Nu ai reuşit să ajungi la DEMO DAY? Urmăreşte aici înregistrarea video a demonstraţiei

DEMO DAY: Demonstraţie de recoltat porumb!

DLG InterMarketing în asociere cu AGRITECHNICA a organizat, în ziua de 7 octombrie 2021, evenimentul în câmp DEMO DAY, pentru prezentarea tehnologiilor de ultimă generaţie destinate sectorului vegetal: tehnică de recoltat, tehnică de transport şi tehnică de depozitare. Demonstraţia s-a desfăşurat pe o solă cultivată cu porumb aparţinând Fermei BACIU din Chiciu, judeţul Călăraşi.

Peste 250 de participanţi au fost martori direcţi ai demonstraţiei în câmp, cărora li s-a alăturat publicul online, evenimentul fiind transmis live pe facebook şi pe Agro TV.

DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ ŞI TEHNOLOGIE ÎN CÂMP

CORINA MAREŞ, Managing Partner DLG InterMarketing„Evenimentul DEMO DAY se înscrie într-un calendar internaţional foarte important pentru lumea agricolă. Ne referim la AGRITECHNICA ON TOUR. Anul acesta, România are onoarea, alături de alte nouă ţări să fie ţară parteneră a celui mai mare târg de maşini agricole din lume, AGRITECHNICA. Din cauza situaţiei pandemice actuale, expoziţia a fost reprogramată pentru anul viitor şi se va desfăşura în perioada 27 februarie – 5 martie 2022. Vom derula în perioada următoare o campanie continuă de promovare a târgului de la Hanovra, pentru a aduce în atenţia d-voastră ceea ce se va întâmpla la Agritechnica, printr-o nouă platformă online – DLG Connect. La DEMO DAY am vorbit despre tehnologii şi tehnică de ultimă generaţie, despre digitalizare, despre culturi agricole, în special porumb, pe care l-am şi recoltat în demonstraţie, împreună cu fermieri, cu asociaţiile profesionale, cu presa de specialitate, universităţile de profil, cu specialişti şi reprezentanţi ai unor companii şi branduri de renume”.

OVIDIU RANTA, expert mecanizare DLG InterMarketing, cadru didactic USAMV Cluj-Napoca„La DEMO DAY am adus în faţa d-voastră tehnologii de recoltare a porumbului, dar şi tehnică de transport, condiţionare şi depozitare. Am prezentat şapte combine în lucru, fiecare având alocată câte o parcelă proprie. După terminarea recoltării, toate combinele au descărcat concomitent în lăzi marcate pentru a se putea vedea materialul recoltat iar ulterior a avut loc descărcarea în remorcile aduse de cei doi parteneri furnizori de tehnică de transport. Este necesar de urmărit fiecare combină în parte pentru a putea adapta nevoilor fermei d-voastră parametri ca: sistemul de rulare pe şenile sau pe roţi pentru diverse condiţii de teren şi de umiditate; distanţa între rânduri, înălţimea de tăiere; modul de tocare a paielor sau de lăsare a resturilor vegetale după trecerea combinei, dar şi materialul de recoltat. Este important ca la recoltat, mai ales atunci când avem cantităţi mari pe unitatea de suprafaţă să avem pregătită şi flota pentru transport, dimensionată şi corelată cu capacitatea de preluare a gropilor de recepţie, a sistemelor de uscare, a sistemelor de transport, condiţionare, silozurile tampon şi depozitarea”.

NICU VASILE, preşedinte LAPAR„Fermierii români fac parte de un an de zile din cea mai mare familie a fermierilor europeni. Suntem 10 milioane de fermieri la nivel european, dar noi, românii suntem cei mai mulţi şi, spun eu, cei mai buni! Tocmai de aceea, şi mai ales în aceste vremuri dificile pentru viitorul agriculturii şi al politicilor agricole europene, afirm încă o dată că ar trebui să fim mai uniţi, şi nu doar declarativ, ci şi faptic”.

COMPANII PARTICIPANTE:

Tehnică de recoltat

• AgroConcept Impex – Combina NEW HOLLAND CR 9.90

• APAN Agriculture Equipments – Combina ROSTSELMASH RSM 161

• CLAAS Regional Center South East Europe – Combina CLAAS TRION 750 TERRA TRAC

• IPSO Agricultură – Combina JOHN DEERE S770i

• NHR Agropartners – Combina DEUTZ-FAHR C6205 TS

• SIGMA CVM Romania – Combina MASSEY FERGUSON IDEAL 9T

• Titan Machinery Romania – Combina CASE IH Axial-Flow 7250

Tehnică de transport

• Titan Machinery Romania – Remorca PRONAR T700XL cu tractorul CASE IH PUMA 185 STAGE V

• TOMIT Agri Macchine – Remorca tandem VAIA NL 144 şi Remorca cu peridoc RANDAZZO R 146 PT

Tehnică de depozitare

• TOPZONE – Racheta de aerare cereale SCHMELZER Air-Lance

• HIMEL Maschinen – Remorci, instalaţii pentru peletizat biomasă, soluţii pentru prepararea furajelor HIMEL