KWS Semințe își consolidează capitalul de excelență prin dublarea potențialului pentru performanță și deschide noul sezon de porumb

Ildu_030

Hibrizi de porumb de excepție, din cele mai noi surse genetice, cu potențial de producție superior. Așa poate fi definit arsenalul de mare putere cu care KWS Semințe dă startul noului sezon. Compania își consolidează astfel capitalul de excelență acumulat prin rezultatele foarte bune contorizate de hibrizii CLIMACONTROL3 și își îmbogățește portofoliul cu o nouă grupă de hibrizi de porumb de înaltă performanță. O adevărată misiune de excelență la dublu, cu competențe demonstrate de KWS – o companie din prima ligă a producătorilor de semințe din România și din topul elitei mondiale de profil.

După succesul repurtat cu « Tabăra de control al secetei » în 2017, în cadrul căreia peste 1000 de fermieri din toată țara au făcut cunoștință cu hibrizii de porumb CLIMACONTROL3 cu toleranță ridicată la secetă și arșiță, KWS Semințe continuă seria lansărilor cu un nou segment, foarte util pentru fermieri. Acest concept se referă la hibrizii de porumb de înaltă performanță în condiții de tehnologie intensivă, cărora li s-au alăturat în acest an 3 hibrizi noi cu potențial remarcabil.

Pentru a-i face cunoscuți, KWS a organizat Proiectul tehnic „Misiune de succes: excelența la dublu”, care s-a materializat în 23 august tot la ferma SC ILDU SRL, localitatea Vâlcelele, județul Călărași, demonstrând numeroșilor fermieri prezenți că parteneriatele reușite devin tradiție pentru KWS. Cu atât mai mult cu cât reprezentanții fermei SC ILDU SRL, domnul Claudiu Iliuță și domnul inginer Tudor Stanciu, sunt adevărați vectori reprezentativi pentru fermele moderne de cultură mare și contribuie activ la creșterea indicatorilor de performanță în zonă.

Cu toții știm cât de importantă este excelența în activitatea agricolă, deoarece impredictibilitatea este principala problemă în agricultură, în special în ceea ce privește factorul climatic. După cum știți, suntem o companie independentă specializată exclusiv pe optimizarea materialului genetic al plantelor și producerea de sămânță hibridă de înaltă calitate, iar prin această concentrare a know-how-ului pe competențele-cheie specifice, este normal să reușim să obținem hibrizi valoroși și să perseverăm continuu prin perfecționarea lor, în linie cu cerințele dvs. din ce în ce mai complexe. Hibrizii cu genetică foarte bună și-au demonstrat calitățile de-a lungul parcursului pe care vi l-am propus astăzi, după cum ați putut vedea”,  a declarat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Itinerariul tehnic din câmp a abordat în detaliu cele 2 segmente principale ale portofoliului de porumb, prezentate în condiții normale de tehnologie, precum și în condiții de tehnologie intensivă. Așa cum era de așteptat, atât hibrizii din grupa CLIMACONTROL3, cât și cei din noua grupă de înaltă performanță se situează la nivelul superior de productivitate în fiecare din cele două tehnologii, deoarece toți hibrizii de porumb din cele două categorii sunt ameliorați cu o genetică avansată, astfel încât să devină foarte productivi indiferent de condițiile din cultură.

Pentru noi, la KWS, rigoarea este un principiu fundamental. De aceea, ameliorăm hibrizi care vor răspunde cât mai bine arealului nostru. Sunt hibrizi pe care îi testăm în miile de parcele ce formează rețeaua internă de testare a KWS, precum și în sute de teste de solă mare, în condiții identice culturilor comerciale, în terenurile fermierilor, pentru a avea certitudinea că, într-adevăr, vor avea rezultate de excepție. Hibrizii pe care îi lansăm astăzi în noua grupă au o capacitate testată de producție foarte mare, ei răspunzând prin nivele superioare de productivitate inputurilor suplimentare. Este într-adevăr o nouă generație de hibrizi, care va stabili un nou nivel de performanță în fermele de cultură mare.”, a declarat Dr. Ing. Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Semințe, care a mai completat că: „Singura delimitare între cele două grupe de hibrizi o reprezintă faptul că hibrizii CLIMACONTROL3 garantează scăderi minime ale productivității în condiții de secetă și arșiță, iar hibrizii din grupa de înaltă performanță garantează producții foarte mari în condiții de tehnologie intensivă.

Cele două grupe includ, pe lângă hibrizii de porumb KWS deja consacrați, 4 produse noi din segmentul de maturitate cel mai solicitat în România (FAO 300 – 400):

  • În grupa de înaltă performanță în condiții de tehnologie intensivă: KARPATIS -FAO 340 (Voinicul din Carpați), KWS SMARAGD – FAO 350 (Prețiosul din tarla) și KWS KASHMIR – FAO 370 (Misterios și rafinat) se alătură hibridului deja cunoscut KONFIRMAS – FAO 360 (Cneazul stepelor).
  • În grupa CLIMACONTROL3, KWS BELLAVISTA – FAO 330 (Frumusețea performanței) se alătură celorlalți 6 hibrizi: KWS 2370 – FAO 290 (Apa fuge, superproducția rămâne), KWS 4484 – FAO 380 (Câștigă. Indiferent de vreme), KAMPARIS FAO 390 (Lordul), KAPITOLIS – FAO 410 (Bulgărele de aur), BALASCO – FAO 420 (Verde Împărat), KONFITES – FAO 460 (Talentatul Domn Konfites).

Dubla excelență a fost punctată și la capitolul echipă, atragerea de noi talente pentru a răspunde cât mai bine cerințelor exprimate de  fermieri și distribuitorii parteneri fiind constant în focusul companiei. Domnul Sorin Ovidiu Oțelea, noul director executiv de vânzări al KWS Semințe, revenit în compania KWS în acest sezon a afirmat că motivul principal al reîntoarcerii în compania germană este încrederea în strategia de dezvoltare și stabilitatea acesteia pe piața locală, dar și calitatea oamenilor din echipă și potențialul produselor din portofoliu de a genera business pe termen lung, care se pliază perfect pe expertiza acestuia de peste 20 ani în agribusiness.

„Ne menținem deviza «Câte ferme, atâtea soluții» și vom răspunde cât mai personalizat nevoilor partenerilor noștri deoarece obiectivele noastre sunt comune: dezvoltare pe termen lung, eficiență, continuitate profitabilă. Pentru aceasta, am segmentat portofoliul de hibrizi de porumb pe grupe de performanță în funcție de destinația în utilizare, ca alegerea să devină mult mai facilă pentru fiecare fermier. Toți hibrizii din portofoliul actual sunt excelenți. Iar echipa în formatul actual este foarte motivată și nerăbdătoare să meargă în ferme cu aceste soluții. Avem tot ce trebuie pentru ca împreună să deschidem în forță noul sezon de porumb și să ne împlinim cele mai mari așteptări”, a mai declarat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Despre KWS Semințe

KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în primele trei companii producătoare de semințe pentru agricultură în România. Compania este activă pe piața locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în 16 ani la peste 125 angajați.

Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.

De mai bine de 160 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.