%. Are o capacitate excelentă de ramificare, cu o tulpină robustă și toleranță ridicată la cădere. Este un soi productiv, având un numar mare de păstăi pe plantă. Densitate recomandată pe soluri neirigate 50-55 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate 45-50 boabe germinabile/mp.

ES DIRECTOR grupa 00, are un conținut de proteină de 41%, conținut de ulei 20,5%, toleranță foarte bună la cădere. Punctul de inserție al primei păstăi 13 cm. Densitate recomandată pe soluri neirigate 50-55 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate 45-50 boabe germinabile/mp.

ES TRIBOR grupa 0, cu un conținut de proteină de 41,3%, conținut de ulei 20,2%, este cel mai productiv soi din grupa 0 în testarile oficiale din Ungaria. Are o toleranță crescută la cădere și o omogenitate foarte bună. ES TRIBOR este soiul cu cea mai bună toleranță la boli din portofoliul Euralis. Densitate recomandată pe soluri neirigate 45-50 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate 40-45 boabe germinabile/mp.

ES PALLADOR grupa I, are un conținut de proteină de 41,3% și un conținut de ulei de 20,3%. Este un soi cu pierderi minime la recoltare, datorate unei inserții înalte a primei păstăi 16 cm și are o capacitate de ramificare excelentă, se pretează pentru densități scăzute. Densitate recomandată pe soluri neirigate 40-45 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate 35-40 boabe germinabile/mp.

ES ISIDOR grupa I, conținut foarte bun de proteină de 42,2% și un conținut de ulei de 20,3%. Are o capacitate excelentă de ramificare, cu o tulpină robustă, foarte toleranta la cădere. Densitate recomandată pe soluri neirigate 40-45 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate 35-40 boabe germinabile/mp.

EURALIS comercializează atât semințe de soia bază, cu acord de multiplicare până la C1, cât și semințe C1.

Consultați oferta comercială valabilă pentru varietățile de soia, la reprezentanții zonali Euralis! www.euralis.ro/contact

Articol furnizat de Euralis Seminţe