Noul încărcător JCB articulat ultracompact, acum cu putere dublă

JCB a lansat un nou încărcător articulat ultracompact cu puterea dublă față de modelul actual. JCB 403 Plus reflectă dimensiunea și aspectul modelului actual 403 Smart Power de 25 cai putere (19 kW), dar a fost echipat cu un motor de 50 cai putere (36 kW) și cu un sistem hidraulic de 60 litri/min pentru a face față unor lucrări mai solicitante și pentru a oferi o productivitate mai mare. Aceasta înseamnă că, în ciuda dimensiunilor sale reduse, oferă un plus real pentru o productivitate de neegalat în ferme cu spații înguste, în clădirile mici și alte locații cu dimensiuni reduse.

Caracteristicile încărcătorului articulat ultracompactJCB 403 Plus includ:

• Putere de două ori mai mare decât modelul actual – 50 cai putere (36kW)

• Funcție de oprire automată a motorului – JCB Autostop pentru economie de combustibil

• Serviciul on-line JCB LiveLink pentru a monitoriza starea mașinii în timp real

• Nouă instalație hidraulică și circuit auxiliar de 60 litri/min

• Doua tipuri de transmisie, cu viteze de (20 km/h) și (30 km/h)

• Doua tipuri de braț, sistemul patentat JCB „parallel-action” pentru cuplu mare de ridicare sau sistemul „high lift” pentru înălțimi mai mari de ridicare.

• Cabină complet dotată, cabină deschisă cu geam fumuriu sau cadru rabatabil

John Smith, directorul general al diviziei agricultură a JCB, a declarat: „JCB 403 este de departe cea mai mică mașină din gama noastră de încărcătoare articulate, lider de piață, dar noua versiune Plus are un raport putere-greutate echivalent cu cele mai mari mașini ale noastre. Mărimea sa mică și manevrabilitatea deosebita îl fac ideal pentru lucrul în interiorul și în jurul clădirilor și este, de asemenea, un utilaj cu putere crescută, cu un sistem de propulsie consacrat, care încorporează punți rezistente (heavy duty) și diferențiale cu blocare 100% față și spate ca și opțiune. O cabină complet echipată, cu un interior care se aseamănă cu standardele înalte de design care sunt pe încărcătoarele JCB mai mari, completează pachetul de îmbunătățiri. Acest model de încărcător articulat este o completare excelentă la gama noastră și definește gama de încărcătoare agricole oferite de JCB ca lider de piață în acest domeniu. „

Având o  lățime totală de doar 1,10 metri și anvelopele înguste, JCB 403 Plus are un motor de 1,7 litri, de 50 cai putere (36kW)  și este echipat cu funcția de oprire automată JCB Autostop pentru a opri motorul dacă este lăsat la ralanti pentru o perioadă setată de operator, pentru a evita consumul de combustibil inutil.

În plus, funcția de telemetrie JCB LiveLink este instalată pe noul model Plus pentru a ajuta la menținerea siguranței mașinii, pentru a încuraja programarea în timp util a operațiunilor de întreținere și pentru a oferi de la distanță înformații, alerte de avertizare și înregistrări operaționale.

Transmisia hidrostatică a modelului JCB 403 Plus vine în versiunile (20 km/h) și (30 km/h), iar o pompă hidraulica cu debitul de 60 litri/min asigură ulei pentru direcția șasiului articulat, brațul și accesoriile frontale.

Un circuit auxiliar pentru acționarea atașamentelor, cum ar fi un dispozitiv cu cleste, oferă, un debit constant pentru a acționa un motor hidraulic sau atașamentele precum cupele; debitul poate fi controlat folosind o supapă comandată mecanic sau, opțional, comandată electrică pe joystick-ul încărcătorului.

Pentru partea frontală, cumpărătorii au posibilitatea de a alege dimensiunea brațului de ridicare – versiunea standard oferă o combinație bună de forță, capacitate de ridicare și o înălțime de încărcare de 2,6 m, în timp ce opțiunea extinsă preia înălțimea de încărcare până la 2,8 m pentru stivuire și încărcare. Ambele modele de brațe sunt brevetate pentru modul în care tensiunile sunt preluate de către șasiu și pentru ca sistemul asigură ridicare paralelă – ideală pentru manipularea cu furci pentru paleți și pentru a minimiza scurgerea de materiale vrac din cupă.

La braț se pot adăuga 4 tipuri de prindere diferite cu cuplaj rapid și blocare hidraulică a siguranței din interiorul cabinei, pentru compatibilitate cu echipamentele noi sau mai vechi din fermă.

Există, la alegere, 3 opțiuni de cabină pentru operator – o cabină cu grilaj fix și parbrize față și spate, care facilitează accesul operatorilor, o cabină complet vitrată care oferă confortul maxim indiferent de condițiile meteorologice și siguranță sporită, încălzire/dezaburire și spălare/ștergere parbriz față și spate. Înălțimea totală este de 2,20 metri cu aceste opțiuni; pentru accesul în spații mai mici, cadru rabatabil cu plafon FOPS / ROPS este un concept unic JCB și se poate plia în ​​numai 40 de secunde pentru a reduce înălțimea la doar 1,84 metri și oferind în același timp adăpost de ploaie atunci când este în poziție ridicată datorită panourilor de sticlă din partea de sus a cadrului.

Când vine vorba de verificări zilnice și întreținere de rutină, capota dintr-o singură bucată a modelului JCB 403 Plus se deschide spre spate pentru a oferi acces facil la ambele părți ale compartimentului motorului, unde sunt amplasate filtrul de aer, bateria, rezervoarele de lichide și bateria de acumulatori.

Împreună cu radiatorul de lichid pentru sistemul de răcire al motorului, aceste componente sunt protejate de o contragreutate turnată ca la mașinile mai mari din gama extinsă de încărcătoare JCB, adăpostind în același timp și blocurile optice.

O nouă opțiune de remorcare este disponibilă cu bila de 50 mm sau cupla cu bolt, ambele cu o capacitate de 750 kg, în timp ce opțiunile de anvelope includ variante înguste care mențin lățimea totală la un nivel minim, care însă pot fi întoarse pentru a oferi un ecartament mai mare, specific unui încărcător agricol stabil și cu o tracțiune mai bună.