Agricover Credit IFN raportează pentru 2019 o creștere a profitului net cu 21% faţă de anul precedent

agricovercreditifn

Agricover Credit IFN – principala instituție financiară non-bancară dedicată finanțării agriculturii românești – a înregistrat anul trecut un profit net de 40,168 milioane lei, reprezentând o creștere de 21% față de anul 2018.

Valoarea creditelor acordate în 2019 a fost de 1,88 miliarde lei, în timp ce numărul clienților activi a ajuns la 3.434, în creștere cu 23% față de 2018.

De 12 ani susținem eficient agricultura românească și am devenit prima opțiune a fermierilor atunci când se gândesc la finanțarea afacerilor. În 2019 am continuat creșterea sustenabilă prin dezvoltarea portofoliului de clienți, fermieri mici și medii, și împreună cu Agricover S.A. am dezvoltat produse noi, de sinergie. Cu ajutorul unei echipei comerciale puternice continuăm să oferim soluții specializate la nivel național, răspunzând nevoilor specifice de finanțare ale partenerilor noștri, fermierii,” a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

Informaţii financiare la 31 decembrie 2019:

•          Profitul operațional: 46,684,426 lei,  în creştere cu 21%

•          Profitul net: 40,168,257 lei, în creștere cu 21%

•          Capitaluri proprii: 297,775,179  lei, în creștere cu 35%

•          Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 25%, în creștere cu 12%

•          Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1,3%

•          Valoarea creditelor acordate: 1,884,140,016 lei, în creștere cu 16%

•          Expunere din credite: 1,552,145,718 lei,  în creștere cu 19%

•          Număr clienți activi: 3,434 fermieri, în creștere cu 23%

Pentru a asigura necesarul de fonduri destinate finanțării fermierilor, compania și-a menținut parteneriatele solide cu băncile locale prin extinderea liniilor de credit existente, dar și cu partenerii internaționali consacrați precum International Finance Corporation, European Investment Bank, European Investment Fund, Black Sea Trade and Development Bank, International Investment Bank, ResponsAbility, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), valoarea totală a fondurilor accesate în 2019 fiind de 1,571 miliarde de lei.

Produsele inovative de sinergie dezvoltate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui segment din agricultură, au reprezentat motorul creșterii  pentru anul 2019.

Produsele, “Cash Discount” și “Creditul 1X2”, două soluții unice de creditare de sinergie ale Agricover, au fost extrem de bine primite de către fermieri pe parcursul anului 2019, iar “Motorină cu plata la recoltă” – soluție oferită prin intermediul unui credit negarantat dedicat exclusiv finanțării achiziției de motorină – rămâne unul dintre cele mai accesate de către fermierii din toată țara.

“Anul trecut, plecând de la nevoia segmentului de ferme mici și medii am dezvoltat “Creditul 1X2 – Alegeri de două ori mai bune”, un produs inovativ, asociat cu achiziția de produse pentru protecția plantelor și s-a dovedit a fi unul de succes. Prin aceste produse mixte, financiar-comerciale, Agricover Credit IFN împreună cu Agricover S.A. își consolidează poziția de partener strategic al fermierilor,” a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

Pentru anul 2020 Agricover Credit IFN își propune să continue strategia de creștere axată pe optimizarea portofoliului de produse cu o atenție specială pentru agricultura sustenabilă și dezvoltarea de noi parteneriate strategice, pentru a răspunde nevoilor reale ale fermierilor, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a agriculturii românești.

***

Despre Agricover Credit IFN

Agricover Credit IFN – subsidiară a Agricover Holding este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cunoașterea și înțelegerea specificului activității agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor. Agricover Credit IFN a înregistrat o creștere rapidă ajungând, în numai câțiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanțarea producătorilor agricoli.

Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business, Agri-Finance și Agri-Food. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agricultură, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

Pentru mai  multe referințe accesați www.agricover.ro